Find opskrift

Franske specialiteter

Se Alle kogebøger


Forfatter   Dominé, André (red.)
Originaltitel Französische Spezialitäten
Oprindeligt udgivet i Tyskland
Original udgivet 1998
Oversættelse Lise Jørgensen, John Graae
Forlag Könemann
Udgivet 2000
Udgave 1
Illustrationer Günter Beer
Sider 468
ISBN 3-8290-2023-6
Bognummer 216
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
50 Abondance
226 Abrikos (Apricot)
190-191 Absinth
360 Achatina
140 Ackerman, Jean
46 Affineur
62 Agerhøne
130 Agurker
322 Ail rose de Lautrec
401 Aïoli (klassisk version)
401 Aïoli (tilpasset version)
171 Aisy Cendré
244, 245 Albert, Bernard
34 Alexander I, Zar
324 Aligot
84 Alsace Grand Cru
240-241 Alt godt fra havet
392-393 Alt godt fra havet partering/istandgøring af krebsdyr
240-241 Alt godt fra havet: generelt
100-101, 391 Alt godt fra havet: oversigt
24 Amandine-tærte
405 Amer Picon
171 Ami du Chambertin
358-359, 390 Anchovis
298-299 And: confit
296, 297 And: foie gras
216, 296, 297, 298 And: generelt
299 And: konservering
415 Andebryst i lavendelhonning (Canette laquée au miel de la lavande)
110-111 Andouille de Vire
110, 137 Andouillette
244-245 Angelica
244 Angelica archangelica
154-155, 190, 191, 404 Anis
154-155 Anisbonbons
140 Anjou
350-351, 405 Aperitiffer
191 Apollinaire
101, 391 Araignée de mer
61 Ardennerskinke
51 Ardi-Gasna
302-303 Armagnac
190 Artemisia absinthium
120 Artiskokker
120 Artiskokker med jomfruhummer og kammus-linger, blomkål med
130 Asparges
109 Augelot
70 Baba au rhum
321 Backlava
342 Badoit, Augustin
447 Bagte tomater (Tomates confites)
189 Ballotine de Volaille de Comté
14 Baltard, Victor
31 Bar
98 Barbue
390, 436 Bars
394 Bars i saltskorpe (Loup de mer en croûte de sel)
438 Bars i vin- og myrtesauce (Pavé de loup vigneronne à la myrte)
47 Barthélémy, Roland
403 Basilikum
401 Basilikumpasta (Pistou)
448 Bastelicaccia
191 Baudelaire
99, 390 Baudroie
50 Beaufort
28 Beauvilliers, Antoine
81 Beindächla
100 Belon-østers
232 Bénédictine
82 Benediktinerordenen
106 Berlingots
205 Bernachon, Maurice
208 Besson, René
51 Bethmale
106 Bêtises de Cambrai
81 Bibelesk.äs
40 Bibendum
30, 198 Bistro(t)
200-201 Bistrokøkken
30 Bistrot à Vin
199 Bistrot de Lyon
405 Bitter
101 Bjørnekrebs (Grande cigale de mer)
101, 392 Bjørnekrebs
356 Blandede grøntsager med muslinger og blodpølse (0llada de petits légumes aux moules et boudin noir)
50, 333 Bleu d'Auvergne
50, 189 Bleu de Gex
50 Bleu de Septmoncel
50 Bleu des Causses
50 Bleu du Haut-Jura
120 Blomkål
120 Blomkål og artiskokker med jomfruhummer og kammuslinger (Chou-fleurs et artichauts aux pétoncles et langoustines)
226, 300-301 Blommer
240, 280 Blæksprutte
439 Blækspruttesalat (Salade de poulpe)
226 Blåbær (Myrtille)
39 Blåbærkræmmerhuse (Tulipes au myrtille)
100, 352 Blåmuslinger (Moule)
120 Blåmuslinger med grøntsagscreme (Crème des hortillons aux moules)
50 Blåskimmelost
47 Blåskimmelost, oversigt
330-331 Blåskimmelost, Roquefort
40 Bocuse, Paul
124 Boghvede
326 Boletus aereus
441 Bonapartine
115 Bordelet, Eric
181 Bouchard Père et Fils
198 Bouchon
110 Boudin à la flamande
388 Bouillabaisse du pêcheur
220 Bouillane
28, 33 Boulanger
95 Boulogne-sur-Mer
342 Boulomié, Louis
147 Bourumeau, Louis-Jules
171 Bouton de culotte
140 Bouvet-Ladubay
286, 287 Brana, Étienne
286 Branas
38 Brasede kartofler med lam og pebermynte (Croustille d'agneau à la menthe poivrée)
30, 31 Brasserie
165 Brassica nigra
285 Brebis
214-215 Bresse-fjerkræ
214-215 Bresse-høns
125 Bretonnisk ka­ge (Gâteau breton)
125 Bretonnisk smørkage (Kouign Amann)
72 Bretzel
48 Brie de Meaux
48 Brie de Melun
48 Brillat-Savarin (ost)
34 Brillat-Savarin, Jean-Anthèlme
448-451 Brocciu
451 Brocciuflan med appelsincoulis (Flan de brocciu, coulis d'orange)
451 Brocciukager uden bund (Fiadone)
317 Broyé
226 Brugnon (Brugnole)
290 Brumont, Alain
104 Bryggerier
218 Bryst af Bresse-kylling med fyld af julienne-grøntsager og med rødvinssauce (Suprême de poulet de Bresse farci à la julienne de légumes sauce au Gamay du Bugey)
223 Bryst af perlehøne med ravioli og porre
19 Brød-specialiteter: brioche
19 Brød-specialiteter: flerkorns hvedebrød
22 Brød-specialiteter: fletbrød
19 Brød-specialiteter: gærbrød
19 Brød-specialiteter: hvedebrød
445 Brød-specialiteter: kastanjebrød
22 Brød-specialiteter: kommenbrød
19 Brød-specialiteter: rugbrød
22 Brød-specialiteter: sort, russisk rugbrød
19 Brød-specialiteter: toastbrød
19 Brød-specialiteter: valnøddebrød
17, 18, 19, 73 Brød: baguette
17, 18, 72-73, 444-445 Brød: generelt
2.2-23, 73 Brød: jødiske specialiteter
19, 22, 73 Brød: oversigt
18 brødformer
19 Brødspecialiteter: aflange brød
23 Brødspecialiteter: Bagel
19 Brødspecialiteter: fladbrød
23 Brødspecialiteter: løgbrød
19 Brødspecialiteter: små hvedebrød
19 Brødspecialiteter: små landbrød
19 Brødspecialiteter: små rugbrød
44 Brøndkarsesuppe (Potage cressonnière)
100 Buccin
354 Bullinada
100 Bulot
379 Butterdejssnitte med gedeost og kastanjer (Millefeuille de Pélardons aux châtaignes)
350, 351 Byrrh
81 Bäckeoffe, Baeckoffa
226 Bærfrugter (oversigt)
403 Bønneurt
49 Cabécou
98 Cabillaud
20-21, 30 Café
318-319 Cahors
448 Calenzana
426 Calissons
426-427 Calissons d'Aix
116-117 Calvados
47, 48, 108 Camembert
47, 51, 333 Cantal
440, 441 Cap Corse
282 Capsicum annuum
24, 34, 361 Carême, Antonin
351 Carpano, Antonio Benedetto
98 Carrelet
240 Casseron
159 Cassis-Sorbet, honningkager, pærer i vin
316 Cassoulet
316 Cassoulet de Castelnaudry
364-367 Catalansk kogekunst
140 Caves de Grenelle
277 Caviar de Gironde
441 Cedratcitroner
440, 441 Cédratine
202 Cervelas de Lyon
221 Cervelle de cornut
240 Céteau
49 Chabichou du Poitou
174-175 Chablis
60 Chamarande, Jacques Auguste
132 Chambry
56-59 Champagne
132-133 Champignons
48 Chaource
390 Chapon
35 Char­treuse af flodkrebs og filets mignons
110 Charcuteries
160-161, 162 Charolais (kvæg)
49 Charolais (ost)
49 Charolles
233 Charretier, Rumillet
230-231, 232 Chartreuse
35 Chartreuse à la Parisienne efter Carême
86, 87 Chasselas
315 Chasselas de Moissac
272 Château Ausone
274 Château Bélingard
290 Château Bouscasse
272 Château Cheval Blanc
270-271 Château d'Yquem
128 Château de La Preuille
274 Château de Monbazillac
262, 267, 269 Château Margaux
290 Château Montus
268, 269 Château Palmer
273 Château Pétrus
423 Château Simone
421 Châteauneuf-du-Pape
240 Chaudrée
37 Chevet, Germain
47, 49 Chèvre (oversigt)
24 Chiboust
21 Chicorée à Café
146 Choiseul, César, hertug af
204-205 Chokolade
207 Chokolademousse (Mousse au chocolat)
74-75, 81 Choucroute
200 Choux farci au lapin de garenne, braisé au serpolet
114-115, 286 Cidre
308-309 Cigaretter
351 Cinchona officinalis
170-171 Cîteaux
241 Civelle
341 Clafoutis
78 Clause, Jean-Pierre
251 Clemens VI, pave
454 Clémentines confites
14 Clochard
208 Cochonailles
157 Cocktail: Communard
157 Cocktail: Kir
157 Cocktail: Kir Royal
252-253 Cognac
233 Cointreau
372 Collioure
82 Columbanus
205 Columbus, Christoffer
164 Columella
47, 50, 188-189 Comté
298-299 Confit
244-245 Confiture d'angélique
99, 390 Congre
442 Coppa
374-375 Corbières
97 Coresses
448 Corte
204 Cortés, Fernando
173 Côte Chalonnaise
177, 178, 181 Côte d'Or
163 Côte de boeuf
177, 179, 180 Côte de Nuits
421 Côte du Rhône
421 Côte Ventoux
211 Coteaux de Lyonnais
102 Cotriade
206-207 Coulis
48 Coulommiers
320 Couscous
238 Crassostrea angulata
238 Crassostrea gigas
84 Crémant d'Alsace
156-157 Crème de Cassis
243 Cremefraiche
46 Crèmeries
124-125 Crêpe
124 Crêpes af boghvedemel, grundopskrift (Pâte à galettes de blé noir)
125 Crêpes Suzette
125 Crêpes, grundopskrift (Pâte à crêpes)
101, 240 Crevette grise
101, 240 Crevette rose
18 Croissant
24 Croquante aux agrumes
24 Croquembouches
49 Crottin de Chavignol
304 Croustade
262-267 Crus Classés
198 Curnonsky (pseudonym for Edmond Saillard)
448 Cuscio
448 D'Alesani
143 Dagueneau, Didier
26 Dalloyau
404 Dargelys
390 Daurade royale
23 Dej-lommer med fyld
113 Demoiselles de Cherbourg
13, 17, 34, 37, 77, 231 Den Franske Revolution
22 Den jødiske menighed i Paris
165 Desarmeniens, Marc
367 Desserter: Catalansk creme (Crème catalane)
366-367 Desserter: catalanske specialiteter
223 Desserter: Figner i krydret karamelsauce
304-305, 424 Desserter: generelt
367 Desserter: Mel i mato som vor mor laver den (Mel i mato à notre façon)
367 Desserter: Tatin med auberginer og æbler (Tatin d’aubergines aux pommes)
118 Desserter: Æbler i svøb (Douillons aux pommes)
34 Diner
155 Djengis Khan
453 Domaine Leccia
143 Domaine Leroy
440 Domaine Orsini
123 Dos de saumon grillé au fleur du sel
455 Dozier, Pater Clement
376 Druesort: Aramon
261 Druesort: Auxerrois
87 Druesort: Auxerrois Blanc
261 Druesort: Bouchet
373 Druesort: Bourboulenc
140, 141, 261, 274, 287, 291 Druesort: Cabernet Franc
260, 261, 268, 272, 274, 287, 373, 422 Druesort: Cabernet Sauvignon
372, 373, 374, 375, 376, 421, 422 Druesort: Carignan
141, 172, 174, 181, 193, 208, 373 Druesort: Chardonnay
87 Druesort: Chasselas
140, 141, 142 Druesort: Chenin Blanc
373 Druesort: Cinsault
373 Druesort: Clairette
261 Druesort: Cot
422 Druesort: Counoise
290, 291 Druesort: Fer Servadou
141, 208, 210 Druesort: Gamay
84, 86, 87 Druesort: Gewürztraminer
370, 372, 452 Druesort: Grenache
371, 373 Druesort: Grenache Blanc
370, 373, 374, 421, 422 Druesort: Grenache Noir
289, 291 Druesort: Gros Manseng
87 Druesort: Gutedel
87 Druesort: Knipperlé
370, 371, 373 Druesort: Macabeau
261 Druesort: Malbec
370 Druesort: Malvoisie
228, 229, 373, 374 Druesort: Marsanne
373 Druesort: Mauzac
260, 261, 272, 273, 274, 373, 452 Druesort: Merlot
372, 373, 374, 376, 421, 422 Druesort: Mourvèdre
140 Druesort: Muscadet
370, 371, 373 Druesort: Muscat
84, 86, 87 Druesort: Muscat d'Alsace
452 Druesort: Nielluccio
287, 291 Druesort: Petit Courbu
287, 289 Druesort: Petit Manseng
261 Druesort: Petit Verdot
373 Druesort: Picpoul
84, 86, 87 Druesort: Pinot Blanc
84, 86, 87 Druesort: Pinot Gris
84, 86, 87, 141, 172, 176-177, 193, 208 Druesort: Pinot Noir
193 Druesort: Poulsard
261 Druesort: Pressac
25 Druesort: Régal Chocolat
84, 86 Druesort: Riesling
374 Druesort: Rolle
228, 229, 373, 374 Druesort: Roussanne
261, 268, 274, 291, 373 Druesort: Sauvignon
192, 193 Druesort: Savagnin
452 Druesort: Sciacarello
261, 268, 274 Druesort: Sémillon
84, 86, 87 Druesort: Sylvaner
228, 229, 372, 373, 374, 421, 422, 452 Druesort: Syrah
290, 291 Druesort: Tannat
193 Druesort: Trousseau
86, 87 Druesort: Vendange tardive
373, 452 Druesort: Vermentino
190 Dubied, Major
350 Dubonnet
350 Dubonnet, Joseph
262 Ducru Beaucaillou
217 Due
70 Dumas, Alexandre
101 Dybhavs- eller grønlandsreje (Crevette rose, bouquet)
143 Dyrkning: Biodynamisk/økologisk
441 Eau-de-vie de Châtaigne
144-145 Eau-de-vie-de-cerise Eddike
87 Edelzwicker
272 Edmond Fallot (firma) Edward I, konge
407 Egebladsalat
99 Eglefin
391 Eleanor af Aquitanien Emmental Grand Cru Encornet
130, 407 Endivie, glat
104-105 Enebærsnaps
260, 262 Entre-Deux-Mers
45 Entrecôte Villette
49, 171 Epoisses
130, 407 Escariol
34 Escoffier, Auguste
403 Estragon
342 Eugénie, kejserinde
342 Evian (firma)
394 Farseret havtudse (Chapon farci vieille Provence)
250 Farseret kål (Choux farcis)
62 Fasan
391 Favouille
366 Fenni­kelroulade (Bras de Vénus, crème légère au fenouil confit)
402 Fennikel
226 Fersken (Pêche)
442 Figarettu
227 Figen (Figue)
223 Figner i krydret karamelsauce (Figues rôties aux mendiants et au caramel épicé)
97 Filet de hareng mariné au vinaigre
38 Filo af mulle med sommerspinat (Philo de rouget aux tétragones)
94 Fisk: auktion
438 Fisk: boutargue
94-95, 213, 280, 394 Fisk: fiskeri
95 Fisk: forarbejdning
277 Fisk: Gironde
277 Fisk: kaviar
359 Fisk: konservering
436 Fisk: Korsika
134 Fisk: Loire
213 Fisk: opdræt
98-99, 390, 436-437 Fisk: oversigt
438 Fisk: tilberedning
240 Fiskegryde
103 Fiskeragout med øl (Ragout de poissons à la bière)
354 Fiskesuppe (Soupe de poissons de roche)
438 Fiskesuppe af småfisk (Aziminu de bianchetti)
102 Fiskesuppe fra Armor-kysten (La Cotriade d'Armor)
374 Fitou
78, 79, 294-296 Fjerkræ: foie gras
216 Fjerkræ: generelt
216-217 Fjerkræ: oversigt
118 Flamberet æbletærte med calvados (Tarte flambée au Calvados)
154 Flavigny
302 Floc de Gascogne
81 Flæske-løgtærte (Flammeküeche)
68 Flæsketærte fra Lorraine (Quiche lorraine)
100 Fløjlsmusling (Amande de mer)
78, 79, 294-297 Foie gras
38 Foie gras-stænger (Finguer foie gras)
210 Fondant de foies de volaille aux avocats et concas­sée de tomates
147 Forest, Georges
147 Forestine
131 Forårssuppe (Potage printanier)
340-341 Fouace
50, 333 Fourme d'Ambert
50 Fourme de Montbrison
24 Fraisier
113 Fraisse, Pierre
25 Framboisine
318 François I, konge
254-255 Fremstilling af egefade
218 Frikasse af Bresse-hanekylling i flødesauce (Fricassée de poulet de Bresse à la crème)
406 Frisésalat
410 Friturestegte courgette-blomster (Fleurs de courgettes frites)
220 Fromage blanc à la crème
46 Fromager-affineur
47, 48 Fromages à croûte fleurie
47, 49 Fromages à croûte lavée
47, 50 Fromages à pâte persillée
47, 50 Fromages à pâte pressée cuite
47, 51 Fromages à pâte pressée non cuite
240 Frugt: dyrkning i Rhônedalen
226-227 Frugt: Oversigt
286 Frugtbrændevin: Branas
116-117 Frugtbrændevin: Calvados
156-157 Frugtbrændevin: Crème de Cassis
441 Frugtbrændevin: eau-de-vie de Châtaigne
104-105 Frugtbrændevin: enebærsnaps
88 Frugtbrændevin: fremstilling
88 Frugtbrændevin: historie
191 Frugtbrændevin: Kirschwasser
440 Frugtbrændevin: Korsika
88 Frugtbrændevin: Mirabelle de Lorraine
440, 441 Frugtvin
339 Frøfrikasse med moshat og linsekager (Croutes de lentilles vertes et fricassé de grenouilles aux mousserons)
134 Frølår i poulette-sauce (Grenouilles sauce poulette)
183 Fyldt lammemave
381 Fyldte lammemaver (Manouls lozérien)
380, 414, 449 Får: generelt
138, 380 Får: indmad
324 Får: opdræt
324 Får: racer (oversigt)
321 Fåre-couscous som i Algeriet (Couscous au mouton à l'algéroise)
220, 285, 330-331, 448 Fåreost
321 Gabelouz
448 Galéria
124, 241 Galette
168 Galette af boeuf bourguignon med løgrasp (Galette de boeuf bourguignon à la chapelure d'ognons)
24 Galette des Rois
38 Gambas tusindkorn (Gambas mille graines)
147 Ganache
26 Garnier, Charles
356 Gaspacho med østers (Gaspacho aux huîtres)
283 Gâteau basque
213 Gedde
135 Gedde i smørsauce (Brochet beurre blanc)
158 Geddeboller i syresauce (Quenelles de brochet à la crème d'oseille)
277 Gedderyg med chalotteløg (Le dos de brochet à I'échalotte)
148 Gedeost
208 Gedeost: Beaujolais
148, 185 Gedeost: fremstilling
448 Gedeost: Korsika
47, 49, 220, 448 Gedeost: Oversigt
148, 149, 449 Geder
233 Génépy des Alpes
104-105 Genièvre
34 Georg IV, konge
86, 87 Gewurztraminer
81 Gfillte Säumawe
131 Glaserede majroer (Navets glacés)
109 Gournay
233 Grand Marnier
85, 180-181, 272 Grands Crus
140 Gratien & Meyer
44 Gratineret løgsuppe (Gratinée des Halles)
233 Grattau, Joseph
260, 268, 269 Graves
147 Grelier
123 Grillet laksesteak med havsalt
60 Grisetæer Sainte-Menehould (Les pieds de porc à la Sainte-Menehould)
99, 390 Grondin
81 Grumbeerknepfle
439 Grundopskrift til fiskesalat (Méli mélo de roches)
50, 188 Gruyère de Comté
69 Gryderet fra Lorraine (La potée lorraine)
250 Gryderet med kanin som i Brive (Bas rond de lapin à la gaillarde)
283 Grydestegt kulmule med muslinger i grøn sauce (Merlu braisé aux coquillages, sauce verte)
120, 130, 408-410 Grøntsager: generelt
130-131 Grøntsager: oversigt
410 Grøntsagsfondue (Bagna cauda)
70 Gugelhupf (Kougelhopf)
390 Guldbrasen
131 Gulerødder
341 Gærkrans (Fouace)
78, 79, 294-296, 297 Gås: foie gras
294, 296 Gås: generelt
78 Gåseleverpostej
40 Haeberlin, Paul
14-15 Halles, Les
321 Halva
168 Hane i vin med makaroni og lokale trøfler (Coq au vin de Bourgogne, macaronis et truffes d'ici)
62 Hare
108 Harel, Marie
96, 97 Hareng bouffi
97 Hareng fumé doux
97 Hareng saur
342 Harmsworth, John
227 Hasselnødder (Noisette)
14 Haussmann, baron
122-123 Havsalt fra Guérande
99, 390 Havtaske
390 Havtudse, rød
99, 390 Havål (Fièlas)
72 Helmstetter, Daniel
73 Helmstetter, Louis
288 Henri d'Albret
24, 120, 260 Henri II, konge
144 Henri III, konge
288, 292 Henri IV, konge
190 Henriod
94, 96-97, 98 Hering
204 Hérison
228, 229 Hermitage
436 Hestemakrel
226 Hindbær (Framboise)
100 Hjertemusling (Coque, Bucarde)
62 Hjort/hind
65 Hjortekølle i vineddikesauce (Poêlée minute de cerf au vinaigre de Reims in-fusée au genièvre)
382-383, 424 Honning
155 Honningkager
159 Honningkager, pærer i vin, solbær-sorbet (Pain d'èpices, poires au vin et sorbet au cassis)
143 Huet, Gaston
166 Huilerie Leblanc (Firma)
100, 238 Huître creuse
238 Huître creuse du Pacific
100, 238 Huître plate
101, 112-113, 391 Hummer (Homard)
113 Hummer i Calvados (Homard au Calvados)
280 Hvalfangst
322-323 Hvidløg
47, 48, 108 Hvidskimmelost
99, 390 Hvilling
31 Hvilling Bercy
216-217 Høns: oversigt
219 Høns: partering
305 Îles flottants
450 Indbagt brocciu (Beignets de brocciu)
79 Indbagt fuglepostej (Pâté de volaille en croûte)
64 Indbagt hjortemørbrad med champagnesauce (Aumônières de biche forestière sauce Champagne)
139 Indmad: historie
138-139 Indmad: oversigt
287, 291 Irouléguy
98 Ising
233 Izarra
309 Jacno, Marcel
231 Jacquet, Bruno
62 Jagt
100 Jakobsmusling, kammusling (Coquille Saint-Jacques)
124 Jalet
146 Jaluzot, Clément
60 Jeanne d'Arc
262, 270 Jefferson, Thomas
272 Johan uden land
154 Johannes VIII, pave
143 Joly, Nicolas
101, 241, 391 Jomfruhummer (Langoustine)
38 Jomfruhummer med citron (Langoustines au citron)
226, 314 Jordbær
39 Jordbær i chokolade (Fraises au chocolat)
143 Joséphine, kejserinde
73 Jul: bagværk
428 Jul: desserter
430-431 Jul: julekrybber
430-431 Julekrybbefigurer
131 Julesa­lat med skinke (Endives au jambon)
131, 407 Julesalat
154 Julius Caesar
351 Jupet
288-289, 291 Jurançon
22-23, 73 Jødiske specialiteter
20-21 Kaffe
21 Kaffecikorie
23 Kage-specialiteter: Birkeskager
23 Kage-specialiteter: Blommekage
23 Kage-specialiteter: Broget lagkage
23 Kage-specialiteter: Chokolade-nød­dekage
23 Kage-specialiteter: Figenkage
429 Kage-specialiteter: Gâteau des Rois
155 Kage-specialiteter: Honningkage
23 Kage-specialiteter: Kvark-ostekage
23 Kage-specialiteter: Linzertorte
23 Kage-specialiteter: Mandelkage
23 Kage-specialiteter: Nødde-banankage
26-27, 305 Kage-specialiteter: Opéra
23 Kage-specialiteter: Russisk ostekage
23 Kage-specialiteter: Smørkage med nødde-drys
305 Kage-specialiteter: Tarte au chocolat
70 Kager: generelt
23 Kager: jødiske specialiteter
205 Kakao
227 Kaki
216 Kalkun
113, 138 Kallun
113 Kallunfyldte æbler med røget smag (Tripes au goût fumé en écrin de pommes)
138-139 Kalv: indmad
169 Kalvebrissel med solbærpulver (Ris de veau à la poudre de cassis)
247 Kalveindmad i sauce poulette (Fraise de veau poulette)
100 Kammusling (Pétoncle, Peigne)
429 Kandiserede frugter
250 Kanin i sennepssauce (Lapereau à la moutarde violette)
217, 250 Kaniner
446 Kaninfrikasse med citroner (Fricassée de lapereau aux citrons)
414 Kaninryg farseret med tapenade (Râble de lapin farci à la tapenade)
223 Kaninryg i olivengele med tapenade-boller (Râble de lapereau en gelée d'olive et quenelle de tapenade)
446 Kanstanjepostej (Terrine à la châtaigne)
181, 330 Karl den Store
136 Karl IX
144 Karl VI, konge
60 Karl VII, konge
160 Karl VIII, konge
213 Karper
230-231 Karteuserordenen
219 Kartoffelgratin (Gratin dauphinois)
327 Kartoffelskiver garneret med trøffelsalat (Truffes fraîches en salade sur lit de pommes de terre charlotte tiède)
424 Kastanjecreme med mandarinsorbet (Le flan de marrons de Collobrières et son sorbet mandarine de Nice)
446-447 Kastanjepostej
227, 378, 444-445 Kastanjer
24, 120, 308 Katarina af Medici
277 Kaviar
226 Kernefrugter (oversigt)
96, 97 Kippers
156 Kir, Félix
191 Kirschwasser
226 Kirsebær (Cérise)
227 Kiwi
454-455 Klementin
86, 87 Klevner de Heiligenstein
390 Klipfisk
379 Klipfisk som bedstemor lavede den (Brandade de morue façon grand-mère)
328-329 Knive
100 Knivmusling (Couteau)
99, 390 Knurhane
45 Kogt skinke Porte Maillot (Jambon à la Porte Maillot)
41 Kokkeskoler
35 Kornfedet kylling med makaroni og trøfler
101 Krabbe/reje
402-403 Krydderurter
99 Kulmule (Merlu)
226 Kvæde (Coing)
415 Kylling i pastis (Poulettes au pastis)
364 Kyllingevinger og languster med citron og ingefær (Ailes de poulet, langouste au citron et au gin­gembre)
69 Kødpostej fra Lorraine (Pâté lorraine)
32 Køkkenbrigaden
42-43 Køkkenredskaber
325 Kølle af Quer­cy-lam som let ragout (Gigot d'agneau fermier du Quercy en daube légère)
406 Kørvel
189 La Cancoillotte
25 La Coccinelle
324 La truffade
334 La truffade
199 Lacombe, Jean-Paul
328-329 Laguiole (kniv)
51, 333 Laguiole (ost)
123 Laksesteak med havsalt, grillet
39 Laksetatar med basilikum (Tartare de saumon au basilic)
339 Laksetatar med grønne linser fra Puy (Tartare de saumon aux lentilles vertes de Puy)
92 Lam fra saltengene
278 Lam på tre måder, med indmadsfars og timian (Agneau de Pauillac cuit de trois façons, petite farce d'abats au thym)
324 Lam­me-quasi paneret i trøfler og persille og med hvidløgssky (Quasi d'agneau fermier du Quercy pané aux truffes et persil plat, jus d'ail en chemise)
325 Lam­mesky med uskrællet hvidløg (Jus d'agneau à l'ail en chemise)
325 Lam: Hvidløgs-spækket, ovnstegt souris (Souris cloutée d'ail de Lautrec rôtie)
138-139 Lam: indmad
110 Lamartine, Alphonse de
279 Lammebov som bageren laver den (L'épaule d'agneau de Pauillac rôtie boulangère)
414 Lammeragout Avignon (Daube avignonnaise)
276 Lampret i rødvinssauce (Lamproie à la bordelaise)
140 Langlois-Château
101, 241, 391 Langoustine
49 Langres
101 Languster (Langoustine)
233 Lapostolle
403 Laurbær
24 Le corne d'abondance
147 Le Cotignac
200 Le Grand Dessert de la »Vogue« de la Croix Rous-se
24 Le Millefeuille
147 Le Négus
25 Le Roussillon
73 Lemaire, Raoul
21 Leroux, Jean-Baptiste Alphonse
436 Liche
98 Lieu noir
232 Likør-fremstilling: generelt
231 Likør: Chartreuse
156 Likør: Crème de Cassis
440 Likør: Korsika
232-233, 441 Likør: oversigt
162, 246-247 Limousin (kvæg)
374 Limoux
338-339 Linser
441 Liqueur d'orange
441 Liqueur de cédrat
441 Liqueur de myrte
49, 109 Livarot
442 Lonzu
99, 390 Lotte
282 Loukinkos
321 Loukum
390, 436 Loup de mer
110 Lucullus de Valenciennes
302 Ludvig XIII, konge
60, 146, 160, 342 Ludvig XIII, konge
17, 20, 146, 272, 333 Ludvig XIV, konge
56, 70 Ludvig XV, konge
78 Ludvig XVI, konge
302 Ludvig XVIII, konge
60-61 Lys pølse
130 Løg
173 Mâconnais
70 Madeleines
290-291 Madiran
320-321 Magrebinsk køkken
135 Majsild fra Loire med syresauce (Alose de Loire à l'oseille)
96, 99 Makrel (Maquereau)
103 Makrel-rillettes Pays Minier (Rillettes de maquereaux à la Minoise)
190 Malurt
39 Mandelmakroner (Macarons)
23 Mandeltærte
227 Mandler (Amande douce)
321 Mantécous
182-183 Marc de Bourgogne
94 Mareyeur
155 Marguérite af Flandern
70 Marie Antoinette, dronning
233 Marie Brizard
38 Marinerede grøntsager (Marinière de légumes)
49, 109 Maroilles
426 Martelly
144 Martin Pouret (firma)
134 Matelotte
81 Matelotte de poissons
440 Mattel, Louis-Napoléon
204 Mayaerne
146 Mazet, Léon
201 Médaillons de tartare de truite et saumon fume
260, 262, 268-270 Médoc
227 Meloner
222 Mère Maury
221 Mère Richard
403 Merian
99, 390 Merlan
31 Merlans Bercy
406 Mesclun
88 Metté, Jean-Paul
40, 41 Michelin
100 Miel de Narbonne
317 Millas
51 Mimolette
342-345 Mineralvand
375 Minervois
317 Miques
88 Mirabelle de Lorraine
381 Moche og urtepølse (Moche et saucisse d'herbes)
321 Mockroud
170 Molesme, Robert
319 Monpezat, Comte André de
47, 49, 171 Montrachet
51, 189 Morbier
18, 20, 209 Morgenmad
326 Morkler
390 Morue
241 Mouclade
207 Mousse au chocolat
56-59 Mousserende vin Champagne
165 Moutarde à l'ancienne
164-165 Moutarde de Dijon
390 Muge
390 Mulet
390, 437 Mulle
395 Mullefilets og små blæksprutter fyldt med aubergineragout (Les filets de rougets et petits encornets farcis de Mediterranée-poêle aux aubergines)
155 Mulot
390 Multe
47, 49, 82-83 Munster
49 Munster-Géromé
140 Muscadet
86, 87 Muscat d'Alsace
241, 352 Muslingeopdræt
356 Muslinger og sardiner i svøb med solmodne grøntsager (Papillotte de moules et filets de sardines aux légumes de soleil)
353 Muslinger på sømandsvis (Moules marinières)
407 Mælkebøtte
164 Naigeon, Jean
201 Nandron, Gérard
21 Napoleon I, kejser
14, 26, 270, 342 Napoleon III, kejser
147 Negus, kejser
226 Nektariner (Nectarine)
48, 109 Neufchâtel
308 Nicot, Jean
448 Niolo
351 Noilly, Louis
34 Noix de veau Brillat-Savarin
101 Nordsøreje (Crevette grise)
113 Normannisk indmad i lergryde (Cassolettes de tripes normandes)
428 Nougat
147 Nougatine
425 Nougatis med ka­stanjehonning (Nougat glacé au miel de châtaignier)
81 Nudelroulade med fyld af oksehale (Fleischschnacka de queue de boeuf)
227 Nødder
200 Œufs à la neige
163 Okse: behandling af kvalitetsoksekød
160-161 Okse: Charolais-opdræt
138-139 Okse: indmad
161 Okse: kvalitetsstempel
162 Okse: racer (oversigt)
162, 248-249 Okse: udskæringer:
81 Oksehale, nudelroulade med
249 Oksekødsudskæring: Aiguilette baronne
249 Oksekødsudskæring: Araignée
248 Oksekødsudskæring: Basses côtes
249 Oksekødsudskæring: Bavette d'aloyau
249 Oksekødsudskæring: Bavette de flanchet
248 Oksekødsudskæring: Collier
248 Oksekødsudskæring: Côte
248 Oksekødsudskæring: Entrecôte
249 Oksekødsudskæring: Faux-filet
249 Oksekødsudskæring: Filet
249 Oksekødsudskæring: Flanchet
249 Oksekødsudskæring: Gîte à la noix
249 Oksekødsudskæring: Gîte et jarret
248 Oksekødsudskæring: Gras bout de poitrine
249 Oksekødsudskæring: Hampe
248 Oksekødsudskæring: Jumeau à bifteck
248 Oksekødsudskæring: Jumeau à pot-au-feu
248 Oksekødsudskæring: Macreuse à pot-au-feu
248 Oksekødsudskæring: Macreuse-à-bifteck
249 Oksekødsudskæring: Merlan
249 Oksekødsudskæring: Mouvant
249 Oksekødsudskæring: Onglet
248 Oksekødsudskæring: Paleron
249 Oksekødsudskæring: Plat-de-côtes
249 Oksekødsudskæring: Poire
249 Oksekødsudskæring: Queue
249 Oksekødsudskæring: Rond de tranche
249 Oksekødsudskæring: Rone de gîte
249 Oksekødsudskæring: Rumsteck
249 Oksekødsudskæring: Tendron
246 Okserullesteg (Paupiettes de boeuf)
396-397 Oliven
167, 398-399 Olivenolie
397 Olivenpasta (Tapenade)
363 Omelet
241 Opdræt: muslinger
238-293 Opdræt: østers
26-27, 305 Opéra
190 Ordinaire, Pierre
403 Oregano
51, 285 Ossau-Iraty
284 Ost: alpeost
448-449 Ost: Brocciu
108 Ost: Camembert
332-333 Ost: Cantal
170-171 Ost: Citeaux
448 Ost: Fremstilling af Brocciu
285 Ost: Fåreost
46 Ost: generelt
46 Ost: Modning
83 Ost: Munster
47-51, 109, 171, 189, 335, 448 Ost: Oversigt
330-331 Ost: Roquefort
220-221 Ost: Saint-Marcellin
335 Ostesouffle med Cantal (Soufflé au Cantal)
333, 335 Ostespecialiteter fra Auvergne
208 Ostespecialiteter fra Beaujo­lais
171 Ostespecialiteter fra Bourgogne
189 Ostespecialiteter fra Jura
448 Ostespecialiteter fra Korsika
109 Ostespecialiteter fra Normandiet
159 Ostevandbakkel­ser (Gougères)
238 Ostrea edulis
391 Ottearmet blæksprutte (Poulpe)
38 Overraskelse med krabbe og aubergines (Oh La La! au crabe et aubergines)
282 Ovnstegt lammeribben, lammebrisler på kartoffelrosetter med stuvede bønner (Carré d'agneau au four, ris d'agneau sur rosace de pomme de terre et étuvée de pochas)
436 Pageot
380 Pagès, Patrick
155 Pain d'épice de Dijon
200 Paleron de boeuf lardé
355 Paprikasauce, skarp (Rouille)
24, 25, 305 Paris-Brest (tærte)
44 Parisertoast
44 Parisisk kartoffel-porre­suppe (Potage parisien)
391 Partering/istandgøring af hummer
391 Partering/istandgøring af søpindsvin
192 Pasteur, Louis
404-405 Pastis
304-305 Pastis gascon
304 Pastis landais
336 Pâté de campagne
136 Pâté de Chartres
136 Pâté de mauviettes de Pithiviers
24 Pâtisserie
282 Peberfrugt
320 Pebermyntete
34 Pêche Melba
49 Pélardon
330 Penicillium roqueforti
217 Perlehøne
365 Perlehøne på catalansk (Pintade à la Catalane)
223 Perlehønebryst med ravioli og porre (Suprême de pintade et ravioles aux poireaux)
190-191 Pernod (firma)
342 Perrier (firma)
342 Perrier, Louis
319 Perrin, A.D.
318 Peter den Store, zar
21 Petit noir
109 Petit-Suisses
155 Petitjean
305 Petits fours
155, 176, 208 Philip den Dristige, hertug
116 Philip II, konge
14 Philippe Auguste, konge
241 Piballe
268 Pichon-Longueville-Baron
49 Picodon de l'Ardeche
49 Picodon de la Drôme
405 Picon, Gaëton
171 Pierre-qui-vire
99 Pighvar (Turbot)
281 Pighvar som i Kaïku (Pavé de turbot à l'Auberge Kaïku)
282 Piment d'Espelette
253 Pineau des Charentes
39 Pistaciekiks med røde æbler (Sablé pistache et pommes rouges)
426 Pius V, pave
330 Plinius
272, 273 Pomerol
117 Pommeau
428 Pompe de Noël à huile d'olive
14 Pompidou, Georges
49, 109 Pont l'Évêque
260, 262 Pontac, Arnaud de
131 Porre
405 Porté, Henri
407 Portulak
69 Postej fra Lorraine (Tourte lorraine)
79 Postej med kalvebrisler (Terrine de ris de veau)
136 Postejer
185, 186 Potée Comtoise
37 Potel & Chabot
110 Potjevlesh (sylte)
141 Pouilly-Fumé
16, 17 Poujauran, Jean-Luc
216 Poularde de Houdain
35 Poularde de Talleyrand à l'Escoffier
292-293 Poule au pot
49 Pouligny-Saint-Pierre
438 Poutarge
146-147, 204 Praliné
47, 50 Presset ost (oversigt)
442 Prisuttu
20 Procopio
388 Provencalsk fiskesuppe (Bouillabaisse)
415 Provençalsk gryderet med oksekød (Daube de boeuf à la provençale)
411 Provençalsk grøntsagsgryde (Ratatouille)
136 Provenchère
300-301 Pruneaux d'Agen
233 Prunelle
277 Prunier, Emilie
31 Purée Saint-Germain
338-339 Puy-linser
226 Pære (Poire)
110-111 Pølse-fremstilling: Andouille
137 Pølse-fremstilling: Andouillette
202 Pølse-fremstilling: Cervelas de Lyon
442 Pølse-fremstilling: Korsika
202-203 Pølse-fremstilling: Lyon
186 Pølse-fremstilling: oversigt Franche-Comté
185 Pølse-fremstilling: Saucisse de Morteau
202 Pølse-fremstilling: Saucisson de Lyon
336-337 Pølse-fremstilling: Toulouse
201 Quenelle de brochet »Nandron«
68-69 Quiche
164 Rabelais
407 Radicchio
381 Ragout af kalvehovede med krydret sauce (Tête de veau en estouffade, condiments mates en ravigote)
24 Ragueneau
368 Ramon, Laurent Oriol
441 Rappu
390 Rascasse
450 Ravioli med brocciu-fyld (Raviolis au brocciu)
309 Ravo, René
51 Reblochon
201 Remoulade de pieds de mouton
33 Restaurantbrigaden
28-30, 32-33, 40 Restauranter
37 Reynière, Grimot de la
404 Ricard, Paul
220 Richau
60 Richelieu, kardinal
136 Rillette
136 Rillon
191 Rimbaud
416-417 Ris
364 Ristede røde peberfrugter med ansjo­ser (Poivrons rouges rôtis et anchois de Collioure)
34 Ritz, César
98 Rokke (Raie)
406 Romainesalat
47, 50, 330-331 Roquefort
403 Rosmarin
24 Rostand, Edmond de
271 Rothschild, Baron Philippe de
437 Rouget
200 Rouget barbet aux épices
390 Rouget-barbet
355, 388 Rouille
369 Rousquille
407 Rucolasalat
14 Rungis
436 Rød blankesten
99 Rødfisk
47, 49 Rødskimmelost
98 Rødspætte
185-186, 442 Røget kød
326 Rørhat
327 Rørhatsuppe med friture-stegt rørhat (Crème de cèpes et cèpes frits)
62 Rådyr
193 Saccharomyces oviformis
198 Saillard, Edmond
200 Saint-Cochon au Bistrot
272-273 Saint-Émilion
171 Saint-Florentin
24, 25 Saint-Honoré (kage)
48, 220-221 Saint-Marcellin
51, 333 Saint-Nectaire
98, 390, 437 Saint-Pierre
49 Sainte-Maure
81 Salade de Cervelas
201 Salade lyonnaise
406-407 Salat
51, 333 Salers (ost)
30-31 Salon de Thé
122-123 Salt
442 Salumu
403 Salvie
141 Sancerre
169 Sandart i smørsauce, store gnocchi med røget flæsk (Sandre en meunière de gaude, gros gnocchis au lard paysan)
100 Sandmusling (Mye, Clam)
98, 390, 437 Sankt Peters-fisk
121 Sankt-Petersfisk med artiskokbunde (Les blancs de Saint-Pierre en barigoule breton-ne)
430-431 Santons
437 Sar
390 Sardin
438 Sardiner farseret med broc­ciu (Sardiner farseret med brocciu)
448 Sarteno
185, 186 Saucisse de Morteau
336 Saucisses
201 Saucissonaille
336 Saucissons secs
74-75 Sauerkraut
140-141 Saumur
97 Saurissage
241, 391 Scampi
81 Schiffala
77 Schutzenberger (bryggeri)
81 Schwitzerkässalat
99 Sébaste
98 Sej
49 Selles-sur-Cher
164-165 Sennep
251 Sennep, violet
426 Serres, Olivier de
22, 342 Sevigné, Madame de
98 Sild (Hareng)
165 Sinapis alba
99 Skaldyr
442-443 Skinke: Korsika
186 Skinke: Luxueil-les-Bains
186 Skinke: oversigt
336-337 Skinke: Toulouse
187 Skinkesylte som i Bourgogne (Jambon persillé tradition bourguignonne)
65 Skiver af vildsvinekølle i solbærsauce (Rouelles de jarret de marcassin braisées au cassis)
47, 51 Skæreost, halvfast og fast (oversigt)
98 Slethvar (Barbue)
107 Slik: generelt
242-243 Smør
364 Små blæksprutter med artiskokker og nøddecreme (Supions aux artichauts, vinaigrette à l'orange et crème aux noix)
283 Små blæksprutter med krebseragout (Chipirons entiers poêlés et marmelade de crabe)
19, 23 Små brød: Oversigt
410 Små fyldte grøntsager, mesclun med pistou og parmesan (Les petits farcis de légumes provençaux, salade de mesclum au pistou et parmesan)
39 Små kålruller med kaviar (Roulés de choux au caviar)
379 Små vinbjergsnegle i brændenælde-sauce (Cassolette de petits gris d'Aurillac aux orties sauvages)
424 Små æbletærter med nødder, pinjekerner og rosiner (La tartelette feuilletée aux pommes, noix, pig­nons et raisins florentins)
23 Småt bagværk: jødiske specialiteter
321 Småt bagværk: magrebinske specialiteter
23 Småt bagværk: oversigt
360 Snegle: arter
360-361 Snegle: generelt
360-361 Snegle: tilberedning
226 Solbær: oversight (Cassis)
66-67 Solbær: syltetøj
99, 240 Sole
240 Solette
33 Sommelier
121 Soufflé af artiskokbunde (Soufflé de fonds d'artichauts)
171 Soumaintrain
408 Soupe au pistou
201 Soupe blanche de poisson et flan de choux fleur
439 Spaghetti med korsikansk kavi­ar (Spaghetti à la boutargue)
213 Spejlkarpe
166-167, 398-399 Spiseolie
351 St. Raphael
70 Stanislas Leszczynski, konge
357 Steak af havål med blæksprutte i ed­dikesauce (Pavé de congre aux soupions, beurre d'arêtes parfumé au vinaigre)
357 Stegt havtaske med rørhat (Baudroie poêlée aux cèpes des Albères)
357 Stegt hork med ristede løg i chorizo-sauce (Chapon rôti aux oignons, petit jus aromatisé au chorizo)
279 Stegt perlehøne med lever og skorzo­nerrødder (La pintade fermière rôtie au foie chaud et salsi­fis)
39 Stegte mangofrugter med passionsfrugt (Mangues rôties au jus de passion)
226 Stenfrugter (oversigt)
70 Stohrer
450 Storza­pretti
391 Strandkrabbe
100 Strandsnegl (Bigorneau)
407 Sucrine
81 Suerli nierli
107 Sukker
103 Suppe af svøm­mekrabber (Soupe d'étrilles)
233 Suprême Denoix
75 Surkål som vor mor laver den (Choucroute maison)
405 Suze
300-301 Svesker
380, 442 Svin: generelt
136, 336 Svin: rillette
136 Svin: rillon
381 Svinegryde som i Lang­uedoc (Carbonnade languedocienne)
81 Svinesylte
101 Svømmekrabbe (Étrille)
66-67, 455 Syltetøj
86 Sylvaner
247 Sødmælkskalv i saltskorpe (Rôti de veau de lait fermier en croûte de sel)
247 Sødmælkskalven fra Brive
447 Sødmælkslam (Agneau de lait)
101 Søedderkop (Arraignée de mer)
101, 391 Søedderkop, stor
391 Søpindsvin (Oursin violet)
99 Søtunge (Sole)
38 Søtunge- og lakserand (Savarin de sole et saumon)
321 Tajine med kylling, svesker, honning og mandler (Tajine de poulet aux pruneaux, miel et amandes)
305 Tarte à I'Epoisses et aux pommes Tarte au chocolat
101 Taskekrabbe (Tourteau)
160 Tatin d'aubergines aux pommes Tenay, Jean de
160 Tenay, Leurent de
446-447 Terrine à la châtaigne
136 Terrines
390 Thon rouge
143 Thun, Maria
403 Timian
44 Toast med ost og skinke (Croque Monsieur, Croque Madame)
306-307, 308 Tobak
130 Tomater
51, 447 Tomater, bagte
51 Tomme de Savoie
98 Torsk, kabliau (Morue fraiche)
141 Torula cognaciensis Touraine
64 Tournedos af rådyr med vildsvineskinke (Tournedos de chevreuil gratiné à l'oignon)
368-369 Touron
409 Tourte de bléa
304 Tourtière
88 Traber, Philippe
75 Traditionel Surkål (Choucroute à l'ancienne)
37 Traiteur
113 Tripes à la mode de Caen
282 Tripoxta
40 Troisgros
154 Trompetsnegl Troubat
327 Trøffelæg med trøffelsabayon (Œuf truffé en baluchon et sabayon truffé)
326, 412-413 Trøfler: generelt
412 Trøfler: sorter
412 Trøfler: Tuber aestivum
412 Trøfler: Tuber brumale
412 Trøfler: Tuber magnatum
412, 413 Trøfler: Tuber melanosporum
99 Tun, hvid (Thon germon)
390 Tunfisk
418-419 Tyre
419 Tyrekampe
158 Tærte med Epoisses og æbler (Tarte à l’Epoisses at aux pommes)
25 Tærte-specialiteter: Isbombe
24, 25, 305 Tærte-specialiteter: Paris-Brest
24-25 Tærter: oversigt
154 Ursulinerne (nonneorden)
49, 189 Vacherin Mont d'Or
217 Vagtel
38 Vagtel med pærer (Caille aux poires)
227 Valnødder (Noix)
407 Vejsennep
448 Venaco
118 Vendt æble-kage (Tarte Tatin)
100 Venusmusling (Clovisse, Palourde)
100 Venusmusling, ru (Praire)
154 Vercingetorix
191 Verlaine
351 Vermouth
233 Verveine de Velay
140 Veuve Amiot
201 Vignard, Jean
379 Vild forel med flæsk (Truite Fario au lard)
326 Vilde svampe
62, 362-363 Vildsvin
65 Vildsvinekinder med rødvinspærer (Joues de sanglier et poires confites au Bouzy)
363 Vildsvineragout (Civet de sanglier)
62 Vildt: jagt
62, 217 Vildt: oversigt
62 Vildænder
88, 370 Villanova, Arnaldus af
84 Vin d'Alsace
84-87 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Alsace
287 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Baskerlandet
208-211 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Beaujolais
260-263, 268-269 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Bordeaux
172-181 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Bourgogne
142 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Chenin Blanc
274, 275 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Dordogne
210 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Gamay
192 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Jura
452-453 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Korsika
376-377 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Languedoc
140-143 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Loire
261, 270-271, 370-371, 372, 421 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Lot, naturligt søde vine
291 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Madiran
422-423 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Provence
287-291 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Pyrenæerne
228-229, 420-421 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Rhône
372-373 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Roussillon
229 Vin, de enkelte dyrkningsområder: Savoie
181 Vinauktion
360 Vinbjergsnegle
158 Vinbjergsnegle i kryddersmør (Les escargots de Bourgogne en coquille)
168 Vinbjergsnegle i marvben med hvidløg og groft salt (Escargots en os à moelle aux pétales d'ail et sel gros)
232 Vincelli, Bernardo
226, 315 Vindruer
319 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Aveyron
210 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Beaujolais
261 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Bordeaux
172 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Bourgogne
175 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Chablis
178 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Côte de Beaune
179 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Côte de Nuits
275 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Dordogne
275 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Garonne
192 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Jura
453 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Kor­sika
141 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Loire
319 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Lot
423 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Provence
291 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Py­renæerne
228 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Rhône (nord)
420 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Rhône (syd)
372 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Roussillon
229 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Savoie
319 Vindyrkningsområder (oversigtskort): Tarn
86, 267-270 Vinetiketter
174-175 Vinfremstilling: Chablis
142 Vinfremstilling: Chenin Blanc
210 Vinfremstilling: Gamay
274, 275 Vinfremstilling: Garonne
270-271 Vinfremstilling: Gironde
192-193 Vinfremstilling: Jura
193 Vinfremstilling: Jura
176-177 Vinfremstilling: Pinot Noir
193 Vinfremstilling: Vin de Paille
192-193 Vinfremstilling: Vin Jaune
370-371 Vinfremstilling: Vins Doux Naturels
305 Vingårdsferskner
87, 141, 269, 371, 376 Vinklassificering/kategorier
80-81 Vinstuer
350 Violet, brødrene
342 Volvic (firma)
130, 407 Vårsalat
154 Widerad
80-81 Winstub
321 Zalabia
14 Zola, Émile
118 Æblecharlotte (Charlotte aux pommes)
118 Æblepakker med calvados (Aumônières de pommes au Calvados)
451 Æblepandekager (Gâteau de crêpes aux pommes)
226 Æbler (Pomme)
23 Æblestrudel
119 Æbletærte som i gamle dage (Tarte aux pommes d'hier)
279 Æg i rødvin med kalvefødder (Les oeufs meurettes aux pieds de veau)
125 Æggeka­ger med svesker (Far aux pruneau)
31 Ærtesuppe Saint-Germain
76-77 Øl: Alsace
104 Øl: bryggerier
76 Øl: fremstilling
104, 77 Øl: generelt
445 Øl: Pietra
100, 238-239, 352 Østers (Huitre plate et creuse)
31 Østers, varme (Huitres chaudes)
277 Østersbudding med brøndkarsesmør (Flan d'huîtres battu au cresson)
132 Østershat
240 Ål
135 Ål med sauce tartare (Anguille de Loire Tartare)
277 Åleterrin med kantareller (Le pressé d'anguilles de Gironde aux girolles)

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Organic & Wholefoods (1997)
Franske specialiteter (2000)