Find opskrift

Grundkøkken

Se Alle kogebøger


Forfatter   Kirk, Nikolaj
Sekundære forfattere Maarbjerg, Mikkel
Forlag Politikens Forlag
Udgivet 2008
Udgave 1
Illustrationer Christian Stæhr
Sider 592
ISBN 978-87-567-8587-7
Bognummer 315
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
30 Afskallet hvede
479 Agerhøne
480 Agerhøne i savoykål
74 Agurk
45 Allehånde
174 Almindelig kogelage
379 Amagerkoteletter i savoykål
31 Amarant
359 Amerikanske spareribs med coleslaw
86 Anbefalet energifordeling
456 Andebryst glaseret med søde krydderier
455 Andebryst med sprøde urter og kokos
452 Andefugle
58 Animalsk fedt
155 Artiskok bagt med stanniol
72 Asparges
125 Aspargescremesuppe med rugbrødstern
74 Aubergine
153 Azukibønner med græskar
503 Bageevne
22 Bagepensel
17 Bagning
238 Bagt knurhane med rød peber og basilikum
216 Bagt kuller med muslinger, ærter og nye løg
218 Bagt laks med asparges og ramsløg
274 Bagt slethvar med tør sherry og svampe
160 Bagte sommerrødbeder med ricotta
341 Bankekød med løg og laurbær
60 Basilikum
33 Basmatiris
572 Bechamelsauce
330 Benløse fugle med gulerodsstave
572 Bernaisesauce
48 Birkes
40 Bjergsalt
35 Black-eyed peas
65 Bladgrønt
17 Blanchering
67 Blomkål
110 Blomkålssuppe med rugbrød og persille
531 Blommekage med kanel
191 Blæksprutter
93, 191 Bløddyr
191 Blåmuslinger
57 Blåskimmelost
326 Boeuf sauté stroganoff med kartoffelmos
31 Boghvede
382 Boller i karry
135 Bouillabaisse
400 Braiseret lammebov med rosmarin og oliven
368 Braiseret nakkekam med æbler og selleri
262 Braiseret pighvar i rødvin med champignon og perleløg
374 Braiseret svinekæbe med selleri, æble og peberrod
266 Braiseret søtunge med tomat, fennikel og basilikum
17 Braisering
97 Brissel
69 Broccoli
42 Brun farin
45 Brun kardemomme
35 Brune bønner
536 Brunkager med mandel og appelsin
367 Brændende kærlighed med persille og rødbeder
66 Brændenælde
503 Brød
24 Brødkniv
60 Brøndkarse
49 Bukkehorn
30 Bulgur
428 Butter chicken med koriander
30 Byg
80 Bær og frugter
34 Bønner
369 Cajun pork med bladselleri og peberfrugt
36 Calypsobønner
36 Cannellinibønner
86 Centrumtemperatur
336 Chili con carne med spidskommen og kakao
539 Chokolademousse med friske hindbær
548 Chokoladeparfait med marengs og ristede mandler
567 Chokoladesauce
547 Chokoladesorbet
564 Chokoladesoufflé med vaniljeis
505 Ciabattabrød bagt på bagesten
296 Citron- og løgkompot
542 Citronfromage med vanilje
60 Citronmelisse
548 Citronparfait
82 Citrusfrugter
468 Civet af dådyr
103 Consommé med spansk skinke og rød peberfrugt
434 Coq au vin
74 Courgette
30 Couscous
566 Crème anglaise
557 Crème brûlée med knasende skal
566 Crème Chantilly
56 Cremefraiche
245 Dampet havkat med havtorn og gulerødder
277 Dampet slethvar med safran, krondild og urter
17 Dampning
42 Demerarasukker
566 Dessertsaucer
520 Det søde køkken
60 Dild
82 Druer
479 Duer
470 Dyrekotelet Baden-Baden
464 Dyrevildt
64 Egebladsalat
19 Emulsion
64 Endivie
49 Enebær
86 Energifordeling, anbefalet
345 Entrecote med pisket safransmør og stegte løg
60 Estragon
16 Fagudtryk
196 Farserede muslinger med pinjekerner og persille
489 Farseret fasan med rosenkål og skorzonerrødder
479 Fasan
482 Fasan i flødesauce med kvædegelé
57 Fedtstoffer
65 Feldsalat
258 Filetering af fladfisk
215 Filetering af rundbugede fisk
22 Fileteringskniv
363 Finker med syltede rødbeder
87, 89 Fisk
24 Fiske- og fjerkræsaks
574 Fiskefond
241 Fiskefrikadeller med remoulade og citron
25 Fisketang
91 Fjerkræ
479 Fjervildt
257 Fladfisk
40 Flagesalt
42 Flormelis
38 Flækærter
53 Fløde
335 Flødekartofler
260 Flåning af fladfisk
570 Fonder
388 Forloren hare med agurkesalat
310 Forloren kylling med timian og tyttebærkompot
507 Fransk bondebrød med surdej
107 Fransk løgsuppe med timian
390 Frikadeller med stuvet spidskål
199 Frikassé af nye kartofler og muslinger med safran
64 Frisésalat
88 Friskhedstegn, fisk
57 Friskost
197 Friterede blæksprutter med citron og persille
157 Frittata med asparges og kørvel
164 Frittata med små zucchinier
80 Frugt
20 Frysning
66 Fuglegræs
438 Fyldt kalkun med hvidløg og muskat
346 Gammeldags oksesteg med perleløg og ærter
52 Garam masala
24 Garniturekniv
123 Gazpacho med grønt fyld
372 Glaseret skinke med citron
503 Gluten
86 Grad af gennemstegning
510 Grahamsbrød med kærnemælk
220 Gratineret kuller med spinat
320 Grillet porterhouse med bernaise
364 Grillet røget flæsk med asparges i panko
486 Grillet vagtel med julesalat, mango og koriander
16 Grillstegning
373 Grisetæer i gelé
380 Grovhakket leverpostej
435 Grydestegt kylling med jordskokker, timian og hvidløg
488 Grydestegte vagtler med druer og perleløg
75 Græskar
152 Græskarrisotto med parmesan
118 Græskarsuppe med andelår syltet i fedt og sprøde kerner
34 Grødris
45 Grøn kardemomme
67 Grønkål
120 Grønkålssuppe med svineskank og kartofler
38 Grønne linser
575 Grøntsagsfond
114 Grønærtesuppe med basilikum og citronskal
479 Gråand
494 Gråandebryst med smørristede skorzonerrød­der og rosenkål
38 Gule ærter
119 Gule ærter med svinekam og medister
69 Gulerod
337 Gullasch med paprika og peberfrugt
448 Gumbo med andouillon-pølse
22 Gummihandsker
45 Gurkemeje
66 Gåsefod
342 Hakkebøf og rødbedesalat med grov sennep
61, 65 Havesyre
30 Havre
30 Havregryn
40 Havsalt
30 Hele havrekerner
265 Helleflynder i grov sennepssauce med vinterspinat og persillerod
269 Helleflynder med tomat og oliven bagt i papir
458 Helstegt canette med stegte ferskner
471 Helstegt dådyrkølle med enebær og braiseret julesalat
309 Helstegt kalvekam med citron og timian
35 Hestebønner
567 Hindbærcoulis
31 Hirse
579 Hjemmelavet mayonnaise
97 Hjerte
376 Hjerter i flødesauce
140 Holdbarhed af grøntsager
83 Holdbarhed af kød
573 Hollandaisesauce
43 Honning
240 Hornfisk med abrikos og estragon
64 Hovedsalat
176 Hummer americain med persille
178 Hummersalat med ristet brød
132 Hummersuppe med ingefær
88 Huskeregler ved køb af fisk
30 Hvedekerner
180 Hvide asparges med søkogte rejer og mousseline
35 Hvide bønner
33 Hvide ris
67 Hvidkål
77 Hvidløg
426 Høns i asparges
576 Hønsefond
423 Hønsefugle
106 Hønsekødssuppe med urtepuré
252 Hårdstegt laks med kartoffelmos og sauté af spinat
464 Hårvildt
95 Indmad
521 Is
141 Istandgøring af artiskok
430 Jambalaya med rejer
33 Jasminris
183 Jomfruhummer grillet i ovnen med hvidløg og persille
185 Jomfruhummerhaler med majs og ingefær
567 Jordbærcoulis
547 Jordbærsorbet med mousserende vin
361 Jordnøddedip
70 Jordskokker
113 Jordskokkesuppe med bacon
64 Julesalat
22 Juliennejern
19 Jævning
535 Jødekager med kanel og perlesukker
302 Kalveculotte med brødskorpe og bagte jordskokker
576 Kalvefond
290 Kalvefrikassé med asparges og grønne ærter
300 Kalvehaler i bouillon med kål
292 Kalvehjerte med svesker, æbler og persille
287 Kalvekød
306 Kalveskank som Esterhazy
294 Kalvetværreb med bønner og kålpølse
287, 289 Kalveudskæringer
191 Kammuslinger
200 Kammuslinger med fennikel og spinat
42 Kandis
49 Kanel
474 Kanin i sennep med estragon
71 Kartoffel
584 Kartoffelmos
22 Kartoffelmoser
31 Kasha
35 Kidneybønner
38 Kikærter
69 Kinakål
108 Klar pighvarsuppe med purløg
192 Klargøring af tiarmet blæksprutte
19 Klaring
89 Klassificering af fisk
100 Klassificering af suppe
579 Klassisk vinaigrette
383 Klassiske krebinetter med stuvede ærter og gulerødder
537 Klejner med citron
22, 24 Knive
70 Knudekål
30 Knust hvede
31 Knækket rug
174 Kogelage med øl
17 Kogning
174 Kogning af skaldyr
175 Kogt hummer
349 Kogt oksebryst med flødepeberrod
370 Kogt sprængt svinekam med sommergrøntsager
175 Kogte krabbekløer
175 Kogte rejer
22 Kokkekniv
127 Kold agurkesuppe med rygeost og radiser
142 Kold bønnesalat med rodfrugter
128 Kold kartoffelsuppe
20 Koldrøgning
560 Koldskål med grape og sukkerstegt rugbrød
19 Konservering
48, 61 Koriander
29 Korn
40 Koshersalt
170 Krabbe
179 Krabbeflan med blomkål og mandler
472 Kronhjort med kastanjepesto og stegte persil­lerødder
184 Krustader
184 Krustader med frikassé af søkogte rejer og ærter
43 Krydderier
59 Krydderurter
146 Krydrede kikærter med bladbede og persille
402 Krydrede kødboller med grøn mynteyoghurt
130 Krydret rejesuppe med kokosmælk (Tom yam gong)
226 Kuller i orly
443 Kylling jerk på grillen
440 Kylling med cashewnødder
444 Kylling med vandkastanjer og soja
439 Kylling pilaf og persillesalat med sumak
432 Kylling sauté marengo
437 Kyllingesatay med jordnøddedip
88 Køb af fisk
83 Køb af kød
93 Køb af skaldyr og bløddyr
94 Køb af vildt
82 Kød
24 Kødøkse
15 Køkkenteknik
21 Køkkenvægt
88 Kølekæde
67 Kål
387 Kåldolmere af spidskål
338 Labskovs med purløg
22 Laksekniv
399 Lam
414 Lam i dild med rejer
404 Lam i spinat med ghee
406 Lam rogan josh med koriander
411 Lammebov langtidsstegt med tomater, mynte og kartofler
418 Lammekebab med bulgur og frisk salat
409 Lammekoteletter med friterede violette artiskokker og tapenade
407 Lammekølle med bagt knoldselleri
412 Lammekølle stegt i ovn på rodfrugter
403 Lammeryg med stegt aubergine, ærter og mynte
64 Langbladet salat
513 Langtidshævede surdejsbrød
356 Langtidsstegt svineskank med syrnet hvidkål
329 Lasagne med to slags ost
50 Laurbær
19 Legering
96 Lever
36 Limabønner
533 Limetærte (Key lime pie)
191 Linemuslinger
187 Linguine med krabbe og chili
36 Linser og ærter
13 Lokal identitet
543 Lys chokoladebudding med ristede mandler
225 Lyssej i savoykål med kartofler og estragon
75 Løg
66 Løgkarse
61 Løvstikke
16 Madlavning
70 Majroe
31 Majs
530 Majskager med ananas og karamel
21 Mandolin
567 Mangopuré
508 Manitobabrød med sej krumme
236 Marinerede sild med dild og rødløg
223 Marineret salat af spæde grøntsager og koldrøget laks
525 Mazarinkage med cremefraiche
297 Medaillon af kalvemørbrad med rødvinssauce
362 Medisterpølse med ingefær
52 Mejeriprodukter
503 Mel til bagværk
43 Melasse
42 Melis
340 Mellemøstlige kødboller i tomatsauce (Kafta)
75 Melon
61 Merian
25 Metersystemet
13 Miljøbelastning
136 Minestrone med bønner
65 Mizuna
13 Moderne verden
83 Modning af kød
520 Mousse
524 Muffins med blåbær
42 Muscovadosukker
49 Muskatblomme
49 Muskatnød
575 Muslingefond
191 Muslinger
194 Muslinger dampet i hvidvin
131 Muslingesuppe fra baskerlandet
61 Mynte
53 Mælk
66 Mælkebøtte
583 Mørdej
574 Mørk fiskefond
25 Mål
50 Nellike
529 Nougatroulade med blåbær
96 Nyre
512 Naanbrød
335 Okseculotte med flødekartofler
578 Oksefond
322 Oksehale med chili og black eye-bønner
328 Oksehaleragout med selleri og gulerod
332 Oksekarry med kikærter og rissalat med mandler
333 Oksekrebinetter med kogt, revet gulerod
315 Oksekød
325 Oksekød i rød karry
327 Oksekød med grøn karrypasta
323 Oksekød med grøn peber og ristede peanuts
104 Oksekødssuppe med kød- og melboller
88 Opbevaring af fisk
91 Opbevaring af fjerkræ
83 Opbevaring af kød
61 Oregano
305 Ossobuco med gremolata og kartoffelmos
56 Ost
271 Ovnbagt rødspætte med jordskokker og purløg
16 Ovnstegning
447 Ovnstegt kylling og salat med mormorfløde
24 Palet
445 Panaeng kylling med sød basilikum
552 Pandekager med citrus og vanilje
16 Pandestegning
563 Panna cotta med honningbagte jordbær
50 Paprika
33 Parboiled ris
521 Parfait
22 Parisiennejern
540 Passionsfrugtmousse med friske hindbær
484 Pastadej
21 Pastamaskine
69 Pastinak
50 Peber
74 Peberfrugt
534 Pebernødder med ingefær
42 Perlesukker
63 Persille
70 Persillerod
273 Pighvar pocheret i mælk
22 Pikerinsnål
35 Pintobønner
158 Pintobønner med anchochili
22 Piskeris
566 Pisket vaniljecreme
541 Pistaciemousse med nøddedrys
230 Pocheret havtaske med skummende brøndkar­sesuppe og kastanjer
490 Pocheret perlehøne med grillede asparges og spæde salater
584 Polenta
75 Porre
522 Pund til pund-kage med citron og mandler
21 Purémølle
63 Purløg
38 Puylinser
31 Quinoa
527 Rabarbercrumble med mandler
65 Radicchio
71 Radise
66 Ramsløg
163 Ravioli med ricotta og spinat
21 Redskaber
170 Rejer
241 Remoulade, hjemmelet
389 Ribbenssteg med fyld af æble og abrikos
32 Ris
561 Risalamande med hel mandel
431 Risotto med butternut squash og perlehøne
167 Risotto med vilde svampe
34 Risottoris
332 Rissalat med mandler
69 Rodfrugter
581 Romescosauce
67 Rosenkål
63 Rosmarin
580 Rouille
65 Rucola
31 Rug
509 Rugbrød med maltøl og hørfrø
31 Rugflager
248 Rugmelsstegt lyssej med cremede grøntsager
392 Rullesteg med abrikoser og råmarineret spidskål
213 Rundbugede fisk
466 Ryg af sommerbuk med nye løg, ærter og syltede abrikoser
70 Rødbede
115 Rødbedesuppe med peberrod
38 Røde linser
34 Røde ris
553 Rødgrød med fløde
67 Rødkål
278 Rødspætte med salat af saltede agurker og nye kartofler
551 Rødvinsgranité
573 Rødvinssauce
20 Røgning
42 Rørsukker
21 Råsyltning
13 Råvaresæson
566 Sabayonne
51 Safran
63 Salat
150 Salat af blæksprutte og blandede tomater
148 Salat af nye courgetter og ristede mandler
278 Salat af saltede agurker og nye kartofler
149 Salat af spæd spinat med feta og ærter
389 Salat i fransk vinaigrettedressing
496 Salmis af fasan
39 Salt
493 Saltbagt perlehøne med stuvet salat
229 Saltbagte kartofler med stenbiderrogn og syrnet fløde
279 Saltet helleflynder med selleriremoulade
233 Saltet lyssej og urter vasket i syrnet fløde
308 Saltimbocca med mozarella og salvie
20 Saltning
66 Salturt
63 Salvie
580 Sauce gribiche
579 Sauce verte
570 Saucer
17 Sautering
67 Savoykål
70 Selleri
273 Selleripuré med brunet smør
279 Selleriremoulade
50 Sennepsfrø
545 Sensommerbær med citroncreme og gelé af røde bær
14 Sensorik
42 Sirup
93, 170 Skaldyr
281 Skindstegt sandart med æble- og jordskokkekompot
70 Skorzonerrod
134 Skummende muslingesuppe
66 Skvalderkål
213 Skælning af fisk
14 Smag
14 Smagsløg
15 Smagsskema
53 Smør
282 Smørstegt rokkevinge med små rødbeder og peberrod
270 Smørstegt skrubbe med citron
520 Småkager
202 Snegle i bouillon med pastis, tomat og fennikel
206 Snegle i hvidløgssmør
35 Sojabønner
521 Sorbet
35 Sorte bønner
366 Spaghetti alla carbonara
204 Spaghetti med hjertemuslinger og tomat
207 Spaghetti med muslinger og chili
165 Spaghetti med rucola og ricotta
517 Speltboller med sigtemel
48 Spidskommen
67 Spidskål
65 Spinat
461 Sprængt gåsebryst med porre og frossen peberrodsfløde
416 Sprængt lammekølle med små grøntsager
431 Sprød grøn salat
144 Sprøde salater 'vasket' i yoghurt
246 Sprødstegt knurhane med hvide asparges, knuste kartofler og frisk gedeost
235 Sprødstegt makrel i citron- og løgkompot
14 Sprøjtemidler
21 Sprøjtepose
74 Squash
21 Stegetermometer
16 Stegning
499 Stegt due med kastanjer og artiskok
384 Stegt flæsk med grov kompot af æble og selleri
485 Stegt gråand med vaniljesyltet græskar
247 Stegt havkat med rosenkål, mandler og sød peberfrugt i muslingesky
219 Stegt hornfisk med spidskål og ærter og syrnet fløde
299 Stegt kalvebrissel med kantareller og ærteskud
293 Stegt kalvekotelet med kapers, brunet smør og merian
296 Stegt kalvelever med citron- og løgkompot
251 Stegt lyssej med skorzonerrødder og bacon
237 Stegt makrel med tomater og salvie
495 Stegt perlehøne med stuvede vilde svampe
209 Stegte kammuslinger med syltet græskar
242 Stegte sild med persillesauce
82 Stenfrugter
49 Stjerneanis
25 Strygestål
40 Sukker
42 Sukkerknalder
112 Suppe med blandede svampe
100 Suppeklassificering
583 Surdej
53 Surmælksprodukter
34 Sushiris
77 Svampe
353 Svin
355 Svineudskæringer
453 Syltede andelår (Confit de Canard)
143 Syltede rødbeder med nellike
20 Syltning
21 Syltning i alkohol
21 Syltning i eddikelage
21 Syltning i fedt
71 Sød kartoffel
280 Søtunge med brunet smør, rosenkålsblade og hasselnødder
159 Tagliatelle med kantareller
275 Terrine af rokkevinge med kapers og persille
250 Thai fish cakes med sursød dip
361 Thai-spareribs med jordnøddedip
358 Thailandske forårsruller med chili- og jordnøddesauce
89 Tilberedning af fisk
92 Tilberedning af fjerkræ
86 Tilberedning af kød
94 Tilberedning af skaldyr og bløddyr
95 Tilberedning af vildt
16 Tilberedningsmetoder
63 Timian
72 Tomat
122 Tomat- og melonsuppe med soja og basilikum
150 Tomatsalat med blæksprutte
117 Tomatsuppe med chili
96 Tunge
21 Tylle
514 Tyrkiske brød
526 Tærte med sensommerbær og vaniljecreme
20 Tørring
22 Udbenerkniv
354 Udskæring af gris
172 Udskæring af hummer
288 Udskæring af kalv
424 Udskæring af kylling
398 Udskæring af lam
316 Udskæring af oksekød
318 Udskæring af oksemørbrad
65 Ukrudt
14 Umami
24 Urtekniv
554 Vafler med is og syltetøj
556 Vandbakkelser med karameltop
51 Vanilje
566 Vaniljecreme
546 Vaniljeis med bagte rabarber
20 Varmrøgning
58 Vegetabilsk fedt
34 Vilde ris
94 Vildt
465 Vildtbouillon med kastanjer og halskød
578 Vildtfond
201 Vinbjergsnegle kogt i hvidvin
25 Volumen
25 Vægt
71 Yams
56 Yoghurt
381 Æbleflæsk med røget bacon
551 Æblegranité
558 Æbletrifli med gode makroner
580 Ærtepuré med basilikum
14 Økologi
191 Østers
24 Østersåbner

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Nikolajs Grønne Verden (1999)
Kirks vildt (2000)
Fisk (2000)
Kys maden (2002)
Kirk på Tour (2004)
Fisk (2005)
Grundkøkken (2008)