Find opskrift

Gastronomisk grundbog

Se Alle kogebøger


Forfatter   Peterson, James
Originaltitel
Oprindeligt udgivet i England
Original udgivet 1999
Oversættelse Mikala Magnussen
Forlag Könemann
Udgivet 2000
Udgave 0
Illustrationer
Sider 299
ISBN 3-8290-6162-5
Bognummer 65
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
202 à la ficelle
125 à la meunière
112, 113, 262 à la nage
25 abrikoser
268 affedtning
267-68, 270, 282 afglasering
195 afglasering af bøffer
157, 159 afglasering af kylling
125 afglasering af panden til sauterede rødfiskefileter med skind
187, 188 afglasering af stegt lammekam
267 afglasering som sauce
61 afprøvning af gær
142 afsaltning af ansjoser
7 afskalle og fjerne kerner på majs
7 afskalning af majs
134 afskalning af østers
8 afstilkning af bladgrønsager
36 afstilkning af brøndkarse
36 afstilkning af persille
8 afstilkning af spinat
8 afstilkning af syre
8 afstilkning af sølvbeder
16 agurker
70 agurker som tilbehør
237, 238 ahorn til rygning
237, 238 ahorntræ til rygning
41, 42, 43 aïoli
160 aïoli og friturestegt kylling
43, 92 aioli til artiskokker
43 aïoli til fisk og skaldyr
128 aïoli til tiarmet blæksprutte med rødvin
159 algérienne, sauteret kylling
114-115, 146, 148, 166, 177, 181, 205, 265, 277-78 aluminiumsfolie
116 aluminiumsfolie til braisering af fisk
205 aluminiumsfolie til grydesteg
115 aluminiumsfolie til laks en papillote
181 aluminiumsfoliekrave
200 amerikansk madlavning
31, 170-71 and
157, 195 andefedt til sautering
31, 71 andefond
142 ansjoser
75 ansjosfiletter, braiseret broccoli med grøn peber
24 appelsiner
63 arborioris
159 arlésienne, sauteret kylling
262 aromatiske grønne grønsager
263 aromatiske grønsager til saucer
263 aromatiske grønsager til suppe
262, 264, 275 aromatiske grøntsager
278 aromatiske grøntsager i court-bouillon
265 aromatiske grøntsager i demi-glace
92-93 artiskokker
206-207 artiskokker i boeuf bourguignon
212 artiskokker i kalvegryde med Flødesauce
159 artiskokker i sauteret kylling Bordelaise
93 artiskokstilke i fyld
2 asparges
100 asparges i pureret grønsagssuppe
191-192 at stege højreb
2, 3 aubergine
159 aubergine i sauteret kylling Arlésienne
73 auberginegratin
92 babyartiskokker
206, 209 bacon i gryderetter
155 bacon lardons i fransk madlavning
75 bacon med braiserede grønsager
90 bacon med sauterede roetoppe med hvidløg
270 bacon som garniture
155 baconlardons
155, 263 baconlardons i coq au vin.
263 bagepulver
103 bagning af bananer med rom
116, 117 bagning af fisk
277 bagning af laksemousseline
180 bagning af soufflé
72 bagning af tomater med hvidløg og frisk basilikum
175 bagning af æg
262 bagning i modsætning til stegning
263 bagning kontra stegning
116-17 bagt fisk og skaldyr
72 bagt tomat med frisk basilikum og hvidløg
175 bagte æg
97, 175 bain-marie
262 bain-marie til cremesaucer
37 balsamicoeddike i vinaigrette
86 bambusdampkogere
103 bananer bagt med rom
272 barbecue
10, 13, 20, 35, 39 basilikum
99 basilikum i pestosauce
84 basilikum til grilning af grønsager
10, 20 basilikum-chiffonnade
39 basilikumkrydderolie
63, 64 basmatiris
18 bâtonnets af grønsager
44, 45 bearnaisesauce
193 bearnaisesauce, med grillede koteletter
177, 180, 181, 269, 284, 286 bechamelsauce
271 bechamelsauce til gratin
179 bechamelsauce til ostesoufflé
221, 222, 231 ben til fiskefond
241 ben til kalvefond
47, 48, 49, 262, 269, 275, 285 beurre blanc
210-211 beurre blanc i daubes
117 beurre blanc i saucer til ovnstegte fisk
207 beurre blanc til boeuf bourguignon
208, 286 beurre blanc til jævning af gryderetter
46 beurre noisette
45 beurre noisette i hollandaisesauce
125 beurre noisette til à la meunière
162 beurre noisette til sautering af kyllingebryst
139 bisques
139 bisques kontra saucer
35 bitre bladgrønsager og fisk og skaldyr
35 bitter bladgrønt og bacon
35 bittertsmagende grønne grønsager og kød
2, 14 bladselleri
266, 278 bladselleri i court-bouillon
31 bladselleri i fond
195 bladselleri til sautering af kød
262-263 blanchering
91 blanchering af kartofler til sautering
155, 263 blanchering af bacon
263 blanchering af kartofler
263 blanchering af rodfrugter
30, 208, 212-213, 263, 270 blanquette de veau
100, 279 blendere
61, 62 blini
8 blomkål
270 blomme
239 bluefish
237 bluefish i saltlage
128 blæksprutte kogt med rødvin
52 blæksprutteblæk i sort pasta
128 blækspruttegryderet
128-29 blæksprutter
172 blødkogte æg
138 blødskallede krabber
206-7 boeuf à la bourguignonne
66, 67, 200, 201 boeuf à la ficelle
203 boeuf à la mode
155, 206-207, 263, 270 boeuf bourguignon
200, 278 bollito misto
50 bolognesesauce
200 bov af lam
214, 215 braiserede brisler
75 braiserede grønne grønsager
170 braiseret andelår
75 braiseret broccoli med ansjosfileter og grillede peberfrugter
75 braiseret broccoli med ansjosfileter på toast
114, 116 braiseret fisk
203 braiseret grydesteg
117 braiseret hel fisk
209 braiseret kalveskank
254, 257-259 braiseret kanin
257 braiseret kanin i salvie
67, 264 braiseret kød
263-264, 277-278 braisering
264 braisering af bladselleri
75 braisering af broccoli
75 braisering af grønkål
75 braisering af grønne bønner
75, 264 braisering af grønne grønsager
264 braisering af gulerødder
264 braisering af hvidløg
254, 257-59, 266 braisering af kanin
75 braisering af kål
264 braisering af løg
264 braisering af porrer
264 braisering af rodfrugter
75 braisering af sølvbeder
114, 116-117, 264 brasering af fisk og skaldyr
134 Bretagne-østers
214-17, 277 brisler
216-17 brisler paneret med Karl Johan svampestøv eller hakkede trøfler
100 broccoli i pureret grønsagssuppe
32 brun fiskefond
76 brun glasering af løg
76, 277 brun glasering.
30 brun hønsekødsfond i daubes
30 brun hønsekødsfond i grydesteg
30, 154 brun kyllingefrikassé
265, 282 brun roux
265-266, 268 brun sauce
76, 277 brun-glaserede perleløg
10, 266 brunoise
164, 279 brødkrumme
139 brødkrumme i bisque
287 brødkrumme i timbale
164 brødkrummepanering
70 brødkrummepanering på stegte grønsager.
214 brødkrummepanering til brisler
121, 267 brødkrummepanering til friturestegt fisk.
162 brødkrummepanering til sautering af kyllingebryst
77 brødkrummepanering til stegning
77, 79 brødkrummepanering til tomater
36 brøndkarse i salater
276 bumbu
205 bælge bønner til grydesteg
4 bælge hestebønner
112 bøf af laks
195 bøffer
271 bønner i cassoulet
159 calvados, i sauteret kylling à la Normande
63 canaroliris
271 cassoulet
287 champignon i sauce suprême
158, 159 champignon i sauterede kyllingeretter
175 Champignon med bagte æg
270 Champignon som tilbehør
229 champignon-duxelles fyld til hel fisk
111 champignonfyld
73 champignongratin
83, 84 champignongrilning
14 champignonhakning
47 champignonkryddersmør
91, 282 champignonsautering
70, 72, 77 champignonstegning
111 champignonstilkerester
89 château kartofler
89 château kartofler
10, 19 chiffonade af spinat
19 chiffonade af sølvbeder
10, 266 chiffonnade
8, 19, 266 chiffonnade af bladgrønt
48 chilipeber i beurre blanc
130 chilipeber i lynstegt fisk og skaldyr
90 chilipeber i sauterede roetoppe med hvidløg
75 chilipeber med braiserede grønne grønsager
63 chorizopølse i paella
24 citroner
262 citrongræs
23, 92, 95 citronsaft for at forhindre iltning.
43 citronsaft i aïoli
44, 45 citronsaft i hollandaisesauce
41, 42 citronsaft i mayonnaise
159 citronsaft i sauterede kyllingeretter
37 citronsaft i vinaigrette
125 citronsaft til à la meunière
24 citrusfrugt
200 cocido
266 concassé
276 confit
170 confit af andelår
266 confit kontra friturestegning
1155-56, 270, 272 coq au vin
42, 43 cornichoner i gribiche
266 coulis
108-109, 113, 266, 278 court-bouillon
86 court-bouillon til dampning af grønsager
112, 113, 262, 278 court-bouillon til fisk og skaldyr à la nage
139 court-bouillon til kogte krebs
110, 266 court-bouillon til pocherede fisk
266 couscousiere
262, 276 crème anglaise
267, 270 crème brûlé
267, 270 crème caramel
276 creme fraiche i mousseline
61 creme fraiche til blini
98 cremede supper
267, 269 cremesaucer
88 cremet spinat
175 cremet spinat med bagte æg
100 cremet suppe af grønne grønsager
61, 62 crepes
159 croutoner i sauteret kylling marengo
132 dampede muslinger med hvidvin og persille
132 dampede muslinger med persille og hvidvin
86, 284-85 dampkogere
132-133, 284-85 dampkogning
132-33 dampkogning af fisk og skaldyr
86-87, 284, 285 dampkogning af grønne grønsager
86-87, 284 dampkogning af grønsager
132, 133, 135 dampkogning af hummer
132 dampkogning af molluskler
132, 133 dampkogning af muslinger
132 dampkogning af muslinger med hvidvin og persille
285 dampkogning af rodfrugter
7 dampkogning af rosenkål
132-33 dampkogning af skaldyr
87 dampkogning af spinat
134 danske østers
143 dashi
122 dashi i dip sauce til rejetempura
210-211 daubes
210-211 daubes Provençal
77, 78, 267 dej af mel og mineralvand.
60 dej til gnocchi
265-66, 268, 275 demi-glace
177, 283, 285 dessertsouflé og sabayon
239 dild i gravad laks.
122 dip-sauce til rejetempura
21 drejning
92, 93 drejning af artiskokker.
18 drejning af bâtonnets
10, 21 drejning af både
10, 13 drejning af grønne grønsager
51 durum hvedemel i æggepastadej
175 duxelles med bagte æg
110-111 duxelles-fyld
121-22, 265 dybstegt flynder goujonettes
199 dyrenyresteg
269 Eau-de-vie
43 eddike i aïoli
154 eddike i brun kyllingefrikassée
154 eddike i kyllingefrikassées
41, 42 eddike i mayonnaise
37 eddike i vinaigrette
179, 181 eddike til kobberskål
174 eddike til pocherede æg
38 eddikemor
35 egebladssalat i salat
160 elektrisk frituregryde
160 elektrisk frituregryde
194 elgrillede koteletter af svinekød
194 elgrillet
265 elgrilning af fisk og skaldyr
265 elgrilning af kød
179, 181 elmikser
179, 181 elmiksere
48, 269, 285 emulgering
44 emulgering af sabayon
269 emulgering og piskefløde
274 en escabeche
114-115 en papillote
35 endivia
159 Escoffier
44, 45 estragon i bearnaisesauce
49 estragon og tomat beurre blanc
84 estragon til grilning af grønsager
47, 115 estragonsmør
269 étuver
229 farsering til hel fisk
52, 53 farvning af pasta
89 faste kartofler
2, 5, 10, 16, 22 fennikel
266, 278 fennikel i court bouillon
31 fennikel i fond
212 fennikel i kalvegryde med flødesauce.
270 fennikel som tilbehør
22 fennikelbåde
263 ferskner
125 fileter med skind af sauteret rødfisk
127 filetering
127, 222-23, 224-25, 231-32, 235 filetering af fisk og skaldyr
232 filetering af fladfisk
231-32 filetering af flynder
223, 224-25 filetering af laks
235 filetering af rokkevinger
222-23 filetering af stribet bars
127 filetering af tilberedt flynder
12 fintsnittede grønsager
11 fintsnittede hvidløg
10, 266 fintsnittede løg
239-40 fisk
122 fisk anvendt til goujonettes
107-43 fisk og skaldyr
112, 113, 262, 278 fisk og skaldyr à la nage
275 fisk og skaldyr en escabeche
114-115 fisk og skaldyr en papillote
63, 64, 65 fisk og skaldyr i paella
64, 65 fisk og skaldyr i paellaer
175 fisk og skaldyr med bagte æg
237 fiskefileter
32-33, 116 fiskefond
32 fiskefond i paellaer
108, 109 fiskegryde
237 fiskekonservering
72 fjerkræstegning med grønsager
221 fjerne indmad, hel fisk
136-37 fjerne kød fra hummer
16 fjerne skæg på fennikel
8 fjerne stilk med kniv
2, 5 fjerne taver på fennikel
220, 230 fjernelse af finner
221 fjernelse af gæller
275 fjernelse af marv
131 fjernelse af rejetarm
220, 230-35 fladfisk
32 fladfisk i fiskefond
101, 103 flamberet rom
101, 103 flamberet rom og karamelliseret smørsukkersauce
101, 103, 269 flambering
97, 268 flan
97 flan af grønne grønsager
97, 270 flan af gulerødder
220, 230-32 flynder
257-259 fløde i braiseret kanin
73 fløde i kartoffelgratin
276 fløde i mousseline
74 fløde i rodfrugtgratin
117 fløde i saucer til ovnstegt fisk
159 fløde i sauterede kyllingeretter
34 fløde i skaldyrsfond
157, 266, 268 fløde til afkogning efter kyllingesauté
269 flødesaucer
165 flødeskum i kyllingelevermousse
42 flødeskum i sauce chantilly
88 flødespinat
57, 58, 59 flødesprøjte
232 flå en flynder
124 flå en grillet fisk
117 flå en ovnstegt fisk
109, 110 flå en pocheret fisk
125 flå en sauteret fisk
120 flå en stegt fisk
234 flå en søtunge
235 flå rokkevinger
234 flåning af søtungeskind
2, 6 flåning af tomater
30-34, 265 fond
262 fond af aromatiske grønsager
200 fond af kogt kød
149 fond af pocheret kylling
131 fond af rejehoveder
34, 64, 65 fond af rejer
34, 139 fond af skaldyr
30 fond fra sauce
30 fond fra suppe
75 fond i braiseret broccoli
30 fond i fransk madlavning
42 fond i mayonnaise
30, 154 fond i mørk og lys kyllingefricassé
74 fond i rodfrugtsgratin
203-205 fond i rødvinsgrydesteg
30 fond og sautering
34, 53, 94, 141, 279 foodprocessor
53 foodprocessor til pasta
141 foodprocessorer til krebsesauce
53 foodprocessorer til pastadej
128-129 forberedelse af blæksprutte
16 formgivning af fennikel med grønsagsskæremaskiner
21 formgivning af grønne grønsager
21 formgivning af grønsager
80, 81, 82 formgivning af kartofler til stegning
185-86 forskæring af lam
70 forårsløg, stegning
10, 264, 265 fransk madlavning
42, 43 franske sure pickles
270 frikassé
270 frikassée kontra sautering
35 frisée i salat
80, 82, 284 friturerist
80, 82, 269 friturerist/friturekurv
121-22, 267, 284 friturestegning
121 friturestegning af blæksprutte
121-22, 267 friturestegning af fisk og skaldyr
77, 160, 267 friturestegning af grønne grønsager
77, 78, 160 friturestegning af grønsager
267 friturestegning af hel fisk
80 friturestegning af kartofler
121 friturestegning af rejer
128 friturestegning af tiarmet blæksprutte
160, 283 friturestegning med lav oliestand
77 friturestegt aubergine
77 friturestegt fennikel
121, 265 friturestegt flynder goujonettes
121 friturestegt tiarmet blæksprutte
262, 276 fromager
23-29 frugt
270 frugtbrandy
96 frugtpuréer
237, 283 frugttræ til rygning
111 frysning af champignonstilke
31 frysning af fonde
47 frysning af kryddersmør
131 frysning af rejehoveder
176 fyld til omeletter
279 fyld til pasta
166, 167 fyld til stegt kalkun
226, 229 fyldt hel rund fisk
110-111 fyldt og pocheret ørred
67 færdigbagt
67 færdigbagthed af souffléer
67 færdigkogte cremesaucer
67, 214 færdigstegthed af brisler
66-67 færdigstegthed af bøffer
114 færdigstegthed af fisk en papillote
67 færdigstegthed af fisk og skaldyr
67 færdigstegthed af fjerkræ
67 færdigstegthed af kanin
165 færdigstegthed af kyllingelever
157 færdigstegthed af kyllingesautér
66-67 færdigstegthed af kød
109, 110 færdigstegthed af pocheret fisk
112 færdigstegthed af pocheret fiskesteaks
202 færdigstegthed af pocheret oksemørbrad
204 færdigstegthed af rødvinsgrydesteg
180 færdigstegthed af soufflé
120 færdigstegthed af stegt fisk
189, 191, 281 færdigstegthed af stegt kød
67 færdigstegthed af tunfisk
280 gedde Quenelles
46 ghee
265-66, 268, 270-271, 275 glace de viande
76 glaserede løg
271 glasering
271 glasering af grydesteg
70 glasering af grønne grønsager
70 glasering af grønsager
271 glasering af kanin
159, 270-71 glasering af kød
76, 264, 271 glasering af rodfrugter
271 gluten
60 gnocchi af kartofler
60 gnocchi med hvidløg og salvic smørsauce
121, 265, 271 goujonettes
73-74, 265, 270 gratin
73-74 gratin af grønne grønsager
73, 74 gratin af rodfrugter
146 gratinretter
239-40, 266-267 gravad laks
42, 43 gribiche-sauce
160 gribiche-sauce og stegt kylling
121 gribiche-sauce til stegt flynder goujonettes
193 grillede bøffer med bearnaisesauce
193 grillede bøffer med salsa
193 grillede bøffer med vinaigrette
193 grillede steaks
193 grillede steaks af kød
193 grillede steaks med uklaret smør
84 grillet aubergine
84 grillet fennikel
124 grillkurv
123, 193, 272 grillpande
84, 85 grillspid
85 grillspid til grillet blandet grønsagskebabs
84 grillspid til grilning
265, 271-272 grilning
170 grilning af andelår
84 grilning af babyporrer
85 grilning af blandet grønsagsspyd
193 grilning af bøffer
193 grilning af bøffer
84 grilning af champignon
161 grilning af duesteg
84 grilning af endivia
123-24, 272 grilning af fisk og skaldyr
83-85 grilning af grønne grønsager
83-85 grilning af grønsager
123 grilning af havbars
123 grilning af hel fisk
123 grilning af hel rødfisk
123 grilning af hestemakrel
272 grilning af kalkun
123 grilning af kammuslinger
84, 263 grilning af kartofler
193 grilning af koteletter
151, 161 grilning af kylling
249 grilning af lam
193, 272 grilning af lammekølle
263 grilning af majroer
123 grilning af molluskler
161 grilning af perlehøns
39, 84 grilning af pibeløg
84 grilning af radicchio
123, 124 grilning af rejer
84 grilning af salater
83 grilning af squash
123 grilning af sværdfisk
123 grilning af tunfisk
193 grilning af udbenet og åbnet lammekølle
161 grilning af vagtel
84 grilning af vilde løg.
124 groft salt
98-99 groftskåret grønsagssuppe
94, 279, 281 grovmoser
263-64 grydekogning
128 grydekogning af blæksprutte
30 grydekogning af mørk hønsekødsfond
263-64 grydekogt
44, 45, 108, 109, 112, 130 gryder og pander
128, 264 gryderet af tiarmet blæksprutte
154 gryderet kontra sautering
128 gryderetter af blæksprutte med rødvin
154-156 gryderetter af kylling
208, 209 gryderetter af lam
206, 208 gryderetter af oksekam
209 gryderetter af skank
263-64 grydesteg
203-5, 264 grydesteg af kød
203-5 grydesteg med rødvin
98 græskar i suppe
94, 95 græskarpuré
43 grøn mayonnaise
52, 53 grøn pasta
8, 10, 19, 266, 285 grønne bladgrønsager
206-7 grønne bønner i boeuf à la bourguignonne
31 grønne grønsager i hønsekødsfond
143 grønne grønsager i misosuppe
116 grønne grønsager i ovnstegt fisk
200 grønne grønsager til pot-au-feu
35 grønne salater
70-100 grønsager
73 grønsager i kartoffelgratin
13 grønsager i tern
270 grønsager som tilbehør
70 grønsagsbåde til stegning
3 grønsagsfond i court bouillon
10 grønsagsgarniture til braisering
2, 25 grønsagsknive
94, 100, 279 grønsagskværn
95 grønsagskværn til æblesauce
94, 95, 100, 279 grønsagskværne
94 grønsagspuré og sauce
94 grønsagspuré og suppe
48 grønsagspuréer i beurre blanc
117 grønsagspuréer i saucer til ovnstegt fisk
208 grønsagspuréer til jævning af gryderetter
12, 80, 81, 83 grønsagsskæremaskiner
10 grønsagssnitning til tilbehør
10 grønsagstilbehør til gryderetter
10 grønsagstilbehør til stegning
35 gul hovedsalat i salat
3, 266, 278 gulerødder i court-bouillon
31-33, 139 gulerødder i fond
15 gulerødder i halv-runde skiver
100 gulerødder pureret i supper
208, 270 gulerødder til garniture
61 gær
123 haj, grilning
12 hakke og fintsnitte med kniv
216-117, 265 hakkede, sauterede brisler paneret med trøfler
10, 266, 269 hakning
10 hakning af grønne grønsager
12, 14 hakning af grønsager
14 hakning af urter
32 havbars i fiskefond
143 havtang i misosuppe
116 hel flynder ovnstegt med hvidvin og skalotteløg
116 hel flynder ovnstegt med skalotteløg og hvidvin
117 hel ovnstegt rødfisk med rødvinsfiskefond
32 hel rødfisk i fiskefond
125, 126 hel søtunge à la meunière
116 hel, bagt flynder med hvidvin og skalotteløg
220 helleflynder
270 hindbær
38 hjemmelavet vineddike.
237, 238 hjemmerygeovne
237 hjemmerygere
169 hjerte, kalkun, i kråsepandeafkog
132, 133 hjertemuslinger, dampning
41, 44, 45, 269, 282, 285 hollandaisesauce
44 hollandaisesauce til bøffer
44 hollandaisesauce til eggs Benedict
44 hollandaisesauce til fisk og skaldyr
44 hollandaisesauce til østers
159 Hongroise, sauteret kylling a la
135-37 hummer
176 hummer i omeletter
34 hummer i skaldyrsfond
175 hummer med bagte æg
135, 136 hummerrogn
180 hvedemel i béchamelsauce
62 hvedemel i crepes
180, 181, 282 hvedemel i roux
122 hvedemel i tempuradej
51 hvedemel i æggepastadej
77, 78, 121, 267 hvedemel og danskvandsdej til friturestegning
208, 286 hvedemel som jævning
125 hvedemel til à la meunière
160, 167 hvedemel til stegt kalkun
76 hvid glasering
30, 154-55 hvid kyllingefrikassé
30 hvid kyllingefrikassée i hvid kyllingefond
154-55 hvid kyllingefrikassée med vineddike
44, 45 hvid peber i hollandaisesauce
287 hvide saucer
287 hvide saucer i fransk madlavning
287 hvide saucevariationer med bechamelsauce
10, 11 hvidløg
42, 43 hvidløg i aïoli
11 hvidløg i mayonnaise
11 hvidløg i supper
75 hvidløg med braserede grønne grønsager
60 hvidløg og salvie smørsauce til gnocchi
262 hvidløg som aromatisk grønsag
132 hvidløg til dampkogning af skaldyr
161 hvidløg til grillet kyllingemarinade
195 hvidløg til sauteret kød
268, 287 hvidløgspuréer
48, 49 hvidvin i beurre blanc
209 hvidvin i braiseret kalveskank
108, 113, 266, 278 hvidvin i court bouillon
112 hvidvin i court bouillon til fisk
32 hvidvin i fiskefond
205 hvidvin i grydesteg
215 hvidvin i korttids-braiserede brisler
115 hvidvin i laks en papillote
158, 159 hvidvin i sauterede kyllingeretter
133 hvidvin til dampkogning af hummer
132 hvidvin til dampkogning af skaldyr
161 hvidvin til grillet kyllingemarinade
128 hvidvin til korttids-braiseret tiarmet blæksprutte
44, 45 hvidvinseddike i bearnaise sauce.
48, 49 hvidvinseddike i beurre blanc
160 hvidvinsmarinade til stegt kylling
291-92 hvile
187, 188 hvile for lammekam
66, 189, 191, 291-92 hvile for stege
148 hvile for stegt kylling
66, 287 hvile kød efter stegning
30-31, 70 hønsekødsfond
70 hønsekødsfond til ovnstegte grønsager
132, 135 ihjelslåning af hummer
202 inderlår, til pochering
262, 280 indkogninger
142 indkøb af ansjoser
135 indkøb af hummer
191 indkøb af højreb
26 indkøb af kakifrugter
195 indkøb af kalvemørbrad
29 indkøb af kokosnød
139 indkøb af krebs
200 indkøb af kød til grydesteg
184 indkøb af lam
187-88 indkøb af lammekam
184, 242 indkøb af lammekølle
200 indkøb af oksenakkekam
284 indkøb af sauterpande
189-90 indkøb af svinekam
195 indkøb af svinemørbrad
200 indkøb til grydesteg
166, 169, 271 indmad pandeafkog
90, 122, 130 ingefær
130 jalapeñochilipeber i lynsvitsede rejer med cashewnødder
64 jasminris
62 jordbær i crepes.
10, 272 julienne
25 julienne af citronskal
13, 18, 19, 20 julienne af grønsager
209 julienne af grønsager til braiseret kalveskank
112, 113, 262 julienne af grønsager til fisk à la nage
80, 81 julienne af kartofler
20 julienne af porrer
10 julienne af rodfrugter
18 julienne af rødbeder
19 julienne af stegte peberfrugter
13 julienne skåret til af grønne grønsager
25 juliennejern
271 jus lié
208, 271, 285-87 jævninger
34, 141 kagerulle
26 kakifrugt
169 kalkunkråser i indmadspandeafkog
241 kalve fond
269 kalve-étuver
208 kalvebov til gryderetter
203 kalvebov til grydesteg
214 kalvebrisler
212 kalvebryst til blanquette de veau
208, 241 kalvebryst til gryderetter
30, 241 kalvefond
209 kalvefond i braiseret kalveskank
215 kalvefond i kort-braiserede brisler
208 kalvefrikassé
208, 209, 212-113, 241 kalvegryderetter
30, 208, 212-113 kalvegryderetter i flødesauce
199 kalvemedaljoner
199 kalvenyresteg
30, 208, 212-213, 263 kalveragout
200 kalveskank
208, 209 kalveskank til gryderetter
248 kam
104, 105 kanel til pochering af frugt
254-59 kanin
254, 266 kaningryderetter
42, 43 kapers i gribiche
42 kapers i sauce rémoulade
266, 273 karamellisering
266 karamellisering af aromatiske grøntsager
266 karamellisering af gryderetter
266 karamellisering af gulerødder
266 karamellisering af kød
266 karamellisering af løg
266 karamellisering af prosciutto
266 karamellisering af rodfrugter
164, 264 Karl Johan svampestøv
164 Karl Johan svampestøv til sautering
164 Karl Johan svampestøv til sautering af fisk og skaldyr
164 Karl Johan svampestøv til sautering af kalv
162 Karl Johan svampestøv til sautering af kyllingebryststykker
48 karry i beurre blanc
212 karry i kalvegryde med Flødesauce
80 kartoffelchips
73 kartoffelgratin
94 kartoffelmoser
80-81 kartoffelpinde
59 kartofler i sauterede kyllingeretter
96 kastanjepuré
2, 4 kastanjer
61 kaviar til blini
85 kebab af grillede mixed af grønne grønsager
143 kelp i misosuppe
284-85 kinesisk dampkoger
270 kirsch
46, 264 klaret smør
165 klaret smør i kyllingelevermousse
44, 45 klaret smør til hollandaisesauce
91, 125-126, 162, 282 klaret smør til sautering
236 klargøring af ansjoser
220-40 klargøring af fisk og skaldyr
220-29 klargøring af hel rund fisk
244-49 klargøring af lam
242-43 klargøring af lammekølle
236 klargøring af lille fisk
236 klargøring af sardiner
25 klargøring af stenfrugter
244 klargøring af svinekød
198 klargøring af svinekødsnoisettes
230 klargøring af søtunge
32 klassisk fiskefond
52 klorofyl fra spinat
42, 43 klorofyl i grøn mayonnaise
52, 53 klorofyl i grøn pasta
2, 3 knoldselleri
94 knoldselleri i kartoffelmos
11, 43 knust hvidløg
179, 181 kobberskåle
263 kogning
92 kogning af artiskokker
86, 88, 263 kogning af grønne grønsager
70 kogning af gulerødder
139 kogning af krebs
88 kogning af spinat
172-173 kogning af æg
139 kogt krebs
139 kogt krebs og fransk madlavning
172-73 kogt æg
79, 263 kogte tomater
29, 130 kokosmælk
29 kokosnød
238 koldrøget laks
238 koldrøget laks og blini
143 konbu
266-67 konservering
237, 239-40 konservering af fisk og skaldyr
263 kort-braisering
264 kort-braisering af fisk og skaldyr
154 kort-braisering af kylling
128 kort-braisering af tiarmet blæksprutte
128 kortids-braisering af blæksprutte
154-264 korttidsbraisering af kylling
128 korttidstilberedning af fisk og skaldyr
195 koteletter
249 koteletter af lam
34, 139 krabbe i skaldyrsfond
175 krabbe med ovnbagte æg
30 kraftsuppe af oksekød
181 krave af aluminiumsfolie
177, 180 krave til soufflé
139-141 krebs
159 krebs i sauterede kyllingeretter
34, 139 krebs i skaldyrsfond
139, 141 krebsehoveder og -haler til saucer
141, 277 krebsesauce med laksemousseline
39 krydderolie i mayonnaise
39 krydderolie i vinaigrette
39 krydderolie og sautering
39-40 krydderolier
38 krydderolier i varm vinaigrette
40 krydderolier i vinaigrette
39 krydderolier som sauce
47 kryddersmør
49 kryddersmør i beurre blanc
114 kryddersmør i fisk en papillote
10, 13, 14 krydderurter
84 krydderurter til at grille grønsager
84 krydderurter til grilning af grønsager
263 kuldechok af kogte grønne grønsager
145-163, 165 kylling
150 kylling i en gryde
63, 64 kylling i paella
156, 270, 272 kylling i rødvin
70, 147 kylling med ovnstegte grønsager
30, 154 kyllingefrikassé
151, 154-56 kyllingegryderetter
165 kyllingeleveri portvin og skalotteløg-sauce
165, 275 kyllingelevermousse
153 kyllingevingefond
184-217, 241-53 kød
74 kød i gratin
200, 203 kød til daubes
200, 206-13, 264 kødgryderetter
66 kødstegning
38 køkkentøj til at lave hjemmelavet vineddike
123, 124, 193 køkkentøj til grilning
10, 13, 18 kål
13 kålsnitning med grønsagsskæremaskiner
113 laks à la nage
115 laks en papillote
32, 33 laks i rødvinsfiskefond
184-86 lam
203 lam til grydesteg
249 lammekoteletter
242-43 lammekølle
250 lammemørbrad
242 lammeskank
263-264, 277-278 langsom-tilberedning
264 langtids-braiserede snegle
264 langtids-braisering af blæksprutte
31 laurbærblade i suppevisk
278 lavendel i persillade
159 Le Guide Culinaire (Escoffier)
78 luftig frituredej
128, 130 lyn-svitset blæksprutte
285 lyn-svitsning
130 lyn-svitsning af blæksprutte
130 lynstegning af fisk og skaldyr
130 lynstegning af krebs
130 lynstegning i det kinesiske køkken
130 lynstegte rejer med cashewnødder
130 lynsvitsede rejer med cashewnødder
2, 10 løg
113, 266, 278 løg i court bouillon
31-32 løg i fond
263, 276 løg i mirepoix
210-211 løg i Provençal daube
159 løg i sauterede kyllingeretter
195 løg til at sautere kød
63, 64 løse ris
64 låg lavet af pergamentpapir
274 Macedoine
165, 197 Madeira
159 Madeira i sauterede kyllingeretter
21 majroebåde
200 majroer til pot-au-feu
17 majroetern
7 majs i salater
7 majs i salsaer
7 majs i supper
284 majsstivelse
210-211 majsstivelse i daube Provençal
130 majsstivelse i kinesisk køkken
271 majsstivelse i pandeafkog
210-211 majsstivelse i Provençal daube
205 majsstivelse til braiseringvæske til grydestege
208, 286 majsstivelse til jævning af gryderetter
121 malteddike
13, 80, 81, 82, 274, 283-84 mandolinskærer
60 Marathon-kalvefond
274 marinade
206 marinade til boeuf à la bourguignon
156 marinade til coq au vin
161 marinade til grillet kylling
272 marinade til grilning
203 marinade til grydesteg
210-211 marinade til Provençal daube
274 marinader
283 marsalavin i zabaglione
94 maskesier
41-43, 193, 283 mayonnaise
41, 92 mayonnaise til artiskokker
199 medaljoner af kød
112-113 medaljoner af pocheret laks
199 medaljoner af svinekød
172 mellemkogte æg
83 merian
278 merian i persillade
84 merian til grillede grønsager
77, 78 mineralvand og mel-dej
98, 99 minestrone col pesto
270 mirabelle
116, 262, 275 mirepoix
257-59 mirepoix i braiseret kanin
270 mirepoix som tilbehør
215 mirepoix til kort-braiserede brisler
122 mirin i dipsauce til rejetempura
143 misosuppe
193, 194 mixed grill
275, 285 monter au beurre
287 mornaysauce
41, 42, 43, 99 morter og støder
94, 278 mosede kartofler
276 mousse
276-77 mousseline
280 mousseline af kalv
141, 276-77 mousseline af laks med krebsesauce
73 muskatnød i kartoffelgratin
133 muslinger
35 mælkebøtte i salat
195, 198, 277 mørbrad af svinekød
191, 193 mørbradbøf
253, 277 mørbradbøf af lam
66 mørbradsfilet
250 mørbradslammekoteletter
32 mørk fiskefond
32 mørk fiskefond i bouillabaisse
30 mørk hønsekødsfond
201 nakkekam, i pot-au-feu
104-105 nelliker til pochering af frugt
277 noisette af kalve
195, 277 noisettes
253 noisettes af lam
143 nudler i misosuppe
250 nyresteg
199 nyresteg af sauteret svin
190 nyresteg af svinekød
37, 41 nøddeolie
265 nødder som panering
172 nåle
175 oeufs en cocotte
172 oeufs mollets
191 oksehøjreb
191 okseinderlår
200 oksekam
203 oksekam til grydestege
200 oksekød i pot-au-feu
191 oksemørbrad
202 oksemørbrad og fond
208, 209 okseskank til gryderetter
39 olie krydret med merian.
39 olie krydret med persille
39 olie krydret med rosmarin
39 olie krydret med timian
40 olie krydret med tørrede Karl Johan svampe
91 olie til sautering
155 olier til kyllingegryderetter
91, 292-93 olier til sautering
78 olier til stegning
160 olier til stegt kylling
37, 43, 51, 155 olivenolie
41 olivenolie i mayonnaise
35 olivenolie i salat
38 olivenolie i varm vinaigrette
13, 20 olivenolie til at forhindre at basilikum bliver sort
157, 162, 267 olivenolie til at sautere kylling
91 olivenolie til at sautere squash
83 olivenolie til grilning af grønsager
160 olivenolie til stegt kylling
176 omeletter
142 opbevaring af ansjoser
31 opbevaring af fonde
52 opbevaring af klorofyl
47 opbevaring af kryddersmør
174 opbevaring af pocherede æg.
237 opbevaring af røget fisk
34 opbevaring af skaldyrsskaller
111 opbevaring af svampestilke
176 opbevaring af trøfler
146-147, 148, 150 opbinding af kylling
52 orange pasta
272 oregano til grilning
84 oregano til grilning af grønsager
208 osso buco
73 ost i kartoffelgratin
176 ost i omeletter
175 ost i ovnbagte æg
177-180, 181 ost i soufflé
109, 110, 141 ostelærred
146 ovnfaste fade
265 ovngrilning
265 ovngrilning af fisk og skaldyr
194 ovngrilning af koteletter
265 ovngrilning af kylling
193, 194 ovngrilning af mixed grill
117 ovnstegning af hel rødfisk
70, 72 ovnstegning af kartofler
127 ovnstegning af søtungefilet
263, 278 ovnstegning af tomater
5 ovnstegning og skrælning af chilipeber
117 ovnstegt flynder
32, 33, 117 ovnstegt hel rødfisk med rødvinsfiskefond
146-149 ovnstegt kylling
72 ovnstegte tomater med hvidløg og frisk basi­likum
63, 64, 65 paellaer
63, 64, 65 paellaris
98-99 pancetta i grofthakket grønsagssuppe
90 pancetta i sauterede roetoppe med hvidløg
195 pande sauce efter sautering af kød
271 pandeafkog
169, 272 pandeafkog af indmad
61 pandekager
10 pandesauce
165 pandesauce af portvin og skalotteløg
101 pandesauce af stegt frugt
284 pandestegning kontra sautering
277 pandestegt aubergine
264, 266 panering
125 panering til à la meuniére
77-79, 121, 267 panering til friturestegning
216-217 panering til sauterede brisler
126, 282 panering til sautering af fisk
160, 162 panering til sautering af kyllingebryst
89 panering til sautering af tomater
77, 79 panering til stegning af tomater
159 paprika i sauteret kylling a la Hon­groise
99 parmesanost i pestosauce
265 parmesanost som panering
179, 181 parmesanost til ostesoufFlé
162 parmesanost til sautering af kyllingebryststykker
263 pasta
51, 53-56 pastadej
54-55, 56 pastamaskiner
132 pastasauce fra dampede skaldyr
59 pastaudstiksform
14, 19 pastinak
73 pastinak gratin
98 pastinak i grofthakket grønsagssuppe
200 pastinak til pot-au-feu
42 peberfrugter i sauce andalouse
10 peberfrugter til lynstegte rejer med cashewnødder
42 peberrod i sauce suédoise
197 pebersauce, grøn
64, 76, 114-16, 215, 277-78 pergamentpapir
116 pergamentpapir til braisering af fisk
114-115 pergamentpapir til en papillote
2, 5 perleløg
159 perleløg i sauteret kylling Artois
270 perleløg som tilbehør
91, 278 persillade
278 persillade på lam
14, 36 persille
132 persille til at dampe skaldyr
84 persille til grilning af grønsager
14 persillestilke i fond
89 peruvianske lilla kartofler i château kartofler
11, 99 pestosauce
98 pestosauce i grofthakket grønsagssuppe
94 pestosauce i kartoffelmos
99 pinjekerner i pestosauce
181 piske æggehvider
175 piskefløde med bagte æg
286 piskefløde som jævning
199, 268 piskefløde til afglasering
157 piskefløde til kyllingesautér
179, 181 piskeris
98, 99 pistou
104 pocherede abrikoser og jordbær
104 pocherede jordbær og abrikoser
112-13 pocherede laksemedaljoner
105 pocherede pærer i rødvin
67, 263, 278 pocheret kød
66 pocheret mørbrad
110-111 pocheret ørred og fyld
263, 278 pochering
202 pochering af andebryst
263 Pochering af brisler
108-13, 262, 278 pochering af fisk
108-11, 112, 263, 266, 278 pochering af fisk og skaldyr
104-5 pochering af frugt
86 pochering af grønne grønsager
86 pochering af grønsager
112 pochering af hummer
104 pochering af jordbær og abrikos
112 pochering af kammuslinger
112 pochering af krebs
149 pochering af kylling
150 pochering af kylling i gryde
67, 200 pochering af kød
108 pochering af laks
280 pochering af lakse quenelles
108 pochering af laksemedaljoner
202 pochering af lammekølle
109, 110, 112, 278 pochering af lille fisk
202 pochering af mørbrad og grønne grønsager
202 pochering af oksekød
202 pochering af oksemørbrad
105 pochering af pærer i rødvin
112 pochering af rejer
112 pochering af skaldyr
174 pochering af æg
108 pochering og servering af fjeldørred
80, 82, 267 pomfritter
100 porre- og kartoffelsuppe-puré
9 porrer
113, 266, 278 porrer i court bouillon
165 portvin
199 portvin til at afglasere sauteret dyrenyresteg
165 portvins- og skalotteløgspandesauce
200-201, 203, 278 pot-au-feu
203 pot-au-feu kontra grydesteg
150 poule au pot
267 prosciutto
98-99 prosciutto i grofthakket grønsagssuppe
175 prosciutto med bagte æg
94, 100, 271, 286-87 puré af grønne grønsager
95 puré af rodfrugter
279 puré i mousse
279 puré i mousseline
279 puré i Quenelles
279 puré i supper
94, 279 puré og foodprocessorer
278-79 puréer
97, 270 puréer til flan
139 purerede brødkrummer til bisque
207 purerede grønsager til boeuf à la bourguignon
100 purerede grønsager til cremet suppe
205 purerede grønsager til grydestegsbraiser­ingsvæske
208, 271, 286-87 purerede grønsager til jævning
96 purerede kastanjer
280 purerede søde kartofler
94, 96 pureret frugt
94, 95 pureret græskar
100 pureret grønsagssuppe
97 pureret gulerod
100 pureret gulerodssuppe
100 pureret kartoffel- og porresuppe
165 pureret kyllingelever
100 pureret porre- og kartoffel-suppe
212, 276, 287 pureret syre i kalvegryde med flødesauce
50 pureret tomatcoulis
95, 96, 278 pureret æblesauce
159 purløg i sauteret kylling med fines herbes
84 purløg til grillede grønsager
101, 105 pærer
105 pærer pocheret i rødvin
280 quenelles
280 quenelles af fisk og skaldyr
280 quenelles af gedde
280 quenelles af kalv
280 quenelles af laks
276 quenelles af laksemousseline
97, 267, 270 quiche
35 radicchio i salat
41 rapsolie i mayonnaise
37 rapsolie i vinaigrette
57, 58, 59 ravioli
58 ravioliform
275 refogado
34 rejefond
34 rejefond i bisque
64, 65 rejefond i seafoodpaella
34 rejefond indkogt til sauce
131 rejehoveder til sauce
131 rejehoveder til suppe
34, 139 rejer i skaldyrsfond
175 rejer med bagte æg
34 rejesuppe i bisques
122, 265 rejetempura
220-221 rense og afskælle atlanterhavsbars
8 rensning af blomkål
129 rensning af blæksprutte
28 rensning af jordbær
246-47 rensning af lammekam
133 rensning af muslinger
9 rensning af porrer
131 rensning af rejer
7 rensning af rosenkål
236 rensning af små fisk
234 rensning af søtunge
129 rensning af tiarmet blæksprutte
234 rensning og afskælling af søtunge
97 rester
175 rester med bagte æg
34, 139 ris i bisque
63-65, 263 ris og risretter
63, 64 risotto
63 risotto alla milanese
63, 64 rispilaf
81 rodfrugtchips
149 rodfrugter i kylling i gryde
81 rodfrugter til kartoffelchips
95 rodfrugtpuré
90 roetoppe sauteret med hvidløg.
7 rosenkål
272 rosmarin til grilning
84 rosmarin til grilning af grønsager
180, 181, 272, 282, 287 roux
212, 263 roux i blanquette de veau
100 roux i cremet grønsagssuppe
271 roux i pandeafkog
286 roux som jævning
35 rucola i salat
54-55 rulle pastadej
54-55 rulning af pasta
21 runde grønsagsbåde
254 ryg af kanin
250-53 ryg af lam
89, 125, 130, 282-83 rystning under sautering
52 rød pasta
35 rød salat i salat
42, 52 rødbedesaft
81 røde kartofler til pomfritter
109 rødfisk
32, 33 rødfisk ovnstegt med en rødvinsfiskefond
154 rødvin i brun kyllingefrikassé
203-5 rødvin i grydesteg
210-211 rødvin i Provençal daube
159 rødvin i sauteret kylling à la Bourguignon
128 rødvin til at koge fisk og skaldyr
32, 33 rødvinsfiskefond
116 rødvinsfiskefond i braiseret fisk
61 røget laks til blini
284 røget mad
41 rå æggeblommer
283 sabayon
41, 45 sabayon i mayonnaise
44, 45, 283 sabayon til hollandaisesauce
41 sabayon til mayonnaise
42-43, 52 safran
49 safran i beurre blanc
280-281 safran i hollandaisesauce
35, 36 salatdressinger
35 salater
35, 36 salatslynger
160 salsa og stegt kylling
35 salt i salat
43, 99 salt til hvidløg
179, 181 salt til kobberskål
239 saltlage til bluefish
239 saltlage til fiskefileter
239 saltlagring af fisk og skaldyr
239 saltning af laks
239 saltning af laks
275 sardiner en escabeche
197 sauce af grønne peberkorn
42 sauce andalouse
287 sauce aurore
47, 48, 49, 263 sauce beurre blanc
42 sauce chantilly
267 sauce espagnole
139 sauce fra skaldyrsfond
139 sauce kontra suppe
42 sauce rémoulade
132 sauce til at dampe skaldyr
214-115 sauce til brisler
193 sauce til grillede bøffer
157 sauce til kyllingesauter
33 sauce til laks
112 sauce til pocheret fisk
139, 141 sauce til sauterede krebs
125 sauce til sauterede rødfiskefileter med skind på
154, 159 sauce til sauteret kylling
199 sauce til sauteret kød
121 sauce til stegt flynder goujonettes
147 sauce til stegt kylling
283 saucer
282 saucer i fransk madlavning
33 saucer til laks
117 saucer til ovnstegt fisk
159 saucer til sauteret kylling
126 sautere fisk og skæl
214 sauterede brisler
216-17 sauterede brisler panerede med Karl Johan svampestøv eller hakkede trøfler
90 sauterede broccoli med hvidløg
195-97 sauterede bøffer
197, 268 sauterede bøffer af oksemørbrad (filet) med grøn pebersauce
197 sauterede bøffer med grøn pebersauce
89, 91, 263 sauterede kartofler
195 sauterede koteletter
138 sauterede krabber med blød skal
139 sauterede krebs
158 sauterede kyllingebryst og -lår med champignon
195 sauterede medaljoner af kød
278 sauterede noisettes af kød
125 sauterede rejer
90 sauterede roetoppe med hvidløg
7 sauterede rosenkål
125 sauterede rødfiskefileter med skind
91 sauterede squash
91 sauterede squash med persille og hvidløg
283-84 sauteret
170, 171 sauteret andebryst
89, 90 sauteret aubergine
159 sauteret estragonkylling
125-26 sauteret fisk
196 sauteret flank med rødvinspandesauce
196 sauteret flankesteak med rødvinspandesauce
254 sauteret kanin
151, 154, 157-159 sauteret kylling
159 sauteret kylling à la bourguignon
159 sauteret kylling à la Normande
159 sauteret kylling archiduc
159 sauteret kylling Artois
159 sauteret kylling Bercy
159 sauteret kylling bordelaise
159 sauteret kylling marengo
159 sauteret kylling med cèpes
159 sauteret kylling med østers
159 sauteret kylling parmentier
159 sauteret kylling Saint-Lambert
162-63 sauteret kyllingbryst
159 sauteret kyllinge Vichy
158 sauteret kyllingebryst og -lår med svampesauce
249 sauteret lam
199 sauteret nyresteg af vildt
196 sauteret slag med rødvinspandesauce
91 sauteret squash med hvidløg og persille
128 sauteret tiarmet blæksprutte
162-163 sauteret udbenet kyllingebryst
283-84 sautering
125 sautering à la meunière
171 sautering af andebryst
89, 90, 91, 265 sautering af aubergine
195 sautering af bøffer
123, 125-26 sautering af fisk og skaldyr
125 sautering af flynder
89-91 sautering af grønne grønsager.
125 sautering af hel fisk
195 sautering af kalvemørbrad
199 sautering af kalvenyresteg
125, 282 sautering af kammuslinger
195 sautering af koteletter
139 sautering af krebs
157-159 sautering af kylling
195 sautering af kød
249 sautering af lam
91 sautering af panerede grønne grønsager
91 sautering af rodfrugter
199 sautering af svinekød
125 sautering af søtunge
89 sautering af tomater
125 sautering af ørred
283 sautering kontra frikassé
283 sautering kontra friturestegning
154 sautering kontra grydekogning.
279, 284 sautering kontra pandestegning
91, 126, 138, 265 sautering og hvedemel
112, 283 sauterpande
237 savsmuld til varmrygning af bluefishfileter
195 scaloppine
179 schweizisk gruyère til ostesouffté
203 seje udskæringer af kød til gryderetter
2 selleri
51 semulje i ægpastadej
41, 42 sennep i mayonnaise
37 sennep i vinaigrette
111 servering af farseret og pocheret ørred
108 servering af fjeldørred
119-20 servering af stegt fisk
210-211 sherryeddike i Daube provençal
154 sherryeddike i hvid kyllingefrikassée med vineddike
96, 100, 279 sier
94, 100, 280 sigter
96 sigter til purering af kastanjer
263 simring
25, 143 skal af citroner
34, 139 skaldyrsfond
34 skaldyrsfond i paellaer
34 skaldyrsfond i risotto
34 skaldyrsfond og foodprocessorer
139, 141 skaldyrsskaller til sauce
139 skaldyrssmør
139 skaldyrssmør
139 skaller til skaldyrsfond
139 skaller til skaldyrssmør
10 skalotteløg
132 skalotteløg til dampkogning af skaldyr
195 skalotteløg til sautering af kød
209 skank til braisering
26 skeer
26 skeer
178, 181 skille blommer og hvider af æg
178, 181 skille æg
178, 181 skille æggeblommer
178, 181 skille æggehvider
276 skinke i sofrito
175 skinke med bagte æg
215 skiver af grønsager
16 skiveskæring af agurker
24 skiveskæring af citrusfrugt
84 skiveskæring af fennikel til grilning
12 skiveskæring af grønsager
84 skiveskæring af kartofler til grilning
26 skiveskæring af kiwifrugter
204 skiveskæring af rødvinsgrydesteg
196 skiveskæring af slag
16 skiveskæring af trøfler
23 skiveskæring af æbler
29 skruetrækker
29 skruetrækker
2, 3 skrælle med kniv
2, 25 skrællere
2 skrællere af vippeblads-type
2, 3, 23, 105 skrællere ikke med vippeblad (fast blad)
2, 3, 23, 105 skrællere med fast blad
2, 3, 23, 105 skrællere uden vippeblad (fast blad)
27 skrælning af ananas
3 skrælning af aubergine
24 skrælning af citrusfrugter
5 skrælning af fennikel
263 skrælning af ferskner
38505 skrælning af grønne grønsager
38505 skrælning af grønsager
70 skrælning af grønsager til stegning
2 skrælning af gulerødder
4 skrælning af hestebønner
2, 4 skrælning af kastanjer
26 skrælning af kiwifrugter
3 skrælning af knoldselleri
2, 3 skrælning af majroer
28 skrælning af mangofrugter
71 skrælning af ovnstegte rødbeder
2, 5 skrælning af peberfrugter
2, 5 skrælning af perleløg
101 skrælning af pærer
131 skrælning af rejer
71 skrælning af rødbeder
2 skrælning af squash
5 skrælning af stærk chillipeber
6, 263 skrælning af tomater
23 skrælning af æbler
27 skrælning og udskæring af ananas
26 skrælning og udskæring af kiwifrugt
284 sky
191 sky til højreb
146, 147, 148 sky til kylling
187-88 sky til lammekam
184 sky til lammekølle
189 sky til svinekam
9 skylning af porrer.
35, 36 skylning af salatgrønt
117, 220 skæl på hel fisk
236 skæl på små fisk
120 skæl på stegt fisk
234 skæl på søtunge
7 skære grønsager i terninger
10 skære i tern
56 skære pasta til nudler
2, 3, 12, 13, 25, 57, 59, 80, 81, 82, 83, 274, 283-84 skæreredskaber
12 skæring af grønne grønsager
54, 56, 59 skæring af pasta
16 slicing af trøfler
38, 46-49 smør
44-46 smør i hollandaisesauce
180, 181, 282 smør i roux
139 smør i saucer
60 smør og hvidløgssauce til gnocchi
285 smør som jævning
91, 125, 159 smør til sautering
60 små boller (gnocchi)
63, 64 snegle i paella
10, 283 snitning
98 snittebønner i grofthakket grønsagssuppe
205 snittebønner i grydesteg
275 soffritto
275 sofregit
275 sofregit i catalonsk køkken
65 sofreit
65 sofreit i seafoodpaella
275 sofrito
35 sommersalater
52 sort pasta
177-81, 269, 276, 284, 287 souffléer
179, 285 souffléer og æggehvider
98, 99 soupe au pistou
122 soyasauce i dipsauce til rejetempura
124, 125, 126 spatler
100 spinat i cremet grønsagssuppe
157 spiritus til afglasering efter kyllingesautering
269 spiritus til flambering
104, 105 spiritus til pochering af frugt
25, 124, 130 spisepinde
263, 264, 273 spækning
257 spækning af kanin
203-5 spækning af rødvinsgrydesteg
210-211 spækning i Provençal daube
206 spækning til boeuf à la bourguignonne
89 squash
15 squash i pasta
15 squash i supper
91 squash med persille og hvidløg
73, 74 squashgratin
100, 280 stavblendere
70, 72 stege grønsager og kød
70 stege grønsager og roastbeef
189-90 stege kam af svinekød
66, 109, 167 stegetermometer
286 stegning
101 stegning af bananer
214 stegning af brisler
77 stegning af fennikel
101 stegning af ferskner
118-20 stegning af fisk og skaldyr
121 stegning af flynder goujonettes
101-2 stegning af frugt
70-72, 77-82 stegning af grønne grønsager
77-82 stegning af grønsager
118 stegning af havbars
118 stegning af hel rødfisk
166-68, 281 stegning af kalkun
77, 81 stegning af kartofler
151, 160, 265 stegning af kylling
118 stegning af laks
187-88, 281 stegning af lam
184-85 stegning af lammekølle
70 stegning af løg
70 stegning af majroer
70 stegning af pastinak
5 stegning af peberfrugter
147, 281 stegning af perlehøns
70, 72 stegning af rodfrugter
70, 71, 72 stegning af rødbeder
77 stegning af squashskiver
118 stegning af stribet bars
70, 72, 79 stegning af tomater
281 stegning af vagtel
70 stegning grønsager og lam
160, 269 stegning med lav oliestand
281 stegning og aromatiske grøntsager
191-92 stegning og udskæring af oksehøjreb
118-20 stegt fisk
108 stegt fjeldørred
72 stegt fjerkræ med grønsager
101-102 stegt frugt
117 stegt hel fisk
166-68 stegt kalkun
146-149, 160, 265, 267 stegt kylling
72 stegt kød med grønsager
184-185, 187-88 stegt lammekam
252 stegt lammeryg
77 stegt okra
5 stegt stærk chillipeber
189-90 stegt svinekam
101 stegte bananer
147 stegte grønne grønsager med kylling
70-72 stegte grønsager
101-102, 103, 269 stegte halve pærer med fløde
70 stegte i modsætning til kogte gulerødder
5 stegte peberfrugter peppers
147 stegte perlehøns
70, 72 stegte rodfrugter
70, 71, 72 stegte rødbeder
72 stegte søde kartofler
72 stegte tomater med hvidløg og basilikum
101 stegte æbler
101-102 stegte, halve pærer med fløde
108, 222-23 stribet bars
32 stribet bars i fiskefond
35, 37, 38, 125 stærk vinaigrette
98-99 suppe af grofthakkede grønne grønsager
13 suppe af grønsagsrester
139 suppe kontra sauce
100 supper af cremede grønsager
14, 31 suppevisk
276, 287 svitsning af mad
8 syre
212 syrepuré
159 søde kartofler i sauteret kylling Algérienne
100 sølvbeder i cremet grønsagssuppe
220 søtunge
122 søtunge til goujonettes
250 T-bone steaks
121 tartarsauce, til stegte flynder gou­jonettes
77, 121-122 tempuradej
77 tempuradej til champignon
77 tempuradej til tomater
122 tempurarejer
128, 129 tentakler på tiarmet blæksprutte
66, 109, 167 termometre
130 Thai-madlavning
128 tiarmet blæksprutte
128 tiarmet blæksprutte sammenkogt med rødvin
41 tidselolie i mayonnaise
270 tilbehør
270 tilbehør i fransk madlavning
206, 208, 264 tilbehør til gryderetter
205 tilbehør til grydesteg
154 tilbehør til kyllingefrikasséer
157 tilbehør til kyllingesauter
143 tilbehør til misosuppe
159 tilbehør til sauterede kyllingeretter
94, 95, 101-5 tilberedning af frugt
287 timbale
278 timian i persillade
83 timian på grillede squash
161 timian til grillet kyllingemarinade
272 timian til grilning
84 timian til grilning af grønsager
143 tofu i misosuppe
6, 50, 175, 265 tomatconcassée
50 tomatcoulis
73, 74 tomatcoulis i squashgratin
49 tomatcoulis i tomat og estragon beurre blanc
42 tomater i sauce andalouse
287 tomater i sauce aurore
159 tomater i sauterede kyllingeretter
65 tomater i sofregit
49 tomater og estragon beurre blanc
157 tomater til kyllingesauté
50 tomatsauce
122 torsk til goujonettes
57 tortelloni
14 trekantsformer på grønsager
215 trekantsformer på squash
94-96, 164, 264, 279-280 trommesigter
237, 284 træ til rygning
47 trøffelsmør
176 trøfler i omeletter
208 tværreb til gryderetter
124 tænger
239 tør-konservering af laks til koldrygning
98-99 tørrede bønner i grofthakket grønsagssuppe
40 tørrede Karl Johan svampe
164 tørrede Karl Johan svampestøv
143 tørret bonito i misosuppe
239 tørsaltning af laks til koldrygning
228-229 udbening af atlanterhavsbars
226-29 udbening af hel rund fisk
223 udbening af hel rødfisk
256 udbening af kanin
163 udbening af kyllingebryst
112 udbening af laks til medaljoner
226-229 udbening af rund fisk
223 udbening af rødfisk
236 udbening af små fisk
8 udkerning af agurker
105 udkerning af hele pærer
18 udkerning af kål
9 udkerning af peberfrugter efter stegning
101 udkerning af pærer
9 udkerning af stegte peberfrugter
36, 50 udkerning af tomater
23 udkerning af æbler
27 udskæring af ananas
24 udskæring af citrusfrugt
118-119 udskæring af fisk
196 udskæring af flankesteg
10, 266 udskæring af grønsager.
13, 14, 15, 19, 21 udskæring af gulerødder
191, 192 udskæring af højreb
168 udskæring af kalkun
241 udskæring af kalvebryst til gryderet
254-55 udskæring af kanin
80, 81, 82 udskæring af kartofler til friturestegning
18 udskæring af knoldselleri
10 udskæring af krydderurter
146, 149, 151-53 udskæring af kylling
187, 252 udskæring af lammekam
197 udskæring af oksemørbrad (filet)
54, 56, 59 udskæring af pastadej
135-36 udskæring af rå hummer
189-190 udskæring af svinekam
195, 200 udskæringer af kød
28 udstene og skrælle mangoer
25 udstener
25 udstening af frugt
25 udstening af kirsebær
28 udstening af mangofrugter
57 udstiksforme
13 udterning af grønne grønsager
52 udtræk af klorofyl
47, 193, 279 uklaret smør
122 ungtorsk til goujonettes
80, 285 vaflede kartoffelchips
104, 105 vanilje til at pochere frugt
237 varmrøgede fileter af bluefish
237 varmrøgede fileter af fisk
237 varmrøgede fiskefileter
237 varmrøget fiskefilet
212, 287 veloutésauce
212 veloutésauce i kalvegryde med flødesauce
63 vialone nano ris
199 vildtmedaljoner
116 vin i braiseret fisk
267 vin i demi-glace
157, 267 vin til afglasering
37-38, 270, 283 vinaigrette
37 vinaigrette som sauce
37 vinaigrette som sauce til fisk og skaldyr
37 vinaigrette som sauce til grønne grønsager
37 vinaigrette som sauce til kød
92 vinaigrette til artiskokker
35, 37 vinaigrette til bittertsmagende grønne grønsager
37 vinaigrette til endivie
37 vinaigrette til frisée
37 vinaigrette til gulerødder
37 vinaigrette til porrer
37 vinaigrette til rødbeder
37 vinaigrette til vin
205 vineddike i grydesteg
35 vineddike i grøn salat
35 vineddike i salat
38 vineddike i varm vinaigrette
35 vintersalater
130 wok
283 zabaglione
23 æbler
42 æbler i sauce suédoise
159 æbler i sauteret kylling à la Normande
95, 96 æblesauce
43 æggeblommer i aïoli
212, 264 æggeblommer i blanquette de veau
61, 62 æggeblommer i blini
41, 44, 45 æggeblommer i hollandaisesauce
41-42 æggeblommer i mayonnaise
51 æggeblommer i pastadej
44, 45, 283 æggeblommer i sabayon
122 æggeblommer i tempura dej
179 æggeblommer til ostesoufflé
51 æggepastadej
92 ærter i artiskokbunde
100 ærter i cremet grønsagssuppe
208 ærter til garnering af gryderetter
205 ærter til grydesteg
146, 150 ønskeben
134 østers
159 østers med sauteret kylling

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Gastronomisk grundbog (2000)