Find opskrift

Gyldendals salatbog

Se Alle kogebøger


Forfatter   Bøgeskov, Pia
Forlag Gyldendal
Udgivet 2001
Udgave 1
Illustrationer Tine Duch m.fl.
Sider 152
ISBN 87-00-49036-9
Bognummer 54
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
140 Almindelig tomat
108 Ananascreme
137ff Andre råvarer
105 Ansjosdressing
108 Appelsincreme
124 Apteria cordifolia
137 Artiskok (konserves)
44 Artiskok og friske urter
18, 19 Asparges, artiskok og bagte rabarber
16, 17 Asparges, rucola og balsamico-kogte rødløg
42 Aubergine-tomatsalat
62, 63 Avocado og sellericroutoner
80 Avocadosalat med chilifritter
13, 116 Baby salad
86 Bagt aubergine og fennikel med oliven og chili
109 Bagt gul peber og parmesan, creme af
21 Bagt salat (varm eller kold) af løg og majroer
96, 97 Bagt torsk og rødbedefritter
60, 110 Balsamico-kogte rødløg
31 Balsamico-kogte rødløg, røget lammekølle og brødcroutoner
102 Balsamicodressing
102 Balsamicodressing, sød
137 Balsamicoeddike
104 Basilikumdressing
118 Batavia
58 Batavia mizuna og rødvinskogte blommer
138 Beder, gule
128 Beta vulgaris con var. cicla var. cicla
128 Beta vulgaris ssp vulgaris
114 Bind- eller kossalater (longífolia)
116, 134 Bindsalat
120ff Bitre salater
135, 136 Bladbede
14 Blanchering af grønsager
13 Blandede salater, grundregler
135 Blegning af julesalat
68 Blomkålssalat med valnødder
140 Blommetomat
137 Blæksprutterør eller -tubes
14 Bløde grønsager
129, 136 Bok choy
125 Brassica eruca
126 Brassica juncea
130 Brassica oleracea con var. acephala var. sabellica
129 Brassica rapa ssp chinensis
126 Brassica var. nipposinica
126 Bredbladet havesyre
125 Bredbladet rucola
36, 37 Broccoli og fersken
129 Broccolisalat
112 Brombæreddike
127 Brøndkarse
30 Brøndkarse og kartoffelpinde med kammuslinger i ouzo
137 Bulgur
26 Bulgur med aubergine, courgetter og ahornsirup
104 Bæreddikedressing
140 Bøftomat
21 Bønner og majroer med rabarbersalsa
98 Bønner, chorizo og peberrodspåner
42, 43 Bønnesalat med bagte tomater og parmesanspåner
44 Bønnesalat med orange tomater
62 Bønnesalat med rødbeder
137 Cashewnødder
122 Castel franco
123 Catalogna
88 Catalogna og blå fødder
84 Catalogna og rød julesalat
130 Cavolo nero
140 Cherrytomat
137 Chili
112 Chilieddike
111, 112 Chiliolie
137 Chorizo
121 Cichorium endivia
120 Cichorium endivia var. crispeum
121 Cichorium endivia var. latifolium
120, 122, 123 Cichorium intybus var. foliosum
114 Cikorie
129, 129 Cima di rapa
107, 108 Citroncreme, sød
137 Citrongræs
103, 112 Citronolie
124 Claytonia perfoliata
140 Cocktailtomat
94 Coleslaw
124 Cordifole
44 Courgettesalat med kørvel
138 Cous cous
29, 29 Cous cous med bok choy, citronmelisse og orange peberfrugtsalsa
70 Cous cous med græskar, shiitake svampe og kanel
48, 49 Cous cous med radiser
72 Cous cous med sølvbeder og ristede mandler
50 Cous cous med tomater, agurk og mynte
109 Creme af bagt gul peber og parmesan
105 Dijondressing
106 Dressing af crème fraîche og friske urter
104 Dressing med bæreddike
104, 107 Dressing med citron og mørk farin
106 Dressing med crème fraîche og friske urter
104 Dressing med friske krydderurter
104 Dressing med kapers og løg
106 Dressing med rosenpeber og pcberrod
106 Dressing med rosenpeber og peberrod
104 Dressing med æblecidereddike
102 Dressing med æbleeddike og honning
105 Dressing med æg og parmesan
105 Dressing med æg og sennep
13, 102ff Dressinger
136 Dyrkning af havebrøndkarse
133ff Dyrkning af salat i egen have
137 Eddike
55 Efterårets salater
117 Egebladsalat
14, 112, 139 Ekstra jomfru olivenolie
9 Endivie
112 Enebæreddike
112 Enebærolie
142 Enkle salater
125 Eruca sativa
125 Eruca vesicaria ssp sativa
13, 121 Escarole
20 Escarole og grillede søde kartofler
20 Escarole og grillet gul peber
111, 112 Estragoneddike
112 Estragonolie
105 Farmors flødedressing
134 Farver i salatbedet
13 Farvesammensætninger, blandede salater
13, 119, 136 Feldsalat
38, 47 Fennikelspåner og purløg
110 Ferskensalsa
142 Festlige salater
108 Feta-oliven relish
139 Fishsauce
140 Flasketomat
134 Forkultivering af salatplanter
14 Forskellige strukturer i blandede salater
15 Forårets salater
13, 115 Frilice
13, 115 Frisbee
13, 120, 135 Frisée
36 Frisk koriander
140 Friske tomater
112 Frugteddiker
36 Gedeost og frisk merian
138 Glaskål
78, 91, 139 Grillede pærer
78, 79 Grillede pærer, granatæblekerner og sød citroncreme
76 Grillet laks og salsa af okra og tomat
13 Grundregler for blandede salater
40 Græsk salat
138 Græskarkerner, tørrede
64, 65 Græskarsalat med grillede peberfrugter
117 Grøn egeblad
117 Grøn krølsalat
130, 135, 136 Grønkål
98, 99 Grønkålssalat med skorzonerrødder
14, 128ff Grønsager til salatbrug
54 Guacamole
138 Gul kiwi
38 Gul kiwi og jordbær
140 Gul tomat
138 Gule beder
133 Gødning (salatdyrkning)
112 Habanero
127 Havebrøndkarse
34, 47 Havebrøndkarse, feldsalat og sølvbeder
53 Havkat, jordbær og sar
111112 Hindbæreddike
9 Historie
108f Hjemmelavede salatcremer
13, 116 Hjertesalat
82 Hjertesalat og avocado med pecorinocreme
134 Hjulkrone
62 Hokaido græskar og jordskokker
99 Hokaido græskar, skorzonerrødder og kylling
9, 114, 115, 135 Hovedsalat
114 Hovedsalater (capita)
142 Hurtige salater
26 Hvedesalat med asparges og brøndkarse
84 Hvidkålsalat med abrikoser og ananas
112 Hvidvinseddike
14 Høvlede grønsager
14 Hårde grønsager
115 Iceberg
10 Isafkøling af friskplukket salat
124 Isblomst
115, 124 Issalat
82 Joans rødvinsfigner
133 Jordbehandling (salatdyrkning)
138 Jordnødder
86, 87 Jordskokker, søde kartofler, grillet ananas og appelsincreme
104 Juice af krydderurter
13, 120, 135 Julesalat
138 Kapers
104 Kapers-løgdressing
106 Karrydressing
46, 47 Kartoffel-auberginesalat med gedeost
66 Kartoffelsalat med aubergine og friske hasselnødder
22 Kartoffelsalat med courgetter
45 Kartoffelsalat med courgetter og bladselleri
46 Kartoffelsalat med fennikelspåner og rucola
45 Kartoffelsalat med friske urter
68 Kartoffelsalat med kantareller og parmesan
22, 23 Kartoffelsalat med majroer og sauteret rucola
66 Kartoffelsalat med peberrod og rosenpeber
45 Kartoffelsalat med spinat og agurk
22 Kartoffelsalat med spinat og dijondressing
26, 27 Kikærtesalat med forårsløg og semi-dried tomater
91 Kikærtesalat med gule beder
46 kikærtesalat med sølvbeder
112 Kirsebæreddike
138 Kiwano
109 Kiwano og avocadosalsa
138 Kiwi, gul
102 Klassisk olie-eddikedressing
36 Koriander, frisk
114 Korsblomstfamilien
13, 116, 134 Kossalat
52 Krabbekød og bagt parmesan
112 Kryddereddiker
112 Krydderolier
104 Krydderurtedressing
130 Krølkål
13, 134 Krølsalat
114 Kurveblomstfamilien
54 Kylling, sukkerbagt parmaskinke og guacamole
134, 135, 136 Kål i køkkenhaven
115 Lactuca sativa var. capitata
115 Lactuca sativa var. capitata nidus jaggeri
118 Lactuca sativa var. capitata x var. crispa
117, 118 Lactuca sativa var. crispa
116 Lactuca sativa var. longifolia
139 Lady fingers
72, 73 Lammefilet, urter og sød soyadressing
114 Latinske salatnavne
112 Laurbær-timianolie
103, 112 Laurbærolie
115ff Let krydrede salater
13, 116 Little gem, se hjertesalat
13, 117 Lollo bionde
13, 117 Lollo blondo
117 Lollo rosa
117 Lollo rosso
28 Lun nudelsalat med majroer, rabarber og cashewnødder
143 Lune salater
13, 123, 126, 136 Løvetand
139 Majroe
128 Mangold
90 Marinerede rodfrugter
38, 125 Mesclun
124 Mesembryanthemum crystallinum
13, 116 Mini romainesalat
13, 126, 136 Mizuna
60 Mizuna glaskål og bagte peberfrugter
31 Mizuna og arametang med bagt makrel
13, 126, 136 Mælkebøtteblade
139 Nani pla (fishsauce)
127 Nasturtium officinale
88 Nordens citron og knoldselleri bagt med timian
50, 51 Nudelsalat med catalogna, majroer og ingefærsalsa
28 Nudelsalat med majroer, rabarber og cashewnødder, lun
28 Nudelsalat med spidskål og ingefær
138 Nye kartofler
137 Nødder
139 Okra (lady fingers)
109 Okra-tomatsalsa
14, 139 Olie
106, 107 Olivencreme
14, 112, 139 Olivenolie
139 Olivenpasta
139 Oliventapenade (olivenpasta)
10 Opbevaring af salat
109 Orange peberfrugtsalsa
140 Orange tomat
126 Orientalsk sennep
139 Ost
140 Oystersauce
129, 136 Pak choi
138 Parboiled hvede
92 Parmaskinke og vagtelæg
139 Parmesan
52 Pasta med bagt aubergine og tomar
94 Pasta med hokaido græskar og bagt parmesan
74 Pasta med jordskokker og estragoncreme
94 Pastasalat med jordskokker, mizuna og enokisvampe
72 Pastasalat med skorzonerrødder og cima di rapa
109 Peberfrugtsalsa, orange
139 Pecannødder
140 Pecorino
108 Pecorinocreme
117 Pluksalat
114 Pluksalater (crispa)
135 Porrer
136 Portulak
124 Pourpier
110 Rabarbersalsa
13, 122, 135 Radicchio
122 Radicchio di castel franco
13, 122, 135 Radicchio di chiggia
122 Radicchio di Treviso
121 Radicchio di verona
21 Radicchio med majroer, feta og rosiner
59 Radicchio ned svampe, bagte persillerødder og balsamicokogte rødløg
34 Radiser og ristede græskarkerner
128 Red charge
52 Rejer på spyd og ferskensalsa, marinerede
108 Relish af feta og oliven
128 Rhubarb charge
58 Ristede cashewnødder
125 Rocket
88, 89 Rodfrugter bagt med ahornsirup
90 Rodfrugtspåner med persilleolie
116, 134 Romainesalat
116, 134 Romanisalat
140 Romatomat
116, 134 Romersalat
125 Roquette
112 Rosmarineddike
111, 112 Rosmarinolie
7, 13, 125, 125, 135 Rucola
56, 57 Rucola, druer og agurk
126 Rumex acetosa
128 Runkelroe
140 Ræddike
128, 136 Rød bladbede, se sølvbed
117, 120 Rød Endivie
13, 115 Rød frilice
115 Rød iceberg
120 Rød julesalat
84, 85 Rød julesalat med dadler og bagt fennikel
118 Rød krølsalat
118 Rød pluksalat
140 Rød ræddike
126 Rød sennep
136 Rød sennep (dyrkning)
58, 59 Rød sennep, mangold og blommer
128 Rød spinat
107, 108 Rødbedecreme
96, 97 Rødbedefritter
40 Rødbeder og rødbedecreme
66, 67 Rødbeder, kartofler og jordnødder
64 Rødbedesalat med fennikel og ræddiker
91 Rødbedesalat med kapers
64 Rødbedesalat med ræddike og mangold
70 Rødkålsalat med ingefær
118 Rødsalat
112 Rødvinseddike
74, 75 Røget hellefisk og salsa af kiwano og avocado
7, 9 Råsalater
137ff Råvareleksikon
18, 19 Salat af asparges, artiskok og bagte rabarber
16, 17 Salat af asparges, rucola og balsamico-kogte rødløg
86 Salat af bagt aubergine og fennikel med oliven og chili
59 Salat af balsamico-kogte rødløg
36, 37 Salat af broccoli og fersken
30 Salat af brøndkarse og kartoffelpinde med kammuslinger i ouzo
21 Salat af bønner og majroer med rabarbersalsa
44 Salat af bønner, artiskok og friske urter
88 Salat af catalogna og blå fødder
84 Salat af catalogna og rød julesalat
20 Salat af escarole og grillede søde kartofler
20 Salat af escarole og grillet gul peber
34, 47 Salat af havebrøndkarse, feldsalat og sølvbeder
62 Salat af hokaido græskar og jordskokker
86, 87 Salat af jordskokker, søde kartofler, grillet ananas og appelsincreme
31 Salat af mizuna og arametang med bagt makrel
60 Salat af mizuna, glaskål og bagte peberfrugter
21 Salat af radicchio med majroer, feta og rosiner
Salat af radicchio, svampe, bagte persillerødder og
88, 89 Salat af rodfrugter bagt med ahornsirup
58, 59 Salat af rød sennep, mangold og blommer
66, 67 Salat af rødbeder, kartofler og jordnødder
70, 71 Salat af sorte bønner og chili
24 Salat af sorte bønner, asparges og citronfritter
48 Salat af spidskål og glaskål
18 Salat af spinat, slikasparges og rabarber
86 Salat af to slags kartofler med oliven og bagt feta
94, 95 Salat af treviso, mizuna og rødbeder
133ff Salat i køkkenhaven
10 Salat i køleskab
9 Salat i middelalderen
9 Salat i oldtiden
80 Salat med appelsinolie og appelsinfritter
62, 63 Salat med avocado og sellericroutoner
96, 97 Salat med bagt torsk og rødbedefritter
31 Salat med balsamico-kogte rødløg, røget lammekølle og brødcroutoner
60, 61 Salat med bøgehatsvampe og tørrede kirsebær
38, 47 Salat med fennikelspåner og purløg
36 Salat med frisk koriander
36 Salat med gedeost og frisk merian
78, 79 Salat med grillede pærer, granatæblekerner og sød citroncreme
76 Salat med grillet laks og salsa af okra og tomat
38 Salat med gul kiwi og jordbær
53 Salat med havkat, jordbær og sar
99 Salat med hokaido, skorzonerrødder og kylling
82, 83 Salat med Joans rødvinsfigner
56 Salat med kartoffelcroutoner, sprød
52 Salat med krabbekød og bagt parmesan
54 Salat med kylling, sukkerbagt parmaskinke og guacamole
72, 73 Salat med lammefilet, urter og sød soyadressing
52 Salat med marinerede rejer på spyd og ferskensalsa
58 Salat med med batavia, mizuna og rødvinskogte blommer
40 Salat med nye rødbeder og rødbedecreme
90 Salat med ortøjede bønner og bladselleri
92 Salat med parmaskinke og vagtelæg
34 Salat med radiser og ristede græskarkerner
58 Salat med ristede cashewnødder
56, 57 Salat med rucola, druer og agurk
74, 75 Salat med røget hellefisk og salsa af kiwano og avocado
80 Salat med sauterede jordskokker og rosenkål
78 Salat med skorzonerrødder og tørrede tranebær
18 Salat med slikasparges og vandmelon
38, 39 Salat med sommerbær
98 Salat med sorte bønner, chorizo og peberrodspåner
80, 81 Salat med svampe og tranebærsalsa
34, 35 Salat med vandmelon, ristede græskarkerner og rosiner i cognac
13 Salat som frokostret
10 Salatbarer
142 Salater der kan laves i forvejen
143 Salater med fisk
144 Salater med frugt
143 Salater med kød
143 Salater med skaldyr
142 Salater til børnefest,
141 Salater til jul
141 Salater til picnic
141 Salater til påske
114 Salatfamilier
113 Salatgalleri
114 Salatnavne
7, 13, 125, 135 Salatsennep
135 Salatstok
124ff Salaturter
109 Salsa af kiwano og avocado
109 Salsa af okra og tomat
109f Salsaer
13 Sammensatte salater
80 Sauterede jordskokker og rosenkål
92, 93 Sauteret grønkål med koriander og pecannødder i honning
91 Sauteret krølkål med grillede pærer
130, 136 Savoykål
91 Savoykål med rødbeder og ristede valnødder
137 Scoville-skalaen
140 Semi-dried tomater
20, 139 Sesamolie
129 Sica rapa var. ruvo
78 Skorzonerrødder og tørrede tranebær
18 Slikasparges og vandmelon
13 Smagssammensætninger, blandede salater
112 Solbæreddike
140 Soltørrede tomater
38, 39 Sommerbær
33 Sommerens salater
70, 71 Sorte bønner og chili
24 Sorte bønner, asparges og citronfritter
90 Sortøjede bønner og bladselleri
107, 110 Soyadressing, sød
137 Spansk pølse
24, 25 Spidskål med gulerodsspåner og sesam
48 Spidskål med sølvbeder og bladselleri
48 Spidskål og glaskål
24 Spidskålsalat
128 Spinacia oleracea
128, 134, 136 Spinat
18 Spinat, slikasparges og rabarber
12 Spinatsalat med asparges og bagte tomater
30 Spinatsalat med blæksprutter, ferskrøget laks og basilikumolie
134, 135 Spiselige blomster
80 Sprød salat med appelsinolie og appelsinfritter
56 Sprød salat med kartoffelcroutoner
140 Stilktomat
13, 119, 136 Stor feldsalat
105 Stærk dijondressing
140 Svampe
80, 81 Svampe og tranebærsalsa
60, 61 Svampe og tørrede kirsebær
138 Syltet ingefær
133 Sædskifte (salatdyrkning)
13, 114, 134 Sæson
102 Sød balsamicodressing
107, 108 Sød citroncreme
106, 107 Sød karrydressing
107, 110 Sød soyadressing
138 Søde kartofler
115ff Søde salater
128, 136 Sølvbede
68, 69 Sølvbedesalat med rød peberfrugt og glaskål
134 Såning af salat
134 Tallerkensmækker
139 Tapenade
137 Tilberedning af frisk artiskok
10 Tildækning af salat i køkkener
112 Timian-laurbærolie
111, 112 Timianolie
86 To slags kartofler med oliven og bagt feta
42 Tomat-linsesalat
140 Tomater
42 Tomatsalat
40, 41 Tomatsalat med sukkerærter
140 Tomatsorter
109 Tranebærsalsa
122 Trevisana
122 Treviso
94, 95 Treviso, mizuna og rødbeder
13 Trækketid for dressinger
125 Tyndbladet rucola
18 Tørrede bær i salater
134 Udtynding af salatplanter
119 Valerianella locusta
102 Valnøddedressing
7 Vandindhold
133, 135, 136 Vanding (salatdyrkning)
34, 35 Vandmelon, ristede græskarkerner og rosiner i cognac
140 Velegnede tomatsorter
121 Verona (salat)
127 Vild brøndkarse
77 Vinterens salater
135 Vinterporrer
124 Vinterportulak
140 Vinterradise
130 voleracea con var: capita var. sabauda
13, 119, 136 Vårsalat
104 Æblecidereddike-dressing
102 Æbleeddike-dressing
102 Æbleeddike-honningdressing
105 Ægge-parmesandressing
105 Ægge-sennepsdressing
13, 115 Ærtesalat
140 Østerssauce (Oystersauce)

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Gyldendals salatbog (2001)