Find opskrift

Sommermad

Se Alle kogebøger


Forfatter   David, Elizabeth
Originaltitel Summer Cooking
Oprindeligt udgivet i England
Original udgivet 1965
Oversættelse Henrik Larsen
Forlag Hans Reitzels Forlag A/S
Udgivet 1980
Udgave 2
Illustrationer
Sider 259
ISBN 87-01-06091-0
Bognummer 92
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
74 f 'smilende' æg
192 abrikos-croûtons
200 abrikoschutney
180 abrikoser, bagte, med vanillesukker
182 abrikosis
180 f abrikosmousse
200 abrikospuré
180 f abrikossoufflé, isafkølet
181 abrikostærte
95, 199, 202, 205, 212 Acton, Eliza, Modern Cookery
46 agurkesalat med purløg
47 agurkesambal
88 f aïoli
136 f and i appelsinsaft
136 and med kirsebær
135 f and, salmi af
135 and, ung, med grønærter
20 angelika, i madlavning
211 angelika, kandiseret
193 angelika, med flødeost
136 f appelsinsaft, med and
38 artiskokbunde med sauce maltaise
37 f artiskokker
140 f asparges med mayonnaise
140 asparges med Parmesanost
73 asparges med æg i kokotter
140 asparges, kogte
177 f aspic (kødgelé)
50 f auberginechutney
50 auberginepuré
155 auberginer
156 auberginer à la provençale
158 auberginer, i kazan kababi
158 f auberginer, i maqlub
155 f auberginer, i papeton
157 f auberginer, marinerede
157 auberginer, tyrkiske
157 aubergines à la turque
38 f avocadopærer
176 f avocadosauce
242 bacon- og salatsandwich
87 bar à la marseillaise
87 bars à la marseillaise
16 f basilikum, frisk i madlavning
111 basilikum, med tournedos à la niçoise
211 f basilikumeddike
211 f basilikumvin
166 Béarnaise-sauce
168 ff béchamelsauce
199, 241, 248 Beeton, Mrs
92 beignetdej
160 beignets de courgettes
175 beurre maître d'hôtel
192 blomme-croûtons
207 blommemarmelade
206 f blommepickles
191 blommer
191 f blommer, bagte i vin
112 boeuf à la bordelaise
216 ff boeuf à la mode
228 f boeuf en daube
95 Bouillard, Paul
149 bouillonkartofler
70 Boulestin, Marcel, The Finer Cookery
20 bouquet garni
30 brøndkarse, opbevaring af
243 brøndkarsedressing til rejer
153 Brønskarseblomst-salat
152 Bukkehornsgulerødder
199, 205, 206 Byron, May, Pot Luck
153 f bønner, grønne, à l'italienne
153 bønner, grønne, med ægge- og citronsauce
154 bønner, grønne, og nye kartofler
51 bønner, hvide, puré af
141 bønner, vælske
141 bønner, vælske, à la crème
141 f bønner, vælske, à la poulette
142 bønner, vælske, med bacon
143 bønner, vælske, med flæsk
142 bønner, vælske, med yoghurt
142 f bønner, vælske, med æg og citron
143 bønner, vælske, puré af
54 f bønnesuppe I
55 bønnesuppe II
223 café Liégeois
135 caneton aux petits pois
146 f carottes à la nivernaise
147 carottes å la paysanne
204, 208 Cassel, Dictionary of Cookery 199
120 cervelles de veau à la provençale
37 champignons à la grecque
163 f champignons med vinblade
234 champignons og kartofler
121 champignons og nyrer
91 champignons, fiskemælke og fennikel, beignets af
233 champignons, flødestuvede
233 champignons, vilde
43 f champignonsalat
56 f champignonsuppe
29 f chapon
203 f Cherry Brandy
195 chokolade-chinchilla
212 Chu, Grace Zia, The Pleasures of Chinese Cooking
212 citronbrandy
194 f citronis
18 citrontimian, frisk, i madlavning
133, 199, 201 Clark of Tillypronie, Lady Cookery Book
183 coeur à la crème
62 f consommé, geléagtig
102 f côtelettes d'agneau boulangère
105 côtelettes de veau au vin blanc
57 courgette- og tomatsuppe
160 f courgettes au jambon
161 courgettes med persillesmør
160 f courgettes med skinke
159 f courgettes, (små, grønne græskar)
160 courgettes, beignets af
153 Cous-cous- og koriandersalat
194 crèmets d'Angers
112 f daube à la corsoise
158 Dild-pickles
92, 199, 212 Dod, Meg, Cook's & Housewife's Manual
175, 212 Dolby, Richard, Cook's Dictiona­ry and Housekeeper's Directory
162 f dolmádes
206 druer, syltede
137 duebryst, koldt, med kirsebær
234 f duer braiseret med grøn salat
41 dueterrine
146 Duftende urtesmør
137 f dyrekød, krydret, i krukker
247 en morgenmadsudflugt
112 entrecôte Bercy
111 entrecôte grillée à la maitre d'hôtel
111 entrecôte, grillstegt med maitre d'hôtel-smør
100 f épaule de mouton à la bourgeoise
105 escalopes de veau à la crème
105 f escalopes de veau à la crème aux champignons
106 escalopes de veau au fenouil
106 escalopes de veau en aïllade
166 esdragon, i sauce Béarnaise
173 esdragon, i sauce messine
172 esdragon, i sauce verte
129 esdragon, med kylling
110 f esdragon, med tournedos
75 esdragon, med æg
59 esdragonsuppe
48 espagnole-salat (salade espagnole)
113 f farso magro
91 fennikel, fiskemælke og champig­nons, beignets af
18 f fennikel, i madlavning
106 fennikel, med kalveescalopes
129 f fennikel, med kyllinger
157 Fennikelbrød
19 fennikelfrø
19 fennikelknolde
174 f fennikelsauce
189 f ferskener i vin
205 ferskener, syltede
189 ferskentærte
31 fetta
141 fèves à la crème
141 f fèves à la poulette
205 f figengelé
244 figner og flødeost
89 f Fiskekebab
91 fiskemælke, champignons og fennikel, beignets af
61 f fiskesuppe
142 fistuqia
133 f fjerkrælever, sauteret
143 flæsk med vælske bønner
117 f flæske- og kalvekød, i terrine
220 f flæske- og kalvepostej
42 flæske- og leverpaté
120 flæske-, kalvekød og skinke terrine af
116 f flæskesteg, kold
193 flødeost
194 flødeost med abrikoslikør
193 flødeost med angelika
244 flødeost med figner
193 flødeost med hvidvin
183 flødeost med jordbær
180 flødeost, med bagte abrikoser
173 flødesauce
233 flødestuvede markchampignons
122 foie de veau fines herbes
133 f foies de volaille sautés
246 Ford, Ford Maddox, Provence
19 frisk dild i madlavning
19 f frisk esdragon i madlavning
46 fyldte peberfrugter med rejer
65 f gazpacho
130 f gelé, klaring af
193 f geraniumcrème
101 gigot d'agneau à la fermière
102 gigot d'agneau à la provençale
80 f gnocchi alla genovese
231 gratinerede muslinger (moules au gratin)
95 f gratineret jomfruhummer (gratin de langoustines)
118 grisehoved i gelé
205 groseillée
57 græskar- og tomatsuppe
159 f græskar, små, grønne, (courgettes)
59 f græskarblomster, suppe med
73 f grøn salat med æg og fløde
146 Grøn salsa
60 f grønne bønner og mandler i suppe
144 grønærter
145 f grønærter à la crème
145 grønærter à la française
146 grønærter med gulerødder
145 grønærter med skinke
144 f grønærter på gammeldags måde
135 grønærter, med and
55 f grønærtesuppe
56 grønærtesuppe med rejer
56 grønærtesuppe, pureret
150 Gulerods- og hestebønnedrys
146 f gulerødder à la nivernaise
147 gulerødder à la paysanne
146 gulerødder med grønærter
148 gulerødder med ris
147 gulerødder, glaserede, med mynte
144 Harepâté
153 f haricots verts à l'italienne
197 Hartley, Dorothy, Food in England
64 hebraisk suppe
211 Henderson, Housekeeper's Instruc­tor of Universal Family Cook
141 hestebønner
154 Hestemyntefrugtsalat
36, 44 Heyrand, Lucien, La Cuisine à Nice
186 hindbær- og ribsmousse
186 hindbærflødeis
186 hindbærkage
201 hindbærmarmelade, ukogt
187 hindbærvandis
62 hjertemuslingesuppe
20 hjulkrone, i madlavning
166 ff hollandaise-sauce
35 hors d'oeuvre af champignons agurk og grønne bønner
30 hors d'oeuvre, genuesisk
30 f hors d'oeuvre, ideer til
31 f hors d'oeuvre, sommer-
230 hummer, sauteret
95 hummersalat, Eliza Actons
243 hvidløgsbrød
32 f hvidløgsmayonnaise, græsk
222 hvidvinsbowle
131 høne en daube
130 f høne i gelé
127 høne, kogt
218 f høne, kold, med flødesauce og ris
131 f høne, krydret, kogt i mælk
132 hønsefricassé, italiensk
219 f hønsemousse
128 hønsesalat
248 idealet (skovtur)
149 Indbagt havbrasen
212 f ingefærrod, opbevaring af
183 f isafkølet jordbærfool
184 isafkølet jordbærmousse
184 isafkølet jordbærsoufflé
155 Isdessert med citrusfrugter
223 iskaffe
9 Jekyll, Lady, Kitchen Essays
96 jomfruhummer, grilleret
183 jordbær og fløde
185 jordbærflødeis
200 f jordbærgelé
184 jordbærsoufflé
184 f jordbærvandis
242 f jægersandwich
105 f kalevescalopes med fløde og champignons
134 kalkun, stegt med krydderurter
117 f kalve- og flæskekød i terrine
220 f kalve- og flæskepostej
120 kalve-, flæskekød og skinke, ter­rine af
106 kalveescalopes med fennikel
105 kalveescalopes med fløde
106 kalveescalopes med hvidløgs- og tomatsauce
120 kalvehjerne à la provençale
109 f kalvekam, kold, med nyrer
105 kalvekoteletter i hvidvin
108 f kalvekød med tunfisk
108 kalvekød og skinke, pie med
106 f kalvekød, hakket, escalopes af
122 kalvelever med krydderurter
104 kalvesteg med champignons og fløde
226 kanin i hvidvin
227 kanin- og citronsuppe
226 f kaninpâté
40 f kaninterrine
232 kantareller
232 f Karl Johan-svampe
54 kartoffel- og kørvelsuppe
48 kartoffelsalat
53 f kartoffelsuppe med ærter og gulerødder
148 f kartofler
150 kartofler à la crème
149 kartofler kogt i bouillon
150 kartofler med ost
150 kartofler messine
234 kartofler og champignons
149 kartofler rissolées
150 kartofler sablées
151 kartofler å la méridionale
150 f kartofler, grillerede
154 kartofler, nye og grønne bønner
158 kazan kababi, (med auberginer)
136 kirsebær, med and
136 kirsebær, med duebryst
203 kirsebær, sur-søde
203 f kirsebærlikør
188 kirsebærsouffléomelet
187 kirsebærtærte
178 klaring af kødaspic
92 f kogning af laks og andre fisk
144 Kold hvidløgssuppe
65 kold russisk suppe
90 kongeål med tunfiskemayonnaise
21 korianderfrø, i madlavning
97 f krabbemousse
96 f krabbesoufflé
61 krabbesuppe
15-25 krydderurter, friske, brug af
27 krydderurter, frø og planter
75 f krydderurter, omelet med
27 krydderurter, tørrede, købte
75 krydderurter, æg med
44 f krydret rissalat
159 Krydret sukker
145 Krydret ærtesuppe
128 f kylling Célestine
129 kylling med esdragon
129 f kylling med fennikel
124 ff kylling, grillstegt
133 kylling, i persillepie
126 f kylling, krydret grillstegt
39 f kyllingeleverpâté
177 f kødaspic
148 Kødboller i dildsauce
173 kørvel, i sauce messine
48 f laitue à la créme
49 f laitue au jus
93 laks, grillstegt
98 laksemousse
93 f laksørred
102 lam, stegt med korianderfrø
103 lamekoteletter på spid
100 f lammebov à la bourgeoise
102 f lammekoteletter boulangère
103 lammekoteletter med myntesmør
104 lammekød, polpette af
101 lammekølle à la fermière
102 lammekølle à la provençale
20 laurbærblade
173 Lazarque, Auricoste de, La Cuisine Messine
121 f lever, paupiettes af
59 linse- og syresuppe
50 linsesalat
229 logsuppe
47 Lorraine-salat
151 Løg- og kommentærte
20 løvstikke
25, 175 maitre d'hótel-smør
152 majroer med hvidløgssauce
152 majroer med skinke
151 majroer, glaserede
34 makrel med grøn sauce
90 makrel med sauce rémoulade
35 makrel med syrepuré
158 f maqlub, (med auberginer)
233 markchampignons
183 mascarpone
78 matelote uden fisk (matelote sans poisson)
34 mauritansk rejechutney
72 May, Robert, The Accomplisht Cook
170 f mayonnaise
171 mayonnaise med peberrod
171 mayonnaise mousseuse
171 mayonnaise til kartoffelsalat
190 melon med hindbær
190 melon med jordbær
18 merian, i madlavning
18 merian, vild
209 morbærgelé
209 morbærsyltetøj
203 morelkirsebær, syltede
156 f moussaká
88 f muller, røde, à la provençale (rougets à la provençale)
147 mynte med glaserede gulerødder
204 mynte- og stikkelsbærgelé
177 mynte-chutney
15 f mynte, i madlavning
16 mynte, tørret
175 myntesmør
20 myrte
181 f mørdej, sødet, til frugttærter
156 Mørdejskager med ingefær
72 f måneskin, (æg)
152 navets au jambon
151 navets glacés
152 navoni all'agliata
188 f nektariner
103 noisettes d'agneau en brochettes
243 nordsørejer med brøndkarsedressing
76 f nyreomelet
121 nyrer og champignons
71 oeufs au plat aux beurre d'escargots
71 f oeufs au plat aux échalotes
72 oeufs au plat Bressane
70 f oeufs en cocotte
73 oeufs en cocotte à la créme aux asperges
73 oeufs en cocottes Bercy
74 f oeufs mollets
75 oeufs mollets à la créme aux fines herbes
69 oeufs pochés à la provençale
70 f oeufs sur le plat
116 oksebryst, braiseret
112 oksekød à la bordelaise
228 f oksekød en daube
112 f oksekød, daube af
114 f oksekød, kogt, i salat
243 f oksekød, sprængt, koldt, krydret
115 f okselårtunge, sprængt, kold braiseret
122 oksetunge, sprængt, med ærtepuré
75 f omelet med krydderurter
77 omelet med syre
231 omelet, kold
77 omelette à l'oseille
75 f omelette aux fines herbes
76 omelette Berrichonne
77 omelette paysanne
76 omelette Savoyarde
77 f omeletter, kolde
24 f opbevaring af friske krydderurter
244 ff orientalske picnics
27 origano
241 Osbert Sitwell
236 ost med urter
235 ost, stegt
79 f ostepandekager
235 f ostesandwiches, bagte
69 f ostesoufflé med pocherede æg
242 pan bagna
36 pan bagna I
36 pan bagna II
36 f pan bagna III
80 pandekagedej
155 f papeton d'aubergines
121 f paupiettes af lever
161 f peberfrugter, fyldte, med ris og urter
171 peberrodsmayonnaise
45 pebersalat
162 peperonata
20 persille, i madlavning
133 persillepie
16, 25, 81 f pesto
144 f petits pois à l'ancienne mode
145 f petits pois à la créme
145 petits pois à la française
146 petits pois aux carottes
206 f pickles af blommer
108 pie med kalvekød og skinke
89 pighvarre
104 polpette af lammekød
150 pommes de terre à la crème
151 pommes de terre à la méridionale
149 pommes de terre au jus
150 pommes de terre fromagées
150 pommes de terre messine
149 pommes de terre rissolées
150 pommes de terre sablées
220 f postej af flæske- og kalvekød
53 f potage pritanière
127 poule au pot
131 poule en daube
128 f poulet Célestine
130 f poulet en gelée
129 poulet å l'estragon
129 f poulets au fenouil
246 f provençalsk picnic
143 purée de fèves
20 purløg, i madlavning
43 ratatouille en salade
172 f ravigote-sauce (sauce ravigote)
56 reje- og grønærtesuppe
243 rejer med brøndkarsedressing
230 rejer på græs
171 f rémoulade-sauce
201 f ribsgelé, enestående
144 Richardin, Edmond, L'Art du Bien Manger
27 rigani
39 rillettes
37 ris- og krabbesalat
148 ris, med gulerødder
229 f risotto med skaldyr
154 Rosenbladsjunket
20 rosengeranium, i madlavning
17 f rosmarin, i madlavning
58 rødbede-consommé
144 rødbeder med flødesauce
143 rødbeder med urtesmør
58 rødbedesuppe, klar
33 røget torskerogn
208 rønnebærgelé
232 f rørhatte
44 salade niçoise
34 salat af grønne bønner og nordsørejer
128 salat af hønsekød
114 f salat af kogt oksekød
46 f salat af sylteagurker
48 salat af vælske bønner, agurk og appelsiner
242 salat- og baconsandwiches
78 f salat- og æggegratin
28 f salat, grøn
234 f salat, grøn, med braiserede duer
154 f salat, grøn, med braiseret tomat
48 f salat, grøn, med fløde
49 f salat, grøn, med kødsky
49 salat, grøn, med mandler
30 salat, grøn, opbevaring af
29 salatmarinade
135 f salmi af and
159 Salvie- og cidergele
17 salvie, i madlavning
196 sandkage
241 sandwiches med røget makrel
241 sandwiches med røget torskerogn
241 sandwiches med røget ørred
87 f Sankt Petersfisk
88 Sankt Petersfisk, filet'er Marechiaro
20 sar, i madlavning
173 sauce à la crème
166 sauce Béarnaise
168 ff sauce béchamel
174 sauce Bercy
166 ff sauce hollandaise
168 sauce maltaise
23, 173 f sauce messine
168 sauce mousseline
171 f sauce rémoulade
88 f sauce rouille
172 sauce tartare
172 sauce verte
174 sauce vinaigrette aux oeufs
172 sauce, grøn
114 sihk kebab
90 f sild, grillstegte
91 sildemælke à la provençale (laitances à la provençale)
229 f skaldyrrisotto
108 skinke og kalvekød, pie med
35 f skinke og pølser, hors d'oeuvre af
120 skinke, flæske- og kalvekød terrine af
113 f skinke, i farso magro
55-56 skinke, i grønærtesuppe
128 skinke, i kylling Célestine
160 f skinke, med courgettes
145 skinke, med grønærter
105 skinke, med kalvekoteletter
152 skinke, med majroer
133 skinke, med sauterede fjerkrælevere
142 skinke, med vælske bønner
119 skinke, ovnstegt
119 skinke, røget
32 f skordaliá, til æg
138 smør, klaret
157 Småkager med dildfrø
202 f solbærgelé
208 f solbærgelé, tyk
188 solbærpuré
192 f solbærvandis
86 sole au vert
185 f sommerbudding
181 soufflé, isafkølet
57 soupe menerboise
69, 153 spinat med æg
247 f spisekort for skovtur for fyrre personer
199, 206, 210 Spon, Household Manual
204 stikkelsbær- og myntegelé
205 stikkelsbær, syltede (groseillée)
187 stikkelsbærfool
204 f stikkelsbærgelé krydret med hyldeblomster
204 stikkelsbærgelé, grøn
187 stikkelsbæris
64 f suppe med syltede agurker
66 supper, kolde, legerede
152 f surepuré II
70 Suzanne, Alfred, Egg Cookery
231 f svampe
116 svinekam, kold, krydret
77 syre i omelette paysanne
77 syreomelet
152 syrepuré I
58 syresuppe
145 Syresuppe
85 f søtunge à la juive
86 søtunge med krydderurter
85 søtungefilet'er i kokotter (filets de sole en cocotte)
86 f søtungefilet'er Véronique (filets de sole Véronique)
84 f søtungeruller i salatblade
151 Tagliatelle med persillesauce
172 tartarsauce
181 tarte aux abricots
187 tarte aux cerises
189 tarte aux pêches
41 terrine af duer
117 f terrine af kalve- og flæskekød
40 f terrine af kanin
120 terrine af skinke, flæske- og kalvekød
18 timian, frisk, i madlavning
72 tin
58 tomat- og syresuppe
35 tomater med peberrodsmayonnaise
76 tomatomelet
45 tomatsalat
176 tomatsauce
209 f tomatsauce til at gemme
235 tomatsauce til stegt ost
110 f tournedos à l'estragon
111 tournedos à la niçoise
110 tournedos Béarnaise
90 tunfiskemayonnaise
33 tunfiskepâté
113 f tunge, i farso magro
221 f tunge, røget
25 f tørring af krydderurter
147 Urteeddiker
147 Urteolier
149 Urtepaneret kylling
25 urtesmør
182 f Valnøddesandwiches
176 valnøddesauce
59 valnøddesuppe
180, 182 vanillesukker
190 f varm frugtsalat
174 vinaigrettesauce med æg
210 vinblade
163 f vinblade med champignons
211 vinblade præserveret i olie
162 f vinblade, farserede
158 Violhonning
108 f vitello tonnato
242 Welby, T. Earle, The Dinner Knell
247 William Hickey
163 yoghurt, med dolmádes
142 yoghurt, med vælske bønner
64 zuppa ebrea
152 Æble- og myntesambal
72 æg Bressane
32 æg i aspic med esdragon
70 f æg i fad
74 æg i fløde med vildtsauce
70 f æg i kokotter
73 æg i kokotter med asparges
73 f æg i kokotter med grøn salat og fløde
73 æg i kokotter med sauce Bercy
174 æg i vinaigrettesauce
75 æg med krydderurter
71 f æg med skalotteløg
32 f æg med skordaliá
71 æg med sneglesmør
69 æg med spinat
153 æg, hårdkogte, med spinat
68 æg, pocherede
69 f æg, pocherede i ostesoufflé
69 æg, pocherede, à la provençale
78 f ægge- og salatgratin
195 æggehvider, i chokolade-chinchilla
195 f æggehvider, opbevaring af
155 ægplanter (auberginer)
146 ærtepuré
122 ærtepuré, til oksetunge
144 ærter
55 f ærtesuppe af nye grønærter
94 ørreder à la crème (truites à la crème)
94 f ål i det grønne (anguille au vert)

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Italiensk køkken (1966)
Fransk landkøkken (1976)
Sommermad (1980)