Find opskrift

Provencekøkkenet

Se Alle kogebøger


Forfatter   Kreutzmann, Marianne Zenius
Forlag Hovedland
Udgivet 2002
Udgave 1
Illustrationer
Sider 324
ISBN 87-7739-574-3
Bognummer 106
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
32 'Kogt vand' (Aïgo-boulido)
293, 293 Abrikossyltetøj (Confiture d'abricots)
153 Anisbitter (Pastis)
42 Ansjossauce (Bagna caoude)
42 Ansjostændstikker (Allumettes aux anchois)
97 Asparges i blødkogte æg (Asperges 'à la coque')
96 Asparges kogt i vand
97 Asparges med røræg (Brouillade d'asperges)
98 Aspargesragout (Fricot d'asperges)
119 Auberginemousse
117 Auberginer i tomatsauce (Merinjano à la sausso 'cacalaus')
118 Auberginer som i Avignon (Papeton d'aubergines)
121 Auberginetærte (Tarte à l'aubergines)
225 Banon-osten
35, 75 Basilikumsauce (Pistou)
296 Bedstefars kirsebær i eau-de-vie (Les cerises de Papy)
297 Bedstemors søde kirsebær (Les cerises de Mamy)
259 Behandling af kastanjer
222 Benløse fugle, eller Lærker uden hovede (Alouettes sans tête)
222 Biksemad med råstegte kartofler (Miroutoun de tatie)
120 Blå fugle (D'oiseaux bleus)
76 Bondekonens vælske bønner (Fève à la paysanne)
131 Braiserede og/eller gratinerede courgetter
93 Brasede kartofler (Pommes de terre sautées à la sauvage)
287 Brombær-æbletærte (Tourte aux mûres et aux pommes)
155 Brombærlikør (Crème de mûre du roncier)
143 Brændenældesuppe (Soupo d'ourtigo)
272 Brændte mandler (Pralines)
250 Brød gratineret med béchamelsauce
238 Brøddej i frituregryden (Fougasse à la poêle)
75 Bønnesuppe med ost og basilikum (Soupo au pistou)
227 Cachaille
214 Caillettes
149 Calissons d'Aix
102 Cardon med citron (Cardo du gros soupa)
131 Courgetter på provencalsk (Cougettes à la provençale)
29 Den røde sauce (Rouille)
282 Dessertkage med honning og hasselnødder (Dessèr au mèu e eis avelano)
309 Druesyltetøj (Confiture aux raisins)
309 Druetærte (Tarte aux raisins)
190 Duer, farserede (Pigeons)
249 Epeautre-pandekager (Crêpes d'épeautre)
249 Epeautresalat med citron (Épeautre en taboulé)
249 Epeautresalat med æg og ansjoser (Épeautre en salade)
248 Epeautresuppe med grøntsager (Bajana d'épeautre)
135 Farserede grøntsager (Lei farcit)
207 Farserede karljohansvampe (Mouton de Rians aux champignons du Mye)
47 Farserede løg (Cebo farcido)
162 Farserede markchampignon (Les Rosés des prés farcis)
101 Farseret artiskok à la barigoule (Artichaut à la barigoule farcie)
57 Farseret festkål (Chou farci de fête)
59 Farseret kål med bladbeder (Chou farci avec des blettes)
136 Farsering med couscous (eller ris)
136 Farsering med svinekød
292 Ferskenvin (Vin de pêche)
306 Figenmarmelade (Confiture de figues)
306 Figner henkogt i sukkerlage (Confiture de figues)
200 Finker (Levadeto)
173 Forbehandling af klipfisk
144 Forårstærte med urter (Tourte d'herbes printaniere)
235 Fougasse med fedtegrever (Fougasse aux grattons)
82 Frikassé af sukkerærter (Fricot de pese groumandoun)
64 Friturestegte 'ravioli' (Boursotou)
286 Frugttærter (Les tartes au fruits)
262 Glaserede kastanjer
242 Gnocchi med grønne urter (Gnocchi aux épinards)
65 Gratinerede bladbeder (Gratin de blettes)
111 Grillede, marinerede peberfrugter (Les langues de Tarasque)
303 Græskarcremetærte (Tarte à la courge)
302 Græskardessert (Mias)
126 Græskargratin (Tian de cougourdo)
125 Græskarsuppe (Soupo de cougourdo)
302 Græskartærte (Tarte au potiron)
128 Græskartærte med løg (Tourto de cougourdo e de cebo)
204 Grøn pebersauce fra Arles (Mouton de Crau sauce Arlésienne)
59 Grønne kåldolmere (Boulettes de chou vert)
144 Grønne pebre med spejlæg
185 Hareragout med blod og lever (Civet de lièvre)
147 Helbredende urter
234 Helligtrekongerskage (Pompe de rous)
282 Honningbrød (Pain d'epice)
283 Honningis (Glace au miel)
138 Hurtig ratatouille
280 Hvid nougat, Fransk nougat (Nougat blanc)
79 Hvide bønner med svinekam (Tian de faïou)
27 Hvidløgsmayonaise (Aïoli)
148 Hyld
149 Hyldeblomster i friture (Pâte à beignets)
149 Hyldevin med ensian (Vin du berger)
188 Høne med ris (Poule au riz)
51 Jordskokker i gryde (Topinambours à la daube)
233 Julebrød (Pompe de Noël)
109 Jørgens tomatsauce
191 Kanin i hvidvin (Blanqueto de lapin)
192 Kaninterrine (Lapin en terrine)
160 Kantareller stegt på panden (Li bouligoulo à la poêle)
177 Karperagout (Carpe en matelote simple)
161 Kartoffel- og svampegratin (Tian de pommes de terre aux champignons de pin)
90 Kartoffelgnocchi (Gnocchi de trufo)
206 Kartoffelkroketter (Mouton des Alpes, pommes en rochers)
91 Kartoffelmos med løg og fløde (Ravioles)
95 Kartoffelrösti (Crespèu de trufo)
92 Kartoffelsuppe med sorte oliven (Bouillabaisse de pommes de terre aux olives)
263 Kastanjecreme (Crèmo de castagno)
263 Kastanjekager fra tre hjem
259 Kastanjer
260 Kastanjer i suppe
264 Kastanjesoufflé (Soufflé de marrons)
84 Kikærtegrød (La brigadèou)
86 Kikærtepladekager (La cade, La socca)
83 Kikærtesalat til palmesøndag (Ensalado de cese per Rampau)
298 Kirsebær i vinaigre (Cerises au vinaigre)
299 Kirsebærkage (Gâteu aux cerises)
299 Kirsebæromelet (Omelette aux cerises)
173 Klipfisk i spinat (Marlusso eis espinarc)
175 Klipfisk med aïoli og grøntsager (Aïoli)
173 Klipfisk med porrer (Morue aux poireaux)
182 Kogt marinade
73 Kogte grønne bønner (Bajane de haricots verts)
41 Kold ansjossauce (Anchoïade froide)
95 Kold kartoffelsalat (Ensalado de trufo)
195 Kold æggekage med grønne urter (Trouchia)
176 Krebs på panden (Ecrevisses au poêle)
108 Krydret tomatpuré
108 Krydret tomatpuré (Tomatcoulis)
314 Kvædebrød (Pasto de coudoun)
314 Kvædegelé (Gelée de coing)
189 Kylling fra Apt (Poulet d'Apt)
170 Kylling med snegle (La poulet aux escargots)
61 Kål med tomat (Chou à la tomate)
61 Kålgratin (Gratin de chou vert)
55 Kålsuppe med kartofler fra nyere tid (Soupe au chou et des pommes de terre)
54 Kålsuppe med rodfrugter (Soupe de caulet)
210 Lam med pasta (Soupe courte)
208 Lammebov rullet i krydderurter (Épaule d'agneau aux herbes)
209 Lammebryst, farseret (Espalo d'agnèu farcido)
203 Lammekølle braiseret i egen sky (Gigot de mouton a i'estouffado)
200 Lammekølle flamberet på spiddet (Gigot d'agneau flambé à la broche)
209 Lammekølle i ruskomsnusk (Gigot au pot-pourri)
169 Landlig sneglesuppe eller kogefond til snegle (Bouillabaisse de campagne aix limaçons)
46 Langsomt kogte løg (Cebo mitounejado)
108 Let kogt tomatsauce (Sauce tomate frais)
199 Lever stegt på panden (Foie 'en meissouniero')
148 Lindete (Tisane de tilleul)
87 Linser med spinat og pølser (Bajane de lentilles)
87 Linsesuppe med pølser (Lentilles aux épinard et sucisses)
237 Løgpizza fra Nice (La pissaladière)
208 Løgpuré som i Aubagne (Purée d'oignons à l'aubagnaise)
48 Løgsuppe (Soupo de cebo)
206 Majroe-puré (Mouton de Saint-Trinit, purée de navets)
52 Majroer med svinekød (Porc aux navets)
273 Makroner (Macarons)
154 Malurtbitter (Liqueur de génépi)
272 Mandel- og figenkonfekt (Saucisson de figues et d'Amandes)
269 Mandeldrik, sorbet (Sirop d'orgeat)
272 Mandelkonfekt (Calissons d'Aix)
270 Mandeltærte fra Fayence (Tourto eis amendo de Faiènço)
269 Mandeltærte med honning (Tourto du 'gros soupa')
181 Marinering
162 Markchampignon
301 Melon med frugtsalat (Melon en macédoine)
301 Melonsorbet med honning (Sorbet de melon au miel)
154 Myrtesnaps (Liqueur de myrte)
160 Mælkehat
279 Mørk nougat (Nougat noir)
127 Nødde-ostesauce (moderne udgave)
127 Nøddesauce
219 Oksebøf i gryde, som den laves i Camargue (Fricot de taureau à la gardiane)
220 Oksekødsdaube fra Banon (La daube de Banon)
219 Okseragout med ansjoser og kapers (La broufado)
112 Olie-eddike konserverede peberfrugter (Poivrons en conserve)
36 Oliven og kaperspasta (Tapenade)
145 Omelet med vilde asparges eller humleskud (Brouillade d'asperges sauvages)
227 Ost lagret i olie eller eau-de-vie
94 Ostegratinerede brasede kartofler (La tartifleto)
46 Ovnstegte porrer (Poireaux au four)
140 Pan Bagnat
85 Panisse
246 Pasta i fad (Macarrounade)
245 Pasta i strimler (Taillerin)
49 Pastinak i friture (Giroundo gregido)
112 Peberfrugter med ansjoser (Poivrons aux anchois)
237 Pissaladier med cremefraiche (Délice aux onions)
242 Polenta af boghvede (Polenta noire)
240 Polenta af fine hvedegryn, Gnocchi (Gnocchi à la semoule)
262 Polenta af kastanjemel (Pulenda de farine de châtaigne)
241 Polenta af majs (Polenta jaune)
148 Pralines
235 Provencalske klejner (Oreillettes)
38 Raïto
137 Ratatouille niçoise
127 Ravioli med græskar og nøddesauce (Lai raiolos de cougourdo as nouis)
243 Ravioli med kartoffelfyld (Ravioles de Fours)
168 Rensning af levende snegle
159 Rensning af svampe
253 Ris kogt som risotto (Riz á l'estoufado)
254 Ris med muslinger (Riz ei favouio)
256 Rispandekager stegt i friture (Beignets de riz sucrés)
255 Rissalat (Salade de riz)
254 Rissalat fra Camargue (Salade camarguaise)
261 Ristede kastanjer (Castagno roustido)
230 Ristet brød fra olivenmøllen
51 Rødbedesalat (Ensalado de bleto-rabo roujo)
112 Røde peberfrugter i olie (Pebroun rouge à l'òli)
181 Rå marinade
139 Salade niçoise
66 Salat af spinat
143 Salat af vilde urter (Mesclun, 'la salado fèro')
91 Salte kartoffelklejner (Fougassoun de trufo)
154 Salviesnaps (Aigo de sàuvi)
113 Sauce af røde peberfrugter (La sauce poivrons rouges)
50 Selleri i gryde (Daube de céleri)
49 Skorzonerrod, sauteret (Salsifis à la procençale)
159 Skørhatte
170 Snegle med grønne urter (Escargots aux herbes verts)
66 Sommertærte med bladbede (Tarte aux blettes)
65 Spinat med ansjoser (Épinards aux anchois)
67 Spinatfarserede sardiner (Sardines auc épinards)
271 Sprøde biscuits (Le croquant)
133 Stegte courgetteblomster
184 Stegte fugle på spid (À la broche)
175 Stokfisk som i Nice (Stoquefiche à la nissarde)
81 Suppe af gule ærter (Soupo de pese dur)
73 Suppe af vælske bønner og kartofler (Soupo de favo e de trufo)
159 Suppe med kulsvierskørhatte (Soupe de russules charbonniers)
47 Suppe med porre og kartofler (Soupo de pourre' mè trufo)
56 Suppekød med melboller og grøntsager (Les picons)
290 Syltetøj (Confiture des fruits)
288 Syltetøjstærte
68 Sød tærte med bladbede (Tourte aux blettes sucrée)
107 Tomater farserede med kød og courgetter (Poumo d'amour farcido)
205 Tomater farserede med spinat (Mouton vénaisson, tomates farcies bonne femme)
106 Tomater på provencalsk (Tomates provençales)
105 Tomatflåning og afdrypning
106 Tomatomelet (Omelette de tomates)
164 Trøffelomelet (Les truffes en omelette)
205 Trøffelragout (Mouton du Mont Ventoux au ragout de truffes)
163 Trøfler
286 Tærte af ikke så fugtig frugt
287 Tærte med fugtig frugt
277 Valnøddelikør (Von de noix)
127 Valnøddesauce
276 Valnøddesyltetøj (Confiture de noix)
41 Varm ansjossauce (Anchoïade chaude)
37 Varm kaperssauce (Câprade)
160 Velsmagende mælkehat i vinaigrette (Lactaires delicieux à l'huile)
182 Vildsvineragout (Daube de sanglier)
30 Vinaigrettesauce
76 Vælske bønner med artiskokker (Barbouiado de fèves et mourros de cat)
206 Vælske bønner som puré (Mouton de Gignac purée de fève)
289 Æblekage med valnødder (Gâteau aux pommes et aux noix)
289 Æbleomelet (Omelette aux pommes)
288 Æbler stegt i ovnen (Poum au four)
289 Æbletærte med abrikoser og mandelcreme (Tarte peisano)
194 Æg farseret til Påske (Oeufs farcis de Pâques)
194 Æg med bechamelsauce (Oeufs en béchamel)
193 Æg til børn (Uou die drole)
192 Ægte forloren kanin (Lapin en pâté reconstitué)
177 Ål i rødvin (Catigot d'anguilles)

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Provencekøkkenet (2002)