Find opskrift

Fra det indiske køkken


50 klassiske karryretter fra hele Indien

Se Alle kogebøger


Forfatter   Panjabi, Camellia
Originaltitel Camelia Panjabi: 50 Great Curries of India
Oprindeligt udgivet i England
Original udgivet 1994
Oversættelse Vibeke Frode
Forlag Aschehoug Dansk Forlag A/S
Udgivet 1997
Udgave 1
Illustrationer Peter Knab, Simon Smith
Sider 191
ISBN 87-11-12530-6
Bognummer 230
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
88 Agra: Hvid kyllinge-korma (safed murgh korma)
173 agurke-raita
37-40 aromatiske krydderier
40 asafoetida
15-18 Ayurveda
108 Bangladesh: Rød kyllinge-karry (sylhet)
154 Basmati-ris
125 Bengalen: Fisk i sennepssauce (sorso bhaate maach)
126 Bengalen: Fisk i yoghurtsauce (doi maach)
106 Bengalen: Kylling med løg (chicken dopiaza)
170 bengalske linser
68 Bhopal: Lam med hele chilier i pickles-karry (aachar gosht)
156 biryani-ris
163 blomkål med strimlet ingefær (punjabi gobi)
78 Bombay: Bori-karry (kaari)
132 Bombay: Karry med blandede, tørrede frugter (dry fruit korma)
98 Bombay: Kylling kogt med linser og grønsager (dhansak)
97 Bombay: Kylling og cashewnødder med sorte krydderier (kaju chicken in kaala masala)
76 Bombay: Lam med abrikoser (jardaloo boti)
152 Bombay: Sindhi-karry (sindhi besan ka curry)
140 Bombay: Soya kofta curry
158-160 brød
44 bukkehornsblade
37 bukkehornsfrø
20, 27, 50, 169-171 bælgfrugter
177-178 cachumber
178 cachumber med løg og tomater
178 cachumber med skivede løg
27 cashewnødder
34 cassiabark
158-160 chapati
102 Chettinad: Kylling fra Chettinad (kozhi varatha kosambu)
134 Chettinad: Ægge-karry (anda kurma)
28, 46-47 chilier
34 chilipulver
169 cholar dal
50, 175 chutneyer
27 chaar magaz
157 citron-ris
31 cocum
115 Dahanu nær Bombay: Kæmperejer i sød og stærk karry (prawn patia)
64 Delhi: korma med lammeskank (nalli korma)
92 Delhi: Kylling med smørsauce (murgh makhani)
94 Delhi: Kyllinge-korma med pistacier (pista chicken)
63 Delhi: lamme-karry med lynstegte kartofler (bhuna gosht)
179-184 desserter
15-18 det indiske køkken
44 dild
157 dild-ris
188 drikkevarer
156 duftende ris
20 daag-krydderiblanding til karry
30 eddike
119 En familieret fra Tamil Nadus kystegne: Fiskekarry fra Madras
74 En sindhi-ret fra Bombay: Lam kogt med løg og yoghurt (seyal gosht)
72 En sindhi-ret fra Bombay: Lam med kardemomme (elaichi gosht)
51 enkel fiskekarry
51 enkel karry
51 enkel kyllinge-karry
37 fennikelfrø
19 fisk
25 fløde
164 fyldte baby-auberginer (masala baingan)
81 Fårekarry fra Andra (Nellore i andhra)
28, 37-38 garam masala
16, 23 ghee
120 Goa: fiskekarry fra Goa
145 Goa: Karry med blandede grønsager (kah katha)
111 Goa: Vindaloo med svinekød
22 gryder
27 græskarkerner
175 grøn chutney
175 grøn chutney med kokos
19, 20 grønsager
166 gujarat-kartofler
128 Gujarat: karry med mango og yoghurt
146 Gujarat: Okra i yoghurt (dahi khadi)
156 gul og hvid ris
156 gul ris
184 gulab jamuns
28, 34 gurkemeje
180 halwa af fuldkornshvede (atte ka seera)
182 halwa med æbler
156 hvid ris
164 hvidkål med sennepsfrø
42 hvidløg
84 Hyderabad: am med kikærter og linser (dalcha)
82 Hyderabad: Hakket lammekød med koriander (dhaniya korma)
182 indisk brødbudding (shahi tukra)
180 indisk isdessert (kulfi)
50, 158-160 indiske brød (rotis)
42 ingefær
176 jordnødde-chutney
27 jordnødder
23, 25-27 jævningsmidler
34-36 kanel
38-39 kanelblade
42 kara masala
39 kardemomme
44 karryblade
32 karrypulver
51 karrysauce
173 kartoffel-raita
168 kartofler i yoghurt (dahiwalla aloo)
167 kartofler med jordnødder
46-47 Kashmir-chilier
60 Kashmir: karry med kebabs
148 Kashmir: Kartoffel-karry som i Kashmir (kashmiri dum aloo)
91 Kashmir: Kyllinge-korma med korianderblade (dhaniwali murgh korma)
59 Kashmir: lam kogt i mælk (aab gosht)
56 Kashmir: lam med majroer (shalgam gosht)
54 Kashmir: rogan josh
40 keora
138 Kerala: Aubergine-karry
122 Kerala: Fisk i kokosmælk (fish molee)
104 Kerala: Kyllinge-frikassé (chicken stew)
170 kikærter (Bengalske linser) med rosiner og chili (chana dal, cholar dal)
25-26 kokosmælk
25-27 kokosnød
116 Konkan-kysten: Krabbe-karry
28, 42 korianderblade
33 korianderfrø
178 koshumbir med gulerødder
177 koshumbir med hvidkål
20, 23-24, 28, 32-40 krydderier
164 kål med krydderier og tomater
31 limefrugter
67 Lucknow: karry med lammekød og kommen-kartofler (jeera aloo salan)
163 lynstegte grønne bønner (beans porial)
23, 25, 28, 50 løg
86 Madras-stil: Lamme-karry á la Madras (Tamil nadu)
93 Makhani-sauce
137 Malabarkysten: Omelet-karry
27 mandler
142 Mangalore: Karry med blomkål og kartofler (cauliflower gashi)
100 Mangalore: Kylling i tyk kokossauce (kori gashi)
179 mango mousse
31 mangoer
37 masala-pulver
27 melonkerner
185-187 menuforslag
40 muskatblomme
39 muskatnød
44 mynte
34-36 nelliker
27 nødder
165 okra med løg (bhindi pyaz)
23 olie
161 palak paneer
174 papadams
174 papads
160 paratha
112 Parser-stil: Grøn fiskekarry (ras chawal)
36 peber
160 phulka
185 planlægning af måltider
160 poori
19 protein
156 pulao-ris
40 pulveriserede rosenblade
166 Punjab og Sindh: kartofler med bukkehornsblade (aloo methi)
71 Punjab: Lam med spinat (palak gosht)
131 Rajasthan: Karry med vandmelon (matira curry)
176 relishes
19, 20, 154-157 ris
157 ris med citron
157 ris med dild
156 ris med safran
175 rød chutney
28, 40 safran
156 safran-ris
27, 36-37 sennepsfrø
27 sesamfrø
179 shrikand
179 Shrikand: Aromatisk yoghurt-dessert
150 Sindh: Kikærte-karry (chanas, chole)
171 Sindh: Mungbønner kogt som ris (churi dal)
16, 23 smør, ghee
157 sooaa chawal
34 spidskommen
161 spinat med yoghurt-ost
173 spinat-raita
157 stegt sukkerbrunet ris
168 stegte kartofler med blandede krydderier (sukka aloo)
24 stir-frying
40 stjerneanis
37 stødt fennikel
28, 42 stødt koriander
30-31 syrlige ingredienser
30 tamarind
173 tomat-raita
28, 30, 50 tomater
34, 46 tørrede chilier
42-44 urter
170 Uttar Pradesh: Krydrede mungbønner (moong dal)
169 Uttar Pradesh: Røde linser med græskar (masoor dal)
27, 37 valmuefrø
19-20, 23, 25, 30, 172-173 yoghurt
161 yoghurt-ost
182 æble-halwa
165 ærter og gulerødder med spidskommen (gajar mutter)

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Fra det indiske køkken (1997)