Find opskrift

Den store bog om fisk og skaldyr

Se Alle kogebøger


Forfatter   Murdoch Books
Originaltitel The Essential Seafood Cookbook
Oprindeligt udgivet i Tyskland
Original udgivet 1999
Oversættelse Jørgen Pedersen
Forlag Könemann
Udgivet 2000
Udgave 1
Illustrationer
Sider 304
ISBN 3-8290-4003-2
Bognummer 105
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
21 abalone
15 aftrækkerfisk
8 Alt om fisk og skaldyr
12 ansjoser
236 arborioris
55 Asiatisk fiskesuppe
8 at vælge friske fisk og skaldyr
17 Australsk rødfisk
161 Bacalaokroketter med skordalia
64 Bagna Cauda
10 bagning, fisk
265 Bagt fisk med citrongræs og koriander
267 Bagt fisk og bulgur
262 Bagt hummer
294 Bagt laks
257 Bagte kartofler med rejer og yoghurt
272 Bagte krydrede fiskekoteletter
136 Balinesiske blæksprutter med chili
92 Balsamicodressing
218 Barbecueblæksprutter
194 Barbecuerejer på asiatisk vis
205 Barbecuesauce fra Texas
203 Barbecuestegt fisk med løg og ingefær
214 Barbecuestegt skaldyrsanretning
217 Barbecuestegte rejer med sød agurkevinaigre
223 Barbecuestegte sardiner
12, 265 barramundi
14 bars
242 Bechamelsauce
22 belonøsters
40 bisque
22 bjørnekrebs
104, 105 Blandet fiske- og skaldyrssalat
122 blommesauce
12 blue-Eye
22 blæksprutte
233 blæksprutteblæk
279 Blæksprutter i rødvin
200 Blæksprutter med hvidløg og parmesan
110 Blæksprutter og kammuslinger med chermouladressing
9 bløddyr
21 blå svømmekrabbe
22, 244 blåmuslinger
272 Bombay fiskegryde
12 bonito
48 Bouillabaisse
35 bouquet garni
23 bretagneøsters
268 Brik a l'oeuf
21 brun krabbe
276, 277 Burrito med fisk og skaldyr
107 Caesar Salad
143 Cajun popcorn
224, 225 Cajun sværdfisk
143 cajunkrydderi
293 Calamari a la grecque
74 Californiske ruller
242 Cannelloni med fisk og skaldyr
148, 149 Chilikrabbe
59 Chilikrabbe og tomatdip
75 Chirashi-zushi
281 cioppino
203 Citron- og hvidløgsdipsauce
162 Citron-sennepssauce
151 Citronflynder
196, 212 Citronsauce
129 Citronsmør med kapers
195 Citrusmarineret fisk med avocadosalsa
145 Citrøndej med purløg
128, 128 Cocktailsauce
80 Coquilles Saint Jacques
257 Coulibiac
35 court-bouillon
37 Cremet fiskesuppe
38 Cremet muslingesuppe
50 Cremet østerssuppe
181 Dampede eller dybstegte reje-won toner
179 Dampede fiskekoteletter med ingefær og chili
187 Dampede kammuslinger
182 Dampede muslinger i vin og hvidløg
71 Dampede rejer i bananblade
187 Dampede rejeruller
172, 173 Dampet snapper med frisk tomatsauce
188 Dampet ørred med limesmør
10, 179 dampning af fisk
144-145 Dej
145 Dej med sesamfrø
196 Dildfisk med citronsauce
170, 226 Dildmayonnaise
66, 92 dipsauce
66 dipsauce til nudelrullede rejer
92 dipsauce til vietnamesiske rejeruller
18 dorade
16 dybhavsaborre
148, 149 Dybstegt frisk tun og grønne bønner
134, 135 Dybstegte blæksprutter
146 Dybstegte blæksprutter og grønne peberkorn
267 en papillote
102, 103 Escabeche
110 Fennikelsalat med laks
22 ferskvandshunner
23, 105 ferskvandskrebs
271 Filopakker med fisk og skaldyr
122, 123 Fish and Chips
266, 267 Fisk en papillote
266, 267 Fisk med hvidløgsrasp
210 Fisk med risfyld
124 Fisk med sød chiliglace på thailandsk vis
153 Fisk meuniere
280 Fisk og skaldyr i mornaysauce
158-159 fisk og skaldyrsanretning
120 Fisk paneret med parmesan og krydderurter
157 Fisk på aubergine med aioli med rød peberfrugt
291, 291 Fisk Wellington
42910 Fisk: forberedelse
43049 Fisk: kogning
221 Fisk: røgning
154, 155 Fiskeburgere og kartoffelbåde
34-35 fiskefond
198, 199 Fiskefrikadeller
200 Fiskekebab med majssalsa
86 Fiskekroketter
260, 261 Fiskepie
245 Fiskerisotto med krydderurter og citron
150 Fiskeruller
52, 53 Fiskesuppe
36 Fiskesuppe fra Middelhavet
50 Fiskesuppe med nudler
270 Fisketarteletter med krydderurter
135 Fisketempura
286 Fisketerrine
290 Flan med røget torsk
13 flathead
14 flynder
35 Fond: frysning
28, 30, 31 forberedelse
29 forberedelse af rejer
140 Frisk tun som i Algarve
68, 69 Friske østers med estragon
122, 123 Friterede calamari med chili-blommesauce
166 Fritto Misto di Mare
9 Frysning: fisk
284, 285 Fyldt fisk
288 Fyldte krabber
84, 85 Fyldte muslinger
97 Fyldte rejer i sprød won ton
91 Fyldte sardiner
275 galanga
17 gedde
191 Gefillte Fisch
14 Gemfish
201 Glaserede grillede fiskefileter
216 Gratineret fisk
62, 63 Gravad laks
224 Grillet fisk
43049 grilning og barbecue
144 Grunddej
259, 259 Gryderet med tun og hvide bønner
132 Grydestegt fiskeret
101 Græskar og rejesalat med rucola
45 Græskarsuppe med rejer og kokosnød
105, 128 Grøn gudindedressing
22, 23 grønne muslinger
12 guldbars
16 guldmakrel
131 Havkat med hvidløgssmør
23 havsnegle
16 havtaske
19 havørred
213 Havørred med porre og kaperssauce
106 Hawaii salat
156 Hel knurhane i tomat- og olivensauce
273 Hel snapper som i Thailand
221 hele fisk, røgning
15 helleflynder
21 hjertemuslinger
171 Hollandaisesauce
198, 199 Honningmarinerede rejer og kammuslinger på spid
165 Honningrejer
22 hummer
208, 209 Hummer mornay
208, 209 Hummer thermidor
26 Hummer: forberedelse
40, 41 Hummerbisque
115 Hvid bønnesalat med tun
262 Hvid sauce
133 hvidløg
205 Hvidløgsmarinade
112 Hvidløgsmayonnaise
129 Hvidvinssauce
20 hvilling
72 Håndruller
184 Indisk dampet fisk
282 Indisk rejegryde
178 Ingefærsuppe med fisk
84, 85 Insalata di Mare
13 ising
278 Italienske fiskeruller
250 jambalaya
71 Japansk agurkesalat med rejer
186 Japanske laksepakker
159 Japanske østers
21 jomfruhummer
196 Jomfruhummer med chilipeber
105 Kammuslingeceviche
23, 222 kammuslinger
222 Kammuslinger en brochette
140, 141 Kammuslinger i cremesauce
159 Kammuslinger i skinkesvøb
223 Kammuslinger med krydder-urtesmør
223 Kammuslinger med krydderurtesmør
92, 93 Kammuslinger og grøntsager med balsamicodressing
23 kammuslinger, tallerken
31 Kammuslinger: rensning
183 Kammuslingetimbaler med østersflødesauce
199 kapers
133 Karamelliserede rejer
12 karpe
263 Kartoffelstuvning med skaldyr, fisk og fennikel
15 kingfish
46, 47 Klar suppe med lakseboller
11 kogning af fisk og skaldyr
158 kold anretning
220 koldrøgning
18 koralbars
19 koralørred
95 Krabbe i festdragt
68 Krabbe- og rejeruller i noritang
87 Krabbekager med avocadosalsa
292 Krydderbagt fisk med grøntsager
199 Krydderurtemayonnaise
206 Krydrede fiskekebab
217 Krydret jomfruhummer med sød cidersauce
204 Krydret yoghurtmarinade
14 kuller
268 Kuller duglese
14 kulmule
23 kæmperejer
18, 47, 235 laks
167 Laks i nori med nudler
234, 235 Laks med citroncannelloni
125 Laks med porre og camembert
42 laksa
181 Lakse- og chilipakker
61 Laksebrød med purløg
164 Laksekoteletter med frugtsalsa
94 Laksemousse
94 Lakserilletter
73 Laksesashimi med agurk
281 Laksesmulder
82 Laksetatar
201 Lakskoteletter stegt på barbecue med sød agurkedressing
22 languster
195 lime
210 Limehollandaise
188 Limesmør
16 ling
204, 205 Linie og peberkornmarinade
216 Linie- og koriandersmør
138 Lobster americaine
11 lynstegning af fisk og skaldyr
121 Lynstegte rejer og kammuslinger
13 læbefisk
289 madpandekager
60 Majsdip med chili og rejer
43 Majssuppe med krabbe og koriander
274 Malaysisk fiskegryde
116 Mangosalat med krabbe
49 Manhattan chowder
204—205 Marinader og saucer
81 Marineret blæksprutte med sød chilidressing
139 Marineret chiliblæksprutte
111 Marineret fiskesalat med chili og basilikum
46, 47 Marmite Dieppoise
129 Montpelliersmør
80 Moules Mariniere
149 mudderkrabber
16 multe
185 Multe pocheret i kokosmælk
39 Muslingechowder
262 Muslinger i to saucer
178 Muslinger med citrongræs, basilikum og vin
102 Muslingesalat med safrandressing
253 Nasi goreng
142 New Orleans østers
73 Nigiri med rejer og tun
65 Nudelkurve med rejer og ærter
66 Nudelrullede rejer
14 næbfisk
26 Næbfisk: udbening
83 Omelet Arnold Bennett
9 opbevaring af fisk og skaldyr
244 Paella
248, 249 Pakker med fiskespaghetti
79 Pandekager med kaviar
11 pandestegning
120 Pandestegt fisk
127 Pandestegt gravlaks
149 Panerede ansjoser
122, 123 Panerede scampi
144—145 Panering og dej
101 Papayasalat med rejer og limedressing
232 Pasta med blæksprutteblæk
234, 235 Pastafrittata med laks
237 Pastaskruer med tun, kapers og persille
233 Pastasløjfer med tun, svampe og fløde
212 Peberrodscreme
202 Peri peri rejer
218 Picada dressing
258 Picadasauce
20 pighvar
295 Pighvarpier
231 pinjekerner
23 pipimusling
246 Plukfisk
184 Pocherede fileter i dildsauce
171 Pocherede laksekoteletter med hollandaisesauce
170 Pocheret laks
176 Pocheret laks med persille
189 Pocheret rødtungefilet med vin og østerssauce
172, 173 Pocheret snapper
172, 173 Pocheret snapper med frisk tomatsauce
10 pochering
174 Queneller med skaldyr
264 Quiche med krabbe og løg
145 Raspdej med nori
17 redfish
19 regnbueørred
212 Regnbueørred med citron og krydderurter
40, 41 Rejebisque
154 Rejeburger med cocktailsauce
78, 79 Rejecocktail
76 Rejecrustader
77 Rejefritter
276, 277 Rejegumbo
250 Rejejambalaya
78, 79 Rejekoteletter
124 rejepasta
269 Rejepier
117 rejer
285 Rejer i karrysauce
226 Rejer med dildmayonnaise
130 Rejer med hvidløg og ingefær
199 Rejer med lime og sød chili
159 Rejer og blæksprutter
219 Rejer på citrongræs
231 Rejeravioli med basilikumsmør
51 Rejesuppe med udonnudler
62, 63 Rejesylte
67 Rejetoast
30 Rensning af blæksprutter
153 Revne kartoffelkager med laks
236 Risotto med rejer og safran
18 Rogn: laks
18 Rogn: stenbider (kaviar)
17 Rogn: torsk
18 rokke
140 Rokkevinge med sort smør
109 Rollmops
48 Rouille
17 rød snapper
211 Rødfisk i majssvøb
17, 102 Rødmulle
17 rødspætte
177 Røget fisk med hvid sauce
220—221 Røget fisk og skaldyr
60, 61 Røget fiskepaté
176 Røget kuller i flødesauce
18 Røget laks
68, 69 Røget laks i dilddressing
237 Røget laks med fettucine
241 Røget laks og pasta
16 Røget makrel
13 røget torsk
38, 38 Røget torskechowder
106 Røget ørred med varm chili og hindbærdressing
221 røgning
221 røgning af hele fisk
90 Saganaki muslinger
100 Salade Nicoise
114 Salat med laks og grønne bønner
215 Salsa verde til kammuslingerne
160 Salt-og-peber blæksprutte
284, 285 Saltbagt fisk
13 saltet torsk
220 saltning
152 Sandart med rejer og dildcremesauce
152 Sandart med rejer og dildcremesauce
287 Sandart med tomat og ost
21, 175 sandhummer
216 Sandhummer med lime- og koriandersmør
175 Sandhummer med mangosauce
29 sandhummer: forberedelse
15, 131 Sankt Peters Fisk
18, 112 Sardiner
278 Sardiner med grillede grøntsager
72—75 sashimi
128—129 saucer og dressinger
23 scampi
13 sej
62 Sennepssauce
21 sepia
15 sild
82 Sild i cremefraiche
239 Singapore nudler
10—11, 219 Skaldyr og fisk på barbecue
180, 179 Skaldyrs-won ton
147 Skaldyrsfajitaer
42 Skaldyrslaksa
232 Skaldyrslasagne
288, 289 Skaldyrspandekager
256 Skaldyrsquiche
246, 247 Skaldyrsravioli i flødesauce
230 Skaldyrsrisotto
215 Skalotteløgsdressing til muslinger
161 Skordalia
62 Skotsk ansjosbrød
15 smørfisk
280 snapper
258 Sofrito
23 sorte havsnegle
142 Sortstegt fisk
240 Spaghetti alle vongole
238 Spaghetti marinara
240 Spaghetti og muslinger i tomatsauce med friske krydderurter
16 Spansk makrel
117 Spansk skaldyrssalat
131 Sprøde fiskefileter
159 Sprøde fiskestrimler med citron
163 Sprødstegt krabbe
251 Sprødstegte nudler med rejer
147 Stegt laks med granulata
242 Stegt ris
165 Stegte sild i havremel
134, 135 Stegte whitebait
18 stenbiderrogn
22 stillehavsøsters
180 Stuvede kinesiske svampe med kammuslinger
11 stuvning og kogning
162 Surf `n' Turf
197 Sursød fiskekebab
112, 113 Sursøde sardiner
72–75 sushi
74 sushi ris
19, 224 sværdfisk
126 Sværdfisk med bok choy
202 Sværdfiskekebab
108–109 syltede fisk og skaldyr
108, 109 Syltede muslinger/sardiner
108, 109 Syltede rejer
109 Syltet blæksprutte
215 Syltet ingefær og wasabisauce til østersene
215 Sød balsamdressing til sandhummere
81 Sød chilidressing
124 Sød chiliglace
204, 205 Sød og krydret sauce
23 søpindsvin
190 Søtunge Veronique
249 Tagliatelle med rejer og fløde
224, 225 Tandoori fiskekotelet
213 Tandoori fiskespid
58 Taramasalata
128 Tatarsauce
275 Thailandsk grøn fiskegryde
215 Thailandsk koriandersauce til rejer
204, 205 Thailandsk marinade
115 Thailandsk nudelsalat
283 Thailandsk rejegryde
96 Thailandsk rejeomelet
70 Thailandske fiskekager
68, 69 Thailandske muslinger
68, 69 Thaimuslinger
252 Thaistegte nudler med rejer
23, 110 Tiarmet blæksprutte
23, 165 tigerrejer
10 tilberedningsmetoder
44 Tom yum goong
174, 286 Tomatcoulis
238, 262 Tomatsauce
13, 197 torsk
19 trevally
221 træ til røgning
219 Trækulsgrillede blæksprutter
210 Trækulsgrillede kammuslinger med limehollandaise
20 tun
127 Tun med havesyrehollandaise
226 Tun med soya og honning
260, 261 Tun mornay
72 Tun/laks i nonruller
64 Tuncrepinetter
15 tunge
207 Tunkebab med rosmarin
112, 113 Tunsalat med hvidløgs-mayonnaise
206 Tunsteak med tapenade
51 udonnudler
17 ulk
8 valg af fisk
67 vandkastanier
158 varm anretning
107 Varm salat med rejer, rucola og feta
220 varmrøgning
75 Vendte ruller
21 venusmuslinger
137 Venusmuslinger i chilipasta
239 vermicellinudler
92 Vietnamesiske rejeruller
105 Vinaigrette
76–77 Vol-au-vent med skaldyr
20 Warehou
20, 135 whitebait
138 Whitebait fritter
97 won ton plader
44 Won ton suppe
180—181 Yum cha
258 Zarzuela
52, 53 Zuppa di Cozze
86 æg
58-59 Æg og kaviardip i form
144 Æggehvidedej
54 Æggesuppe med kammuslinger
144, 145 Øldej
227 Ørred med dildcreme
264 ørred med ingefær og koriander
88, 89 østers med ingefær og soya
89 Østers med lakserogn og cremefraiche
89 Østers med sesamfrø i mayonnaise
183 østersflødesauce

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Den store bog om fisk og skaldyr (2000)