Find opskrift

Provence - Den skønne kogebog


Originale opskrifter fra regionerne i Provence

Se Alle kogebøger


Forfatter   Olney, Richard
Originaltitel PROVENCE The Beautiful Cookbook
Oprindeligt udgivet i England
Original udgivet 1993
Oversættelse Vivi Behrendt
Forlag Lademann
Udgivet 1994
Udgave 1
Illustrationer Peter Johnson
Sider 256
ISBN 87-15-09083-3
Bognummer 286
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
61 abrikos i salat
62 Abrikos til bagna cauda
232 abrikoskerner
232, 233 abrikoskompot (compote d'abricots)
218, 231 abrikostærte (tarte aux abricots)
65 afkøling af terrine
146 agerhøne
242 aïoli
238 akacieblomster
136, 137 alouettes sans tête
2-3, 69-71 Alpes-de-Haute-Provence
26-27 Alpes-Maritimes, køkkenet i
142 andekråser i fars
119 andouillettes
88 ansjos og brødfyld
49 Ansjos- og løgtærte (pissaladière)
88, 109, 150, 189 ansjoser i fyld
84, 87, 105, 126 ansjoser i sauce
34 ansjoser i tapénade
50, 206 ansjoser med auberginer
204 ansjoser med courgetter
140 ansjoser med kalvekød
133 ansjoser med kanin
79, 83 ansjoser med klipfisk
120 ansjoser med lam
130 ansjoser med oksekød
177 ansjoser med peberfrugter
202, 203 ansjoser med spaghetti
173 ansjoser med svampe
129, 148 ansjoser med svinekød
85 ansjoser med tunfisk
62, 63 appetitvækkere: ansjospuré (anchoïade)
50 appetitvækkere: auberginepuré
52-53 appetitvækkere: beignets
62 appetitvækkere: crudités
52 appetitvækkere: flæskekrebinetter fra Vaucluse
61 appetitvækkere: friturestegte ravioli (rissoles)
28-29, 62-63 appetitvækkere: fyldte tomater og courgetter
34-35 appetitvækkere: kapers- og olivenpuré
40, 41 appetitvækkere: marinerede sardinroulader (paupiettes de sardines en marinade)
64 appetitvækkere: niçoise-kroketter
56-57 appetitvækkere: ratatouille
55 appetitvækkere: røræg med tomater og basilikum
57 appetitvækkere: røræg med trøfler
62-63 appetitvækkere: rå grøntsager med varm ansjos-sauce (Bagna Cauda)
58 appetitvækkere: spinatboller
64-65 appetitvækkere: vildtfuglepaté
46, 47 appetitvækkere: æg i løgsauce
193 Arborioris
70, 114 Arène, Paul (Jean de Figues)
163 Arles
202 artiskokgratin (tian d'artichauts)
31, 243 artiskokker
152 artiskokker i fyld
210 artiskokker i grøntsagsragout
193 artiskokker i risotto
51 artiskokker i suppe
102 artiskokker med aïoli
76 artiskokker med tunfisk
190, 191 artiskokker med ærter og løg (ragoût d'artichauts aux petits pois)
52 artiskokker som beignets
62 artiskokker til bagna cauda
31 asparges
54 aspargesomelet (omelette baveuse aux asperges)
101 at gøre snegle klar til bordet
56 aubergine i ratatouille
144 aubergine med braiseret kylling
52 aubergine som beignets
206, 207 auberginegratin (gratin d'aubergines)
206- 208 Auberginegryde (Daube d'aubergines)
50, 50 auberginepuré (caviar d'aubergine)
204- 206 auberginerand (papeton d'aubergines)
184-185 auberginevifter (aubergines en éventail)
27 Auguste Escoffier-museum
45, 95 Austin de Croze
114 bager-museum
27, 62, 63 bagna cauda
221, 222 bagnes
193 Bagt polenta med tomatsauce (polente à la niçoise)
232-233 bagte friske figner (figues au four)
57 bain-marie, beskrivelse
10, 216 Bandol
19 Bargemon
55 basilikum og røræg
36 basilikumsauce
184 béchamelsauce
52-53 beignets
136, 137 benløse fugle, provençalske
58 Benoit Mascarelli
45 béquets
36-37 blandet salat med hvidløgscrou­toner (mesclun aux chapons)
134 bleget kallun
46 blegselleri i suppe
62 blegselleri til bagna cauda
52 blomkål som beignets
62 blomkål til bagna cauda
184, 185 blomkålsgratin (gratin de choufleur)
52, 238 blomster, spiselige
243 blæksprutte
52 blæksprutter i beignetdej
102-103 blæksprutteragout (poulpe en daube)
40-41 blækspruttesalat (Salade d'encornats)
34, 52, 101, 106 blåmuslinger
132 bœuf à l'arlésienne
136-137 bœuf à la provençale
114 bories
70, 114 Bosco, Henri
119 boudin
108-109 bouillabaisse
59 bouillabaisse d'épinards
59 bouillabaisse de petits pois
92 Bouillon til havtaske
163 boules
42 boulido
243 bouquet garni
104-105 bourride
164-165, 189 braiserede artiskokker (Artichauts à la Barigoule)
182-183 braiseret fennikel (fenouil à la niçoise)
186-187 braiseret friséesalat (chicorée frisée braisée)
181 braiseret julesalat (endives braisées)
120 braiseret lammekølle med hvidløg (gigot à la cavaillonnaise)
82-83 brandade med kartofler (morue à la bénédictine)
221 brassadeaux
156 brisler braiseret med artiskokker (ris de veau braisés aux artichauts)
243 brousse
218, 234-235 brødbudding med ferskner (tian de pain aux pêches)
118 cabri
62 Caillat, M.
216 caillette
58 caillettes gavottes
163, 220 calissons d'Aix
6-7, 137, 163 Camargue
118 Canard de Barbarie
15 casse-croûte
41609 Cassis
229 cerises de Solliès
120 champignon sammen med lam
101 champignon sammen med snegle
172-173 Champignoner Durand (champignons à la bérigoule)
215, 249 Champignonger
52 Champignonger i beignetdej
95, 133 Champignonger i fyld
129 Champignonger i krydret sauce
61 Champignonger i ravioli
139 Champignonger sammen med oksekød
199 champignons des pins
83 Chanot-Bullier, M.
199 chanterelles, sauterede
232 Chartreuse
241 Château d'Ansouis
27, 216 Château de Bellet
118 chevreau
42, 81, 98, 108 chilipeber
162 choupin
10, 238-239 citroncrème (crème au citron)
119, 148 civet
216 Clos Mireille
27 Clos Saint-Joseph
149, 183, 243 cocos
163 Cocteau, Jean
163, 216 Côteaux d'Aix
163 Côteaux des Baux
216 Côteaux Varois
216 Côtes de Provence
114 Côtes du Rhône
248 coulis
190-191 Courgette- og sølvbedegratin (tian aux de courgettes aux herbes)
167 courgetteblomster
52 courgetteblomster i beignetdej
204-205 courgettegratin (courgettes au gratin)
178 Courgettegratin med ris (tian de courgettes)
38-39 courgetteomelet (crespèu aux courgettes)
52 courgetter i beignetdej
57 courgetter i ratatouille
36 courgetter i suppe
28-29, 62-63 courgetter og fyldte tomater
184 courgettevifter
77, 101, 208 court bouillon
238-239 crèpes
92, 101, 211 croutoner
71 crouzets
208 Cuisine provençale de tradition populaire, La (Jouveau)
86, 150 Cuisinier méridional, Le
34 Cuisinière provençale, La (Reboul)
162 Curnonski (Maurice-Edmond Sailland)
135 Daube i gelé (Daube en gelée)
58 Daube i ravioli
58 dauberester
10, 228 Domaine Tempier
95 Dragehovedfisk
70-71 Durancefloden
46, 92, 136, 152, 173, 211 Durand, Charles
98 Encornets à l'americaine
42 englehårspasta i tomatsuppe
59 enøjet bouillabaisse (bouillabaisse borgne)
59 épinards à la marseillaise
27, 163 Escoffier, Auguste
26, 78-79 estocaficada
52, 62, 183, 247 fars pølser
140-141 farsbrød af braiseret eller stegt kalverest
168 farserede artiskokker (Artichauts farcis)
72-73, 88-89 farserede blæksprutter (Encornets farcis)
28-29, 62-63 farserede grøntsager
172-173 farserede løg (oignons farcis)
136-137 farserede ruller af oksetyksteg
109 farserede snegle som i Aix (petits-gris à l'aixoise)
184 farserede sølvbedeblade
142-143 farseret and med oliven (Canard farci aux olives)
94-95 farseret dragehovedfisk (chapon farcie aux herbes)
93, 95 farseret guldbrasen med krabbesauce (Daurade farcie à la sanaryenne)
130-131 farseret og braiseret lammebov
184-185 farseret savoykål
146 fasan
44, 74, 95 favouille
52, 154, 243 fedtnet
62 fennikel til bagna cauda
232-233 ferskner i Muscat de Beaumes-de-Venise (pêches au Muscat de Beaumes-de-Venise)
236 ferskner i rødvin
216 Fêtes de Tripettes
106-107 fileter af multe med krydderurter (filets de mulet aux fines herbes)
91 fisk grillet med vild fennikel
74-75, 108 fisk til bouillabaisse
95 fiskelever i fyld
84-85 fiskerens søtunge med sennepssauce (sole à la marinière, moutarde des pêcheurs)
52, 64 fjerkrælever
52 Flæskekrebinetter fra Vaucluse (Caillettes/caillettes à la vauclusienne)
128-129 flæskesteg med oliven og ansjoser (rôti de porc à la toulonnaise)
64 fond til vildtfugleterrine
216 forskellige druesorter
126 forskæring af lam
210 forårsragout (estouffade printanière)
50-51 forårssuppe (potage printanier)
234 fougassettes de Grasse
53 friturestegt persille
53 friturestegt syre
96 Friturestegte småfisk (petite friture)
10, 236 Frugtsalat i Bandolvin (macédoine au vin de Bandol)
142 fyld til and med oliven
88 fyld til blæksprutter
95 fyld til fisk
152 fyld til kalvebryst
143, 150 fyld til kylling
172 fyld til løg
136 fyld til oksekødsroulader
58 fyld til ravioli
130 fyldt lammebov (épaule d'agneau à la venaissine)
28-29, 62-63 fyldte courgetter og tomater
184 fyldte kålblade (capouns niçoise)
133 fyldte svinekoteletter (côtes de porc farcies à la provençale)
62-63 Fyldte tomater og courgetter (Petits farcis)
188-189 fyldte tomater som i Antibes (tomates farcies à l'antiboise)
220 fåremælksost
221-222 ganses
216 Gaston d'Orléans
221 gâteau des rois
52 gayettes (caillettes) à la vauclusienne
118 gedekid
220 gedemælksost
238 génépi
234 gibassier
118 gibelotte
69, 162 Giono, Jean
27 gnocchi
68-69 Grand Canyon du Verdon
132-133 gratin med hakket oksekød (hachis au gratin)
190-191 Gratin med tomater og kartofler (charlotte de tomates)
8-9, 176 gratin og ost (mousseline au gratin)
26 Grevskabet Nices køkken (Médecin)
130-131 Grillade des mariniers
100-101 grillede muslingespid (brochettes de moules à la toulonnaise)
126 grillet oksetyndsteg
199 grillstegning af dyrkede svampe
75 grillstegning af languster
75 grillstegning af loup de mer
32 grillstegning af peberfrugter
200 Grillstegt aubergine (aubergines au gril)
75, 90-91 grillstegt fisk
91 Grillstegt fisk (Daurade grillée)
90-91 Grillstegt hele fisk
146 Grillstegt hjerte- og nyrespid
150-151 grillstegt kylling med Provenceurter (poulet grillé aux herbes de Provence)
75 Grillstegt languster
74 Grillstegt loup de mer
151 Grillstegt perlehøne
126-127 Grillstegt provençalsk oksesteg (Grillade de boeuf à la provençale)
75 Grillstegt rougets de roche
151 Grillstegt skovdue
84- 85 Grillstegt søtunge
86-87 grillstegt tun med remouladesauce (thon à la rémoulade)
87 Grillstegt tunfisk
151 Grillstegt vagtel
125 Grillstegte lammekoteletter (côtelettes d'agneau au gril)
198-199 Grillstegte marinerede svampe (champignons au gril)
101 Grillstegte muslinger
128-129 Grillstegte svinekoteletter
128-129 grillstegte svinekoteletter med pikant sauce (côtes de porc sauce hachée)
215 grisets
45, 134 grisetæer
20-21 gros souper
196-197 græskargratin (tian de courge)
226 græskartærte
193 grønne bønner i risotto
36 grønne bønner i suppe
102 grønne bønner med aïoli
52 grønne bønner som beignets
52, 178, 202 grønne løg
210 grønne løg i grøntsagsragout
190 grønne løg sammen med ærter og artiskokker
31, 38, 236 grønne mandler
142 grønne oliven sammen med and
166, 195, 247 grønne skalotteløg
32, 34, 37, 60-61 grønne skalotteløg i salat
51 grønne skalotteløg i suppe
62 grønne skalotteløg til bagna cauda
64 grønne skalotteløg til kroketter
178-179 grønne ærter braiseret med løg og hovedsalat (petits pois à la ménagère)
152 grønne ærter i fyld
193 grønne ærter i risotto
59 grønne ærter i suppe
31, 166-167 grøntsager
46, 47 grøntsagssuppe
50, 51 grøntsagssuppe af forårsgrøntsager
59 grøntsagssuppe med pocherede æg
163 guardians
91, 95 guldbrasen
102 gulerødder sammen med aïoli
208 gulerødder sammen med auberginer
62 gulerødder til bagna cauda
234 gærdej til julebrød
226 gærdej til småkager
152 hakket kalvekød, i fyld
119 hare
101 havesnegle (Helix aspersa)
91-92, 104-105 havtaske
92-93 havtaske Durand (baudroie bourgeois)
42 havtaske i fiskesuppe
92, 95 havtaskelever
169 hestebønnepuré (purée de fèves)
31 hestebønner
152 hestebønner i fyld
210 hestebønner i grøntsagsragout
168-169 hestebønner i poulette-sauce (fèves à la ménagère)
51 hestebønner i suppe
236 hindbær i rødvin
115, 217 honning
240 honningis (glace au miel)
210 hovedsalat i grøntsagsragout
190 hovedsalat sammen med ærter og artiskokker
48 hurtig kartoffel- og porre-suppe (soupe tôt faite)
162 Hussard sur le toit, Le (Giono)
208-209 hvid puré (purée blanche)
36, 149, 183 hvide bønner
164, 183 hvide bønner med pølse og sprængt flæsk (haricots blancs, à la villageoise)
26, 31, 162 hvidløg
182 hvidløg braiseret med fennikel
210 hvidløg i grøntsagsragout
122-123 hvidløg og kalveragout
184 hvidløg sammen med aubergine
129 hvidløg sammen med lammeskanke
176 hvidløg sammen med sauterede kartofler
126 hvidløg sammen med stegt lam
42-43 hvidløgssuppe (aïgo bouido)
97 hvilling
97 hvillingfileter på Toulon-manér (merlan à la toulonnaise)
157 høstfolkenes kalvelever (fois de veau à la moissonneuse)
152, 189 Hårdkogte æg i fyld
186, 204 Hårdkogte æg i gratiner
61 Hårdkogte æg i salat
46, 47, 87, 105 Hårdkogte æg i sauce
79 Hårdkogte æg sammen med klipfisk
208 istandgøring af sølvbede
236 jordbær i rødvin
38, 208 Jouveau, René
220 juleaftensdessert
62 julesalat til bagna cauda
134, 134 kallun à la marseillaise (gras-double à la marseillaise)
124, 125 kalvebryst Camargue (tendrons de veau à la gardiane)
146 kalvenyre på spid
122-123 kalveragout med hvidløg (aïllade de veau)
140-141 kalveskank med ansjoser (rouelle de veau à l'anchois)
118, 133, 144, 154 kanin
133 Kanin i krydret sauce (Saupiquet de lapin)
144 kaninragout med hvidvin (gibelotte de lapin)
82, 87, 105, 129 kapers i sauce
89 kapers sammen med blæksprutte
130 kapers sammen med braiseret oksekød
133 kapers sammen med kanin
152 kapers sammen med kogt oksekød
81 kaperssauce til klipfisk
88 kaperssauce til rokkevinge
122, 133 karljohansvampe
174 kartoffelgnocchi (gnocchi aux pommes de terre)
178-179 kartoffelgratin (pommes de terre au gratin)
174-175 kartoffelgratin med hvidløg (tian à la comtadine)
174-175 kartoffelgratin med syre (boulangère à l'oseille)
176-177 Kartoffelmosgratin og hvidløg med ost (Mousseline au gratin)
36, 51, 59 kartoffelsuppe
133 kartofler i gratin med oksekød
144 kartofler i kaninragout
125 kartofler i lammeragout
200-201 kartofler med hvidvin og oliven (étuvée de pommes de terre aux olives)
124 kartofler sammen med stegt lammekød
64 kartofler til kroketter
173 kejserfluesvamp (Amanita caesarea)
30 kikærter
60 kikærtesalat (Salade de pois chiches)
229 kirsch
236 kirsebær i rødvin
229 kirsebærbudding (clafoutis)
78-79, 81-83, 102-103, 244 klipfisk
80-81 klipfisk i kaperssauce (capilotade à la façon de signes)
82 klipfisk i rødvinssauce (morue en rayte)
83 klipfisk med porrer (la quinquebine camarguaise)
78-79 klipfiskegratin med bladgrøntsager (tian de Carpentras)
42 krabber i suppe
95 krabbesauce til farseret guldbrasen
44-45 krabbesuppe (soupe de favouilles)
77, 99 krebs
77 krebs i court bouillon (Écrevisses la nage)
72, 99 krebs provençal (Ecrevisses à la provençale)
95 krydderurtefyld
33 krydderurtepasta (pâtes aux herbes)
244-245 krydderurter
122, 123 Kylling Bartelasse (Poulet sauté à la Barthelasse)
4, 122 kylling Barthelasse
154-155 kylling med 40 fed hvidløg (poulet aux quarante gousses d'ail)
40 kylling med hvidløg
144-145 kylling som i Vaucluse (poulet à la vauclusienne)
144 kyllingekråser
144-145 kyllingepilaff (poulet au riz à la provençale)
61 kyllingerester i ravioli
226-227 kyndelmissekager fra Marseille (Navettes de la chandeleur)
118-119 kød
25-27, 166 køkkenet i Nice
215-217 køkkenet i Var
113-115 køkkenet i Vaucluse
46, 47 køkkenhavesuppe (hourtête)
46 kørvel, i suppe
126 l'onglet
199 lactaires délicieuses
62 lam til farserede grøntsager
120 lammebov i frikassé
124-125 lammebov på kartoffelbund (épaule d'agneau à la boulangère)
120 lammefrikassé (blanquette d'agneau)
58 lammehjerne i ravioli
146 lammehjerte på spid
124, 125 Lammeragout Camargue (gardiane d'agneau)
121 lammeragout med artiskokker (ragoût d'agneau aux artichauts)
206 Lammerester sammen med aubergine
45 lammeskanke i pot-au-feu
75 languster
213 lapin en paquets
231-232, 240 lavendelhonning
66-67, 71 lavendler
46 Le Cuisinier Durand (Durand)
102-103 le grand aïoli
126 Le morceau du boucher
51, 171 lentilles du Puy
51, 171 lentilles vertes
202 letsaltet flæsk i artiskokgratin
190 letsaltet flæsk i courgettegratin
136, 150, 152 letsaltet flæsk i fyld
195 letsaltet flæsk i kartoffelgryde
121 letsaltet flæsk i lammeragout
137, 139 letsaltet flæsk i okseragout
148 letsaltet flæsk i svineragout
146 letsaltet flæsk på spid
208 letsaltet flæsk sammen med aubergine
144 letsaltet flæsk sammen med braiseret kylling
144 letsaltet flæsk sammen med kanin
101 letsaltet flæsk sammen med muslinger
146 letsaltet flæsk sammen med perlehøne
149 letsaltet flæsk sammen med svinekød
130 letsaltet flæsk til farseret lam
170-171 linsepuré med selleri (purée de lentilles au céleri)
170-171 Linser i rødvin (lentilles á la provençale)
51 linsesuppe (soupe de lentilles à la niçoise)
161 Londres, Albert
74 loup de mer
114 Lubéron
56 løg i ratatouille
157 løg og kalvelever
208-209 løg pureret med rodselleri, kartofler og majroer
184, 208 løg sammen med aubergine
130 løg sammen med braiseret oksekød
152 løgsauce til kogt oksekød
46 løgsauce til æg
69 Magnan, Pierre
9, 201 majroegratin (gratin de navets)
208-209 majroer pureret sammen med rodselleri, kartofler og løg
193 majsmel
122 makaroni i oksekødsragout
80-81 makrel
80-81 makrel i varm marinade (maquereaux à la marinade chaude)
148 marc de Provence ammen med svinekød
234, 238 marc de Provence i desserter
44 marc de Provence i suppe
64 marc de Provence i terrine
78, 89, 98, 102 marc de Provence sammen med fisk
134 marc de Provence sammen med kallun
144 marc de Provence sammen med kanin
122, 130 marc de Provence sammen med oksekød
99 marc de Provence sammen med skaldyr
34 marinade til fennikel
34 marinade til grøntsager
41 marinade til sardiner
76, 86 marinade til tunfisk
40-41 Marinerede friske sardiner
28, 34 marineret fennikel (marinade de fenouil)
161 Marseille porte du Sud (Londres)
161-162 Marseilles køkken
26 Médecin, Jacques
49 melet
31, 114 meloner
27 merda de can
126, 130, 136, 142, 156, 180, 184, 189, 193, 245 mirepoix
45, 152-153 mironton
34, 69, 78, 114, 162, 163 Mistral, Frédéric
85 Morard, Marius
211 mos af hvide bønner (brandade de haricots)
118 moskusand
162 muscardins
232-233 Muscat de Beaumes-de-Venise sammen med ferskner
163 Musée Arlaten
163 museum i Arles
34-35 muslinge- og kartoffelsalat med tapé­nade (Salade francillon à la tapénade)
100-101 muslinge- og spinat-gratin (tian de palourdes aux épinards)
245 muslinger
52 muslinger i beignetdej
88, 95 muslinger i fyld
97 muslinger sammen med hvilling
106 muslinger som i Marseille (moules à la marseillaise)
40-41 muslingesuppe (soupe aux moules)
33, 37 mælkebøtter
225-226, 231 mørdej
162, 221, 226-227 navettes de la Chandeleur
226 navettes de Saint-Victor
18, 20, 24-25 Nice
64 niçoisekroketter (ballottes à la niçoise)
60-61 niçoisesalat (Salade niçoise)
163 Nostradamus
220 nougat noir
26 Nucera, Louis
122 nudler i kalveragout med hvidløg
102, 144, 176, 195 nye kartofler
152-153 oksekød i løgsauce (bœuf mironton à la provençale)
245 oksekødsmarv
109, 152 oksekødsmarv i fars
152-153 oksekødsrester i løgsauce
64 oksekødsrester, kogt (pot-au-feu)
137 okseragout med kartofler (bœuf à la gardiane)
138, 139 Okseragout Niçoise (estouffade à la niçoise)
130-131 okseskank braiseret med ansjoser
122-123 okseskank en daube
45 okseskank i pot-au-feu
246 oliven
19, 163, 213, 246 olivenolie
161-162 om bouillabaisse
221 om desserter
74 om dragehovedfisk
74-75 om forskellige fiskesorter
226, 234, 238 orangeblomstvand
173 oronges
220 Ost
71, 220 Ost : Banon
58, 142-143, 150, 172, Ost : brousse
42, 83, 179 Ost : gruyère
62, 184 ost i fyld
78, 83, 133, 172, 176, ost i gratiner
42, 51 ost i suppe
38, 225 ost i sølvbedepie
193 ost til polenta
216 Ott
102 ottearmet blæksprutte
136-137 ovnstegt farseret kalvebryst (farci braisé)
107 ovnstegt koralbars (mérou à la provençale)
143 Ovnstegt kylling farseret (poulet farci en crapaudine)
129, 131 ovnstegte lammeskanke (béquets au four)
216, 220 Palette
15, 61 pan bagnat
17, 162 panisses
83, 143, 152, 174, 176 parmesanost
34-35 Pasta af kapers og sorte oliven (tapénade)
36, 42-43 pasta i suppe
122 pastadej som nudler til kalveragout med hvidløg
58, 61 pastadej til ravioli
91, 108 pastis
225 pâte sucré
144 peberfrugter i kyllingepilaff
47 peberfrugter i omelet
56 peberfrugter i ratatouille
61 peberfrugter i salat
91 peberfrugter sammen med ovnstegt fisk
78 peberfrugter sammen med stokfisk
62 peberfrugter til bagna cauda
176-177 peberfrugtgratin (piments doux au gratin)
32 peberfrugtsalat (Salade de piments doux)
22-23 Peillon
118, 146, 151 perlehøne
146-147 perlehøne i kål (pintade aux choux)
246 persillade
28-29, 62-63 petits farcis
190 petits pois à la niçoise
190 petits pois à la provençale
119, 134, 162, 214 pieds et paquets
225 pinjekerner, i sølvbedepie
207 piskefløde i auberginegratin
174, 179, 196 piskefløde i gratiner
181 piskefløde sammen med julesalat
49 pissalat
215 pistoles de Monsieur
26, 36 pistou
95 Plats regionaux de France, Les (de Croze)
59 Pocherede æg i suppe
104-105 pocheret bars eller multe med grøn sauce (loup de mer, ou moulet poché, sauce aux herbes)
152-153 pocheret farseret kalvebryst (farci bouilli)
31 poivrade
194-195 pommes paysanne (provençalsk kartoffelgryde)
220-221, 234 pompe a l'huile
27 porchetta
196 porrer
59 porrer i suppe
33, 37, 78 portulak
30, 45 pot-au-feu à la provençale
152-153 pot-au-feu à la provençale i løgsauce
132 pot-au-feu à la provençale rest
64 pot-au-feu à la provençale til kroketter
180 pot-au-feu til trøfler
4, 122 poulet sauté à la Barthelasse
98 poulpe à la niçoise
211 poutargue
27, 96 poutine
222- 224 provençalsk budding (tian de lait)
122 provençalsk daube (Daube à la provençale)
140-141 provençalsk farsbrød (pain de veau à la provençale)
40, 42-43 provençalsk fiskesuppe (soupe de poissons)
224, 226 provençalsk græskartærte (tarte de potiron)
36-37 provençalsk grøntsagssuppe med basilikum (soupe au pistou)
91-92 provençalsk havtaske (baudroie à la provençale)
90, 91 provençalsk ovnstegt guldbrasen (Daurade au four)
44-45 Provençalsk Pot-au-feu (Pot-au-feu à la provençale)
84 provençalsk rokke (raie à la provençale)
49 provençalsk tærtedej
147, 149 provençalsk vagtelpilaff (cailles au riz à la provençale)
98-99 provençalske blæksprutter (Encornets à la provençale)
206-207 provençalske farserede auberginer (aubergines farcies à la provençale)
96 provençalske frølår (grenouilles à la provençale)
164-165, 196 provençalske grønne bønner (haricots verts à la provençale)
86 provençalske kammuslinger (coquilles Saint-Jacques à la provençale)
199 provençalske sauterede champignoner (champignons sautées à la provençale)
200-201 provençalske sauterede courgetter (courgettes sautées à la provençale)
176-177 provençalske sauterede kartofler (pommes de terre sautées à la provençale)
172-173 provençalske tomater (tomates à la provençale)
151 provençalske tørrede krydderurter
236-237 pærer i rødvin (poires au vin rouge)
152, 184 pølser i fyld
128 Pølser i ris (saucisses à la ménagère)
146 pølser sammen med perlehøne
64 pølser til kroketter
42 pølser til suppe
64 pølser til terrine
26 påvirkning fra Italien
62 quichet
62 radicchio
62 radiser til bagna cauda
56-57, 132 ratatouille
42 rate-rate
58 Ravioli (Raïola)
34 Reboul, M.
109 redskaber til snegle
240 reinettes
52, 88 rejer
52 rejer i beignetdej
86-87 remouladesauce (sauce rémoulade)
62 Restekød til farserede grøntsager
135 rester i gelé
215 revesset
208-209 ribber af sølvbede, med ansjossauce
58, 142-143, 150, 172, 207 ricottaost
88, 152, 184 Ris i fyld
152 ris- og pølsefyld
88 risfyld
144, 147, 194-195 Rispilaff (pilaf de riz)
226 ristede mandler
208-209 rodselleri, pureret med majroer, kar­tofler og løg
84, 88, 104-105 rokke
88-89 rokke i kaperssauce (raie sauce aux capres)
222, 225-226 rom
62 romainesalat til bagna cauda
234 rosiner i brødbudding
225 rosiner i sølvbedepie
75 rougets de roche, grillstegning af
108-109 rouille til bouillabaisse (sauce rouille)
33, 37 rucola
102 rødbeder med aïoli
55 Røræg med tomater og basilikum (brouillade aux tomates)
57 Røræg med trøfler (brouillade aux truffes)
152, 168, 172, 184 rå skinke i fyld
181 rå skinke sammen med julesalat
64 rå skinke til terrine
224, 226 sabayon med Muscat de Beaumes-de-Venise (sabayon au Muscat de Beaumes-de-Venise)
162 safran i bouillabaisse
42 safran i pasta
144, 195 safran i pilaff
46, 108 safran i sauce
41, 42, 45, 59 safran i suppe
204 safran sammen med aubergine
76 safran sammen med fisk
128 safran sammen med pølser og ris
240 safran sammen med æbler
199 safranés
14, 212-213 Saint-Tropez
247 saltede ansjoser
129 salvie sammen med svinekød
118-119 sanglier
213 sanguins
92-93, 107 sardiner
92-93 Sardiner farseret med spinat (sardines farcies aux épinards)
107 Sardinruller i courgetteblomster (paupiettes de sardines à la niçoise)
27 Sassi, M.
81-82 sauce af kapers
95 sauce af krabber, til farseret guldbrasen
88 sauce af æg med kapers
84 sauce af æg til søtunge
129 sauce hachée
129 sauce piquante
168 sauce poulette
126 sauce til grillstegt oksekød
72, 88 sauterede rejer (crevettes grises à la persillade)
136-137 sauteret kogt oksekød (boeuf à la provençale)
150-151 sauteret provençalsk kylling (poulet sauté à la provençale)
146 savoykål med perlehøne
119 secca de boeuf
217 Seillans
211 Sellerigratin Durand (Feuilles de céleris à la ménagère)
112-113 Senanqueklostret
17 Sévigne, Mme. de
45 short ribs i pot-au-feu
31 skaldyr
52 skorzonerrødder i beignetdej
98 slagtning af ål
96 smelt
222-223 små karnevalskager (Oriellettes)
101 snegle på dåse, anvendelse af
100, 101 Snegleragout (petits-gris en matelote)
26 socca
192-193 sommerrisotto (rizotto d'été)
49 sorte oliven i pissaladière
61 sorte oliven i salat
190 sorte oliven på gratin
204 sorte oliven sammen med courgetter
91 sorte oliven sammen med fisk
133 sorte oliven sammen med kanin
201 sorte oliven sammen med kartofler
144, 151 sorte oliven sammen med kylling
120 sorte oliven sammen med lam
136-137, 139 sorte oliven sammen med oksekød
202 sorte oliven sammen med spaghetti og an­sjoser
129, 148 sorte oliven sammen med svinekød
48 soupe vite facho
202-203 spaghetti med ansjoser (spaghetti aux anchois)
146, 147 Spid med forskellige slags kød (brochettes d'abats)
248 spinat
52 spinat i crépinettes
88, 92-93, 95, 143, 152, 172 spinat i fyld
46, 59 spinat i suppe
78 spinat sammen med klipfisk
58 Spinatboller (Caillettes gavottes)
88 spinatfyld og muslinger
152 spinatfyld og skinke
186-187 spinatgratin (tian d'épinards à la comtadine)
186 spinatgratin med æg (roussin d'épinards)
34 spinatomelet
120, 122, 146 spækkestrimler
96-97 stegt fisk
150-151 stegt kylling med ansjoser (poulet aux anchois)
126 stegt lammekølle (gigot rôti à la provençale)
154 stegte kaninpakker (paquets de lapin au four)
78-79 stokfisk niçoise (Estocaficada)
26 stokfisk, forklaring
78 stokfisk, indmad
234 sukkerbrødsdej, til julebrød
30 suppe
189 svampeduxelles til braiserede artiskokker
148 svineblod, anvendelse af
148-149 svinekoteletter med tapénade (escalopes de porc à la tapénade)
132-133 svinekoteletter, farserede dobbelte
148 svinekød med bønner (tian de haricots)
52 svinelever
148-149 Svineragout med rødvin (civet de porcelet)
152 svinespæk i fyld
120, 122 svinespæk til spækkestrimler
64-65 svinespæk til terrine
129 syltede agurker i krydret sauce
130 syltede agurker sammen med braiseret oksekød
195 sylteløg i kartoffelgryde
120-121, 125, 148 sylteløg i ragout
101 sylteløg sammen med snegle
248 syre
95, 152 syre i fyld
174-175, 190 syre i gratiner
140 syre i kalvefarsbrød
46 syre i suppe
78 syre sammen med klipfisk
85 syre sammen med tunfisk
102 søde kartofler, sammen med aioli
234-235 sødt julebrød (pompe de noël)
248 sølvbede
95, 142, 152 sølvbede i fyld
190 sølvbede i gratin
58 sølvbede i ravioli
46, 51 sølvbede i suppe
78 sølvbede sammen med klipfisk
34-35, Sølvbede- eller spinatomelet (troucha)
38-39 sølvbedepie (tourte de blettes à la niçoise)
224-225 sølvbedepie med æbler og rosiner (tourte de blettes)
31 søpindsvin
85 søtunge
208 Søvbedestængler i ansjossauce (côtes de blette à l'anchois)
58 Table en Provence, La (Mascarelli)
61 tapénade i ravioli
34-35 tapénade sammen med muslinger og kar­toffelsalat
88-89, 98 tiarmet blæksprutte
37 tilberedning af croutoner
228-229 timian, sammen med tørrede figner og vin
31 tomater
56 tomater i ratatouille
61 tomater i salat
82 tomater i sauce til klipfisk
59 tomater i suppe
40 tomater i vinaigrette
184, 207-208 tomater sammen med aubergine
52 tomater sammen med beignets
98 tomater sammen med blæksprutter
58 tomater sammen med boller
144 tomater sammen med braiseret kylling
84, 91, 97 tomater sammen med fisk
61 tomater sammen med friturestegte ravioli
171-172, 184, 204 tomater sammen med grøntsager
140 tomater sammen med kalvekød
99 tomater sammen med krebs
133, 139 tomater sammen med oksekød
91 tomater sammen med ovnstegt fisk
151 tomater sammen med sauteret kylling
136 tomater sammen med sauteret oksekød
202 tomater sammen med spaghetti og ansjo­ser
78 tomater sammen med stokfisk
85 tomater sammen med tunfisk
147 tomater sammen med vagtelpilaff
64 tomater til kroketter
46-47 tomatomelet (omelette aux tomates)
84, 204, 248 tomatsauce
42-43 tomatsuppe med englehårspasta (soupe de vermicelle aux tomates)
220 tommes arlésiennes
220 tommes de Camargue
216-217 Tourtour, måltid indtaget i
27 trule
15, 57, 115, 180, 217, 248 trøfler
82 trøfler i brandade
180 trøfler i rødvin (truffes au Châteauneuf-du-Pape)
57 trøfler sammen med røræg
76, 85-87 tun
84-85 tun chartreuse (thon à la chartreuse)
76 tun med artiskokker (thon aux artichauts à la marseillaise)
100 tæppemuslinger (palourdes)
38 tærtedej til sølvbedepie
228-229 tørrede figner i rødvinssirup (figues au vin rouge)
118-119 Unge vildsvin (marcassin)
94-95 urtefarseret fisk
147 vagtel
60 vand til kogning af kikærter
199 velsmagende mælkehat (Lactarius deliciosus)
100 venusmuslinger
83 Vieilles recettes de cuisine provençale (Chanot-Bullier)
54 vilde asparges
133, 173, 199 vilde svampe
118-119, 249 Vildt
64-65 vildtfugleterrine (terrine de gibier à plume)
27, 114, 163, 249-250 vin
81, 220 vin cuit
216 Vin fra Var
40 vinaigrette til blækspruttesalat
34 vinaigrette til muslinge- og kartoffelsalat
33, 51, 154, 168, 169, vintersar
114 Vinuniversitet
31 vioulets
163 Zola, Émile
240, 241 æbler bagt i Muscat de Beaumes-de-Venise (pommes au Muscat de Beaumes-de-Venise)
240 Æbler til kogning
230-231 æbletærte (tarte aux pommes)
204 Æg i auberginerand
222 Æg i crèmebudding
179, 190 Æg i gratiner
47, 105 Æg i løgsauce (oeufs à la tripe)
61 Æg i ravioli
226 Æg i sabayon
42, 46 æg til jævning af suppe
84 ægge- og sennepssauce til søtunge
178 ærter braiseret med hovedsalat
98, 144 ål
42 Ål i fiskesuppe
144 Ål i kaninragout
98-99 Ål i rødvin (catigot à la camarguaise)
118 årgamle lam

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Provence - Den skønne kogebog (1994)