Find opskrift

Spanske specialiteter


En kulinarisk opdagelsesrejse

Se Alle kogebøger


Forfatter   Trutter, Marion (red.)
Originaltitel Culinaria España - Spanische spezialitäten
Oprindeligt udgivet i Tyskland
Original udgivet 1998
Oversættelse Annelise Skow
Forlag Könemann
Udgivet 2000
Udgave 1
Illustrationer
Sider 488
ISBN 3-8290-4460-7
Bognummer 211
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
263 'Lakerede' spareribs (Costillar de cerdo lacado)
62 'Snavsede ris' (Arròs brut)
462 Albueskæl med kryddersauce (Lapas con mojo)
463 Alfonsiño, stegt (Alfonsiño frito)
17 Allioli
371 And i appelsinsauce (Pato a la naranja)
432 And i sherry (Pato a la jerezana)
123 And med ferskner (Pato con melocotones)
422 Andalusisk grønsagssuppe (Gazpacho andaluz)
371 Appelsinis
370 Appelsinsalat (Ensalada de naranjas)
371 Appelsinsorbet
330 Arme riddere (Torrijas)
115 Artiskokker med venusmusling (Alcachofas con almejas)
208 Asturisk bønnestuvning (Fabada asturiana)
213 Asturisk laks (Salmon ala ribereña)
55 Auberginegratin (Tumbet)
319 Auberginer, fyldte (Berenjenas rellenas)
189 Bars med svampe (Lubina a la montañesa)
429 Blankesten som i Rota (Urna a la rotería)
375 Blæksprutter i beignetdej (Calamares a la romana)
374, 375 Blæksprutter med løg (Sepia con cebolla)
61 Blæksprutter med sommersalat (Sepia amb trempó)
374, 375 Blæksprutter, fyldte (Calamares rellenos)
189 Blåmuslinger med oliven (Mejillones al modo de Laredo)
238 Blåmuslinger, marinerede (Mejillones en escabeche)
465 Brøndkarsesuppe (Potaje de berros)
179 Butterdejsruller, bilbainske (Canutillos de Bilbao)
208 Bønner med venusmusling (Fabes con almejas)
28 Cannelloni på katalansk (Canalones a la catalana)
319 Champignoner, hvidløgskrydrede (Champiñones al ajillo)
202 Chorizo i cider (Chorizo en sidra)
173 Duer fyldte med foie gras (Pichones rellenos con /bie gras)
122, 272 Duer, fyldte (Pichones rellenos)
74 Ensaïmada
349 Fastesuppe (Caldo de vigilia)
151 Ferskner i vin (Melocotones con vino)
407 Figenbrød (Pan de higos)
27 Fiskegryde med snegle (Patacó tarragoní)
401 Fiskestuvning fra Murcia (Caldero murciano)
34 Fyldte grisetæer (Manos de cedo rellenos)
395 Fyldte peberfrugter (Pimientos rellenos)
114 Fyldte peberfrugter og chili fra Navarra (Pimientos del piquillo rellenos)
239 Galicisk fiskegryde med ajada (Caldeirada)
227 Galicisk gryderet (Cocido gallego)
255 Galicisk ildvand (Queimada)
242 Galicisk madtærte (Empanada gallega)
226 Galicisk suppe (Caldo gallego)
355 Gedekid: gryderet fra Extremadura (Caldereta extremeña)
166 Glasål (Angulas)
114 Gryderet fra Tudela (Menestra de Tudela)
66 Gryderet med grønsager og kål (Sopes mallorquines)
66 Gryderet med grønsager og kål (Sopes mallorquines)
365 Grønsagspaella (Paella de verduras)
23 Guldbrasen med grønsager i ovn (Dorada con verdura al horno)
400 Guldbrasen, saltbagt (Dorada a la sal)
173 Hare som i Bilbao (Liebre a la bilbaina)
21 Havtaske på sømandsvis (Rape a la marinera)
370 Havtaskemedaljoner i citronsauce (Rape al limón)
21 Havtaskesalat med skaldyr (Salpicón de rape y mariscos)
295 Havål med vinaigrettesauce (Congrio con salsa vinagreta)
430 Hestebønner med skinke (Habas con jamón)
238 Hjertemuslinger med løg- og hvidløgssauce (Berberechos a la marinera)
191 Hjort stegt med svampe (Ciervo a la montañesa)
324 Hjortesteg (Carne de ciervo asada)
160 Hummer vinaigrette (Salpicón de lubigante)
429 Hvid tun med oliven og kapers (Bonito con aceitunas y alcaparras)
321 Hvidløgssuppe (Sopa de ajos)
327 Hyrdestuvning fra La Mancha (Gazpachos manchegos)
466 Kager med fyld af mandler og søde kartofler (Truchas de Navidad)
62 Kalkun, stegt med mandler (Escaldums)
291 Kallun efter madrilensk opskrift (Callosa la madrileña)
291 Kalvebrisler, panerede (Mollejas empanadas)
214 Kalvefilet med Cabrales-ost (Ternera al Cabrales)
442 Kalvenyrer i sherry (Riñones al Jerez)
238 Kammuslinger efter galicisk opskrift (Vieiras a la gallega)
119 Kamptyre-ragout (Estofado de carne de toro)
465 Kanarisk gryderet (Puchero canario)
371 Kanelis (Leche merengada)
331 Kanelkager med en fjer på (Bizcochos borrachos)
446 Kanelsmåkager (Polvorones)
324 Kanin i hvidløg (Conejo al ajillo)
62 Kanin i mandelsauce (Conejo en salsa de almendras)
29 Kanin med ris (Arròs amb conill)
97 Kanin med snegle (Conejo con caracoles)
172 Kaninterrine (Terrina de conejo)
191 Kantabrisk stuvning (Cocido montañés)
98 Kapun, jule- (Capón de Navidad)
371 Karamelliseret orangebudding (Flan de naranja)
195 Karamelrand (Flan al caramelo)
304 Kartoffelomelet (Tortilla de patatas)
266 Kastiliansk gryderet (Olla podrida)
261 Kastiliansk landbrød (Pan candeal)
272 Kastilianske grisetæer (Manos de cerdo a la castellana)
38 Katalansk cremebudding (Crema catalana)
23 Katalansk fiskegryde (Suquet de peix)
267 Katalansk gryderet med kød og grønsager (Escudella i carn d'olla)
423 Kold hvidlogs- og mandelsuppe (Ajo blanco)
61 Koralbars i ovn (Mero al forn)
431 Kroketter med serrano-skinke (Croquetas de jamón serrano)
467 Krydret mandelcreme (Bienmesabe)
195 Krydret risengrød (Arroz con leche)
291 Kråser, stegte (Gallinejas)
202 Kulmule i cider (Merluza a la sidra)
158 Kulmule med asparages og ærter (Merluza ala koskera)
295 Kulmule, fyldt (Merluza a la madrileña)
159 Kulmulekinder i hvidløgssauce (Kokotxas de merluza al pil pil)
31 Kulmulemedaljoner med trøfler (Suprema de merluza con trufa)
272 Kylling i mandel- og vinsauce (Gallina en pepitoria)
122 Kylling i paprika (Pollo al chilindrón)
27 Kylling med languster (Pollo con langosta)
370 Kyllingebryst i orancesauce (Pechuga de pollo a la naranja)
370 Kyllingebryst i orangesauce (Pechuga de pollo ala naranja)
122 Kyllingekroketter (croquetas de pollo)
25 Kæmperejer med Romesco-sauce (Romesco de langostinos)
408 Kødtærte (Pastel de carne)
35 Kålroulader med rødhøne (Perdices con coles)
432 Lam efter maurisk opskrift (Cordero ala moruna)
95 Lammegryde med peberfrugt (Cordero al chilindrón)
95 Lammegryde med peberfrugt (Cordero al chilindrón)
149 Lammegryderet (Calderete)
63 Lammekoteletter med friteret hvidløg (Costillas de cordero con tuns fritos)
95 Lammekølle med artiskokker (Piernas de cordero con alcachofas)
95 Lammeskank med artiskokker (Piernas de cordero con alcachofas)
241 Lampret i egen sauce (Lamprea guisada)
58 Langustergryde (Caldereta de langosta)
291 Lever i løg (Hígado encebollado)
465 Lever, marineret (Carajacas)
226 Lufttørret svineskank med roetoppe (Lacón con grelos)
64 Madtærte bagt på bageplade (Coca)
65 Madtærte med sardiner (Coca amb pinxes)
65 Madtærte med sommersalat (Coca amb trempó)
65 Madtærte med spinat (Coca d'espinacs)
66 Mallorkinsk panderet (Frit mallorquí)
218 Mandelbåde (Carbayones)
188 Marinerede ansjoser (Boquerones en vinagre)
325 Marineret rødhøne (Perdiz en escabeche)
432 Maurisk kebab (Pinchos morunos)
68 Mayonnaise (Salsa mahonesa)
88 Migas (brødcroutoner)
89 Migas: Brødcroutoner fra Extremadura (Migas a la extremeña)
89 Migas: Brødcroutoner som hyrderne laver det (Migas de pastor)
89 Migas: brødcroutoner søde (Migas canas)
460 Mojos
461 Mojos: grøn sauce med koriander (Mojo de cilantro)
461 Mojos: stærk sauce med røde peberfrugter (Mojo picón)
429 Nudelstuvning med muslinger fra Málaga (Cazuela de fide-os a la malagueña)
29 Nudler som i Lleida (Fideus a l'estil de Lleida)
291 Oksetunge, stuvet (Lengua de vaca estofada)
354 Ovnstegt ben af gedekid (Paletilla de cabrito al horno)
294 Ovnstegt blankesten (Besugo al horno)
365 Paella med fisk og skaldyr (Paella marinera)
168 Peberfrugtomelet (Piperrada)
239 Pighvar med skaldyr (Rodaballo con mariscos)
24 Rejer med hvidløg (Gambas al ajillo)
148 Riojansk kartoffelgryde (Patatas ala riojana)
366 Ris med fisk (Arroz a banda)
395 Ris med grønsager (Arroz con verdura de la huerta)
367 Ris med hvide bønner og kålroer (Arròs amb fesols i naps)
29 Ris med kanin (Arròs amb conill)
367 Ris med sprød skorpe (Arroz con costra)
189 Risret fra Santander (Arroz santanderino)
60 Rissuppe på sømandsvis (Arras a la marinera)
60 Rokke med mandler (Burrider de ratjada)
68 Russisk salat (Ensaladilla rusa)
461 Rynkede kartofler (Papas arrugadas)
122 Rødhøne i chokoladesauce (Perdiz con chocolate)
433 Rødhøns, fyldte andalusiske (Perdices rellenas a la andaluza)
350 Røræg med vilde asparges (Revuelto de espárragos trigueros)
324 Råvildtryg, fyldt (Espadilla de gamo rellena)
19 Salbitxada
77 Sangría
371 Sangría med citrusfrugter (oversight)
280 Santa Teresas konfekt (Yemas de Santa Teresa)
239 Sardiner med skrubbede kartofler (Xoubas con cachelos)
188 Sardiner, ovnbagte (Sardinas al horno)
394 Sigøjnergryde (Olla gitana)
248 Skt. Jakobs mandeltærte (Tarta de Santiago)
67 Snegle med paprikapølse (Caracoles con sobrasada)
151 Sorbet af Rioja-vin (Sorbete de Rioja)
168 Sorte bønner fra Tolosa (Alubias negras de Tolosa)
366 Sorte ris (Arroz negro)
66 Spejlæg fra Sóller (Huevos al modo de Sóller)
169 Spinat og rejer i butterdej (Hojaldre de espinacas y gambas)
173 Spinatsalat med vagtler (Ensalada de espinacas con codor­nices)
195 Sprødstegt mælkebudding (Leche frita)
95 Spædlam i ovn (Ternasco al horno)
394 Squash fra Murcia (Zarangollo murciano)
165 Stankelbenskrabbe, fyldt (Txangurro relleno)
319 Stegte, blandede grønsager (Pisto manchego)
324 Stuvede bønner med rødhøne (judías estofadas con per­diz)
218 Sukkerbrødskage fra Kantabrien (Sobaos pasiegos)
208 Suppe med kikærter og spinat (Potaje de garbanzos y espinacas)
272 Suppe med krebs og lam (Sopa burgalesa)
34 Svampe med kikærter (Setas con garbanzos)
34 Svampe med snegle (Setas con caracoles)
34 Svampe med snegle (Setas con caracoles)
165 Svampe med venusmusling (Setas con almejas)
419 Syltede oliven (Aceitunas machacadas)
99 Sød mandelsuppe (Sopa de almendras)
218 Søde pandekager (Frixuelos)
165 Søtungefileter i Txacolí-vin (Filetes de lenguado al txacolí)
403 Tomatsalat fra Murcia (Ajotomate)
115 Tortillas med asparges og tørfisk (Tortilla de espdrragosy bacalao)
164 Tunfisk, stuvning (Marmitako)
27 Tunfiskegryde med snegle (Patacó tarragoní)
432 Tyrehale med svesker (Rabo de toro con ciruelas pasas)
243 Tærte med hjertemuslinger (Empanada de berberechos)
243 Tærte med kød (Empanada de carne)
243 Tærte med sardiner (Empanada de sardinas)
156 Tørfisk/tørret torsk fra Biscayen (Bacalao a la vizcaina)
23 Tørfisk/tørret torsk med grønsager (Bacalao con samfaina)
156 Tørfisk/tørret torsk med porrer og kartofler (Purrusalda)
295 Tørfisk/tørret torsk: 'små soldater fra Pavía' (Soldaditos de Pavía)
156 Tørfisk/tørret torsk: carpaccio af torsk (Carpaccio de bacalao fresco)
349 Tørfisk/tørret torsk: klosterets tørfisk (Bacalao monacal)
89 Tørfisk/tørret torsk: muldyrdriverens tørfiskeret (Bacalao al ajoarriero)
149 Unge bønner med vagtler (Pochas con codornices)
355 Vagtel fra Alcántara (Codornices al modo de Alcántara)
63 Vagtel med figner (Codornices con higos)
367 Valenciansk nudelpaella (Fideuà)
365 Valenciansk paella til 8 (Paella valenciana)
218 Valnøddekuverter (Casadielles)
442 Venusmuslinger i sherrv (Almejas al jerez)
165 Venusmuslinger, svampe med (Setas con almejas)
91 Vildsvinesteg (Jabali en salsa)
169 Vårmusseroner, stegte (Perrechicos fritos)
202 Æbler i cider (Manzanas a la sidra)
219 Æbletærte (Tarta de manzana)
108 Ørred à la Navarra (Trucha ala navarra)
351 Ørred med hvide trøfler (Truchas con criadillas)
430 Ørred med skinkefyld (Truchas rellenas de jamón)
149 Ørred med svampe i Rioja-rødvin (Truchas con setas al vino tinto de Rioja)
167 Ål i hvidløg og chili (Allipebre)
167 Ål med store bønner (Anguilas con habichuelas)

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Spanske specialiteter (2000)