Find opskrift

Hr. Jensens kogebog


En praktisk kogeskole

Se Alle kogebøger


Forfatter   Mikkelsen, Jan Friis
Forlag Politiken
Udgivet 2004
Udgave 1
Illustrationer Anders Bergh
Sider 200
ISBN 87-567-7068-5
Bognummer 42
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
142 agurkesuppe
70 and
42 appelsinsauce
57-59 aspargessalat
147, 146 auberginebøf med stegt feta og salat
146 auberginer
43, 42 bagt rødfisk med appelsin og julesalat
161 bagte æbler
56 balsamicoglace
22 bisque af fjordrejer
22 bisque af hummer
22 bisque af krebs
22 bisque af små strandkrabber
22 bisque af strandkrabber
170 blommer
12 blåmuslinger
118 boeuf bourguignonne
167, 169 braiserede rabarber med crème brûlée
113, 112 braiseret, grillet kalvehals med rodfrugtmos og chutney
130 brisler
156 brændte svesker og parfait med rosiner og hård nougat
137 brødcroutoner
102 chili-ingefær-soyamarinade
155 chokolade, kvalitet
154 chokoladesoufflé med mandelparfait, kaffebraiserede abrikoser og rødvinssirup
188 chutney
87 confit af gråandelår
96 couscous
115, 116-118 culotte med bagte rodfrugter og grøn bønnesalat
13 dampede blåmuslinger
67-68 dampet spidskål
174-176 dej
176-178 det hurtige brød - italienertypen
179 det langsomme brød (koldhævningstypen)
86 drue-skalotteløgkompot
64 due
65, 64-66 duer med sauté af majs, svampe og blommer
82 dyreryg
79, 83-84 dyreryg med kartoffelpandekage og sauté af pigeoner, østershatte og rosenkål
85 fasan
86 fasan med drue-skalotteløgkompot og kartoffelbåde
137 fjerkrælever
137 fjerkrælever stegt i smør med blommer, skalotteløg, timian og balsamico
25 fjordrejer
151, 171 flap-jacks med friskost, honning og friske bær
99-100 flødeagurk
159 flødeskum, konsistens
91, 110 frikassé af kalvebryst med asparges, grønt og frisk gedeost
157 fromage
57 gedde
57 geddefars
58, 57-59 Geddesouffléboller med aspargessalat og rosa grapefrugt
163, 162-164 glaserede pærer med chokolademousse og appelsin-chilisirup
24 grapefrugtsauce
26 grillede jomfruhummere
143, 144 grillede, grønne asparges med kartofler, nye løg og tofu
103, 102 grillet grisefilet med chili-ingefær-soyamarinade, spidskål og tzatziki
127, 133 grillet kalvetunge med oliven, ovntørrede tomater og persille
123 grillet oksebøf med sennepssauce, stegte kartofler og grillet aubergine og courgette
38 grillet, halvrå tun med thai-salat
101 gris
102 grisefilet
106 grisenakke
104 griseskank
105, 104 griseskank med citron, kommen og kål
119 hakket oksekød
50 havtaske
51 havtaske med syltede peberfrugter, sprød skinke, salat og pesto
39 havørred
170 henkogte blommer med råcreme
44 hornfisk
14, 15 hvidløgsristede muslinger
56 Hvornår er fisken færdig?
152 introduktion: desserter
32 introduktion: fisk
62 introduktion: fjerkræ
80 introduktion: fjervildt
184 introduktion: fonder
140 introduktion: grønt
81 introduktion: hårvildt
128 introduktion: indmad
92 introduktion: kød
12 introduktion: skaldyr
26 jomfruhummere
27, 26-28 jomfruhummerhakkebøf med spinat og æble
164 jordbær
165, 166 jordbær i jordbær med tykmælksceme
42 julesalat
155 kaffebraiserede abrikoser
74 kalkun
107 kalv
128 kalvelever
129 kalvelever med løg, tomat og estragon
132 kalvetunge
109-110 kalvetykstegsbøffer med salviepasta, bagt tomat og krydderurter
22 kammuslinger
23, 24 kammuslinger, grillede/hårdt stegte, med rosa grapefrugt og skorzonerrødder
86 kartoffelbåde
118-119 kartoffelmos
83-84 kartoffelpandekage
25 kogte fjordrejer
19 kogte taskekrabber
20, 21 krabbeforårsruller
19 krabber
29 krebs
35, 134-136 kråseconfit med salat og æbler
134 kråser
67 kylling
69 kyllingefrikassé med citron og kanel
70 kyllingelår
125 kødudskæringer, illustration af
140 kørvel
139, 141 kørvelsuppe med pocheret æg
39 laks
39 laks eller havørred, pocheret, med æbler, porrer og safrancreme
95 lam
95 lammetagine med couscous
168 legering med æggeblommer
148 linser
149 linsesalat med grillede rodfrugter og rucola
184 lys fiskefond
186 lys fond af lam, gris, kalv, okse eller fjerkræ
36 makrel
155 mandelparfait
187 mayonnaise
40 multe
185 mørk fiskefond
186 mørk fond af lam, gris, kalv, okse eller fjerkræ
106 nakkekoteletter med grapesauce, skorzonerrødder og spinat
114 okse
124 oksecyvette
124-125 oksecyvette, sprængt, med peberrod og grønt
122-123 oksefilet
120 oksehale
121, 120-122 oksehaleragout med sherry og urter
118 oksehals
122-123 oksemørbrad
122-123 oksetyndsteg
177 opslåning af brød - italienertypen
180 opslåning af brød - koldhævningstypen
30-31, 48 ovndampet torsk med æble-jordskokkekompot og beurre blanc
133 ovntørrede tomater
45, 44 paneret hornfisk med persille, smørsauce og grov remoulade
156 parfait
77 parmesan
120 pasta og kødsauce
72 perlehøne
189 pesto
188 pickles
84 pigeoner, østershatte og rosenkål, sauté af
52 pighvar
53, 52-54 pighwar med nye ærter, lag og vanille-beurre blanc
10-11, 18 pocherede østers
145 porrer
145-146 porretærte
162 pærer
166 rabarber
67-68 rabarbersauté
25 rejebisque
188 remoulade
84 rosenkål, østershatte og pigeoner, sauté af
41 rødfisk
155 rødvinssirup
170 råcreme
25 råmarinerede kammuslinger
96 safran
39 safrancreme
109-110 salviesmør
54 sandart
73-74 sauté af løg og ferskner
28 sauteret spinat
87-89 savoykål med pærer
87 skorzonerrødder i rødvinssirup
21 soyasirup
71, 70-72 sprængt and med grøntsagsfrikassé
72 sprængt fjerkræ
88, 87-89 stegt gråandebryst og confit af lår med skorzonerrødder og savoykål
76, 75-77 stegt kalkunbryst med risotto og salattop
61, 67 stegt kyllingebryst med rabarber og spidskål
97, 98 stegt lammekølle på kartofler og urter med kold hvidløgscreme
99 stegt lammeryg med flødeagurk, spidskål, grønne asparges og kartofler
37, 36 stegt makrel med tomatkompot
41 stegt multe med auberginekompot
73-74 stegt perlehønebryst og farserede lår med morkler, skalotteløg og spinat
55 stegt sandart med balsamico, spinat og sellerimos
131 stegte brisler med lun svampesalat
28 stegte æblebåde
34 stenbiderrogn
34 stenbiderrogn med rødløg og cremefraiche
19 strandkrabber
156 svesker
49 søtunge
49 søtunge med nye kartofler, dild og fjordrejer
54-55 sådan fileteres pighvar/fladfisk
47 sådan fileteres torsk
28 sådan ordnes jomfruhummer
75 sådan ordnes kalkunlår
136 sådan ordnes kråser
100-101 sådan ordnes lammekølle
13 sådan ordnes muslinger
35 sådan ordnes stenbiderrogn
68-69 sådan parteres fjerkræ
153 Sådan piskes æggehvider (fuglenæb)
117 sådan skæres culotte
155 Sådan tjekkes sirupskonsistens
82-83 sådan udskæres dyreryg
17 sådan åbnes østers
19 taskekrabber
38 thai-salat
32 tilberedning af fisk
63 tilberedning: fjerkræ
93 tilberedning: kød
12 tilberedning: skaldyr
144 tofu
36, 129 tomatkompot med løg og krydderurter
46 torsk
124 trekantsteg (oksecyvette)
38 tun
161 tynde æbletærter
102 tzatziki
157 vanillefromage med ovnbagte kirsebær og mandler
187 vildtfond
108, 107-109 wienerschnitzel med det hele
158 æbler
160, 159-161 æblesorbet og æblemousse med bagte æbler og tynd æbletærte
16 østers
16 østers naturel
84 østershatte, pigeoner og rosenkål, sauté af

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Hr. Jensens kogebog (2004)