Find opskrift

Brændende kærlighed


En kogebog om tradition og fornyelse i det danske køkken

Se Alle kogebøger


Forfatter   Herman, Thomas
Forlag Klematis A/S
Udgivet 2007
Udgave 1
Illustrationer Claes Bech-Poulsen
Sider 302
ISBN 978-87-641-0207-9
Bognummer 258
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
291 Adresser
291 Agar agar
181 And, juleand
184 And, marineret, letrøget
242 Arme riddere med vanilleis
281 Asier, syltede
23 Aspargessuppe
160 Bearnaise-essens
197 Blicher
197 Blå Bøg
228 Bondepige med slør
266 Bonusopskrift: citronfromage
29 Bouillon af kalveskank og hvedeøl, brisler, svampe, ølskum og ristet rugbrød med fuglekvidder
115 Braiseringslage
283 Brun fond
270 Brune kager
138 Brændende kærlighed
147 Brødflager, stegte
287 Bøgeblade
206 Camembert og valnødder – en suppe, lidt som fondue – med solbær og brødcroutoner
196 Capryl
280 Citronconfit
162 Côte de boeuf med pommes frites, syltede perleløg, bagte rødbeder, vagtelæg og karljohanbearnaise
150 Croustillant med rielette af gris og tørrede bær, puré af persille, løvstikke, hassel-nødder og rapsolie
172 Culottesteg
90 Den klassiske nytårstorsk
60 Dildolie Rasmus Kofoed
60 Dressing til Kofoeds stjerneskud Rasmus Kofoed
58 Dressing til stjerneskud
103 Duefond
103 Duelår, confiterede
287 Døvnælde
159 Enebærnougatine
118 Farserede porrer med stuvede ærter og gulerødder
271 Finskbrød
58 Fiskefileter
282 Fiskefond
54 Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
24 Fjordrejer, sprøde
24 Fjordrejesalat
154 Flæskesteg med brunede kartofler og kartoffelgaufrettes
147 Flæskesvær, hjemmelavede
72 Flæskesvær, karamelliserede
291 Fondant
282 Fonder
142 Forloren hare
144 Forloren hare i nye klæder – Årets hovedret 2006
130 Frikadeller med hvidkål på sønderjysk manér
64 Friskost-creme Theis Brydegaard
163 Fritter
204 Friturestegt camembert med solbærmarmelade
227 Fromage af fynsk fåremælksyoghurt med tørrede blåbær, mild lakridsgelé, blåbær og vild kørvel
285 Fuglegræs
198 Fynbo extra
200 Fynsk rygeost
200 Fynsk sommersalat
198 Fåre blue
172 Gammeldags oksesteg med glaserede perleløg og waldorfsalat
35 Gelé af jurancon
291 Glukose
236 Granité, rabarber-
111 Grillet hummer med dildmayonnaise og salat af grillede grønne asparges med stikkelsbær og parmesan
108 Grillet hummer og lam bare hver for sig
92 Grillet torskerogn, hollandaise med baconsmag, marinerede rødbeder, kapers, pocherede vagtelæg og brøndkarse
100 Grydestegt kylling med rabarberkompot og mormorsalat
260 Grøn olie
58 Grønne asparges
282 Grøntsagsfond
42 Gule ærter med hjemmerøgede kammuslinger, eddikesyltede perleløg og frisk oregano
40 Gule ærter med timian, røget flæsk og eddike
260 Gulerodskage, sprød
260 Gulerødder, sukkerkogte
285 Gåsefod
287 Havekørvel
199 Ho Holme
198 Ho Porse
93 Hollandaise-essens
253 Honningkage fra Christiansfeld John, Brødremenighedens bageri i Christiansfeld
102 Hovedsalat i let trøffelcreme med ungdue, foie gras og syltede hyben
260 Hvid chokoladeparfait med sprød gulerodskage og søde gulerødder marineret i passionsfrugtsirup
280 Hyldeblomstsaft
49 Høne, kogt
282 Hønsefond
247 Jordbærconsommé Jordnøddeolie-is
33 Jordskokker, syltede
33 Jordskoksuppe
181 Juleråd
159 Julesalat (endivie)
271 Jødekager
247 Kagecreme, stegt som arme riddere, med saltede peanuts og jordnøddeolie-is
251 Kakao-croustillant med orange-ganache
124 Kalvebryst, sprængt
174 Kalveculotte med lakridsrod, mjød, sødskærm og valnødder
120 Kalvemørbrad i crouton med grønne ærter, grillede forårsløg, skvalderkål og morkelsauce
220 Kammerjunkere
72 Karamelliserede flæskesvær med tørrede æbler og røget salt
72 Karamelmasse
56 Karljohanremoulade
127 Karse
203 Kartoffelchips
139 Kartoffelmos
82 Kartofler kogt med respekt
155 Kartofler, brunede
248 Kiks, hjemmebagte
248 Kiksekage uden palmin
26 Klar suppe med kød- og melboller
281 Klaret smør
264 Klatkager med tørrede kirsebær, mandler og grøn anis
270 Klejner
38 Knoldselleri bagt i hø, tempereret hasselnøddemælk, røget ål, grønne æbler og vild brøndkarse
60 Kofoeds stjerneskud Rasmus Kofoed
276 Koldhævet hvedebrød fra Tinggården Jan Friis-Mikkelsen
220 Koldskål
223 Koldskålssorbet med sprøde kniplinger og salat af hindbær, feldsalat og mynte i hindbærvinaigrette
84 Kompot og chips af violette kartofler
241 Kondenseret mælk
281 Krydderfedt
230 Kvædepuré
230 Kvæder med lunt skum af hvid chokolade - lidt som Bondepige med slør - og kvæde-sorbet
171 Kød og stegning
26 Kødboller
136 Kålpølser - ikke helt som i Sønderjylland - med foie gras og morkler
178 Labskovs af dyrebov, kastanier, tørrede svampe og pisket smør parfumeret med enebær
227 Lakridsnougatine
106 Lam i frikassé med asparges, dild og fjordrejer
115 Lammebov af marsklam, braiseret i Gammel Dansk og stegt på grill, tzatziki på dansk manér og nye kartofler bagt i saltdej
283 Lammefond
196 Langli Stout
214 Lavendel-creme brûlée, jordbærconsommé, pebernougatine, rødgrødssorbet og lune vafler
291 Lecithin
220 Lenes koldskål med danske hindbær og ikke helt almindelige kammerjunkere
74 Leverpostej med syltede rødbeder
199 Limfjord
284 Løgkarse
230 Makroner
258 Malenes gulerodskage Malene, Café Kunstforeningen
182 Marineret, røget and som på Kong Hans med orientalsk sauce, marineret rødkål, shiitakesvampe og puré af svesker
258 Mascarponecreme
280 Mayonnaise
134 Medisterpølse med stuvet grønkål
26 Melboller
166 Millionbøf
71 Min farmors æbleflæsk i verdensklasse
32 Min favoritsuppe af jordskokker
224 Min mormors ymerfromage med lun frugtsovs
291 Muscovadosukker
116 Nye kartofler bagt i saltdej
36 Næsten klassisk sellerisuppe
193 Ost
180 Ovnstegt landand med rødkål, tørrede figner, valnødder og kommen
234 Panna cotta med hibiscus-te, smørkager og rabarber bagt med ingefær og mørk rom
67 Pariserbøf med hele svineriet
124 Peberrodssovs
147 Pebersauce
43 Perleløg, syltede
291 Piment d'Espelette
72 Pulveriserede æbler
123 Puré af grønne ærter
236 Rabarber, syltede
284 Ramsløg
54 Remoulade, hjemmerørt
160 Rigtig biksemad med bearnaise og syltede asier
262 Risalamande med kirsebærsovs
262 Risengrød
168 Rodes 'spaghetti bolognese' Thomas Rhode
233 Rombudding
272 Rugbrød med solsikkekerner
241 Rugbrødsdrys
228 Rugbrødsrasp
156 Ryg af vildsvin pikeret med røget spæk, stegt endivie, kartofler 'lidt som brunede' og sauce med varme krydderier
203 Rygeostmousse
69 Rødbedegelé
212 Rødgrød med piskefløde
60 Rødspætter Rasmus Kofoed
197 Røget Brie
286 Røllike
280 Saft af hyldeblomst
116 Salat
60 Salat og asparges Rasmus Kofoed
247 Salt
111 Saltede mandler
64 Saltet citronskal Theis Brydegaard
76 Saltet og confiteret foie gras med røget andebryst, gelé af hyldeblomst og syltede bøgehatte i hyldeblomsteddike
286 Salturt
91 Sennepssovs
64 Sild, hjemmerøgede Theis Brydegaard
189 Skalotteløg, bagte
176 Skipperlabskovs med hjemmelavet smør
190 Skorzonerrødder
286 Skovsyre
69 Skrabet tatar med sprøde løg, løgkarse, syltede umodne ferskner og peberrodsmayonnaise
220 Skum
31 Skum af hvedeøl
230 Skum af hvid chokolade
24 Skummende suppe af grønne asparges - ikke helt efter bogen - fjordrejesalat og sprøde fjordrejer
285 Skvalderkål
281 Smørbolle
236 Smørkager
63 Sol over Gudhjem
64 Sol over Gudhjem som salat Theis Brydegaard
207 Solbærgelé, lun
202 Sommersalat af rygeost med agurkegelé, sprøde kartofler og stenbiderrogn
189 Sprængning af ænder
188 Sprængt gråand med fattigmandsasparges, vilde svampe, kakaobønner og syltet græskar
124 Sprængt kalvebryst med peberrodssovs
128 Sprængt kalvebryst med østersvinaigrette, saltet karse-iscreme og ristede solsikkekerner
64 Sprød kartoffelskræl Theis Brydegaard
69 Sprøde løgringe
58 Sprødt brød
186 Stegt fasan i flødesovs med råsyltede tyttebær
148 Stegt flæsk med persillesovs
86 Stegt rødspætte med smørsovs og agurkesalat
97 Stegt ål
96 Stegt ål med stuvede kartofler
50 Stegte hvide asparges, æg som på Arzak med blanquette af brunet smør, fuglegræs og blodgrape
99 Stegte vårmusseroner
58 Stjerneskud
132 Stuvet spidskål med parmesan og citron, syltede kålstokke, mandler og rølliker
22 Suppe af hvide asparges — lige efter bogen
34 Suppe af jordskokker med foie gras­flan, vanillepocherede kastanier, syltede andekråser og merian
189 Svampe, stegte
291 Syltede grønne ferskner
284 Sødskærm
89 Søtunge pocheret i smør med krondild, brødsauce, salturt og karamelliseret citron
49 Tarteletter med høns i asparges
40 Timianeddike
275 Tinggården
93 Torskerogn, grillet
216 Vafler
64 Vagtelæg, smilende Theis Brydegaard
228 Vanille
271 Vanillekranse
254 Varm soufflé af honningkagekrydderi og chokolade med gløgggranité
140 Verdens — måske — bedste kartoffelpuré med røget munkebøg og ramsløg
157 Vildsvineryg
283 Vildtfond
116 Vinaigrette fra Falsled Kro
111 Vinaigrette, simpel
228 Æblegrød
50 Æg 'Arzak'
253 Æggehvideglasur
196 Økologisk blå fåreost
240 Øl-iscreme med rugbrødsdrys og karamelliseret mælk
238 Øllebrød
99 Ål pocheret i eddike med sprød pumpernikkel, vårmusseroner, confiterede nye kartofler og urteolie

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Brændende kærlighed (2007)